کارآفرینی

کارآفرینی با پرورش شتر مرغ

مهندس امین رشیدی

پرورش شتر مرغ  از جمله ایده هایی است که می تواند به یک کسب و کار سودده تبدیل شود. کسب و کاری که شاید کمتر شناخته شده باشد، اما می تواند در حوزه کشاورزی و کارآفرینی به اشتغالزایی و البته درآمد زایی قابل توجهی منتهی شود.

اگر به دنبال خود اشتغالی و فعالیت های کارآفرینانه هستید، از پرورش شترمرغ غافل نشوید. شما می توانید از این پرنده یک کارخانه پول سازی بسازید.  شترمرغ ، پرنده ای دوست داشتنی و غیرقابل پرواز بزرگی است که از گذشته مورد توجه انسان ها بوده و امروزه نیز هر یک از اجزای آن اقتصادی بی نظیر را رقم می زند.

عده ای تنها گوشت شتر مرغ را ارزشمند می دانند، در حالیکه ارزش شترمرغ صرفاً به گوشت و تخم آن نیست بلکه این پرنده بزرگ دارای محصولات فراوان و با ارزشی است و تقریبا می توان گفت که در صنعت پرورش شتر مرغ هیچ دور ریزی وجود ندارد تا جایی که چربی و روغن، پوست، پر و حتی پوکه تخم آن نیز بازار خاص خود را دارد و می توان از آن کسب درآمد نمود و در صنایع دستی، کیف، کفش و پزشکی مورد استفاده قرار گیرد. اگر بخواهیم کمی تخصصی تر به ابن حوزه نگاه کنیم، پرورش شتر مرغ به دو نوع پرورش شتر مرغ مولد و پرورش شتر مرغ پرواری تقسیم بندی می‌شود که که هر کدام آن نیاز به مجوزهای خاص خود را دارد.

در نوع اول که همان گونه ی مولد است، به منظور تولید و فروش تخم و جوجه کشی مورد استفاده قرار می گیرد و در گونه ی دوم شتر مرغ پرواری، گوشت شتر مرغ وارد چرخه ی اقتصادی می شود. اما چرا تولید گوشت شتر مرغ ، صنعت قابل توجهی را به خود اختصاص داده است. گوشت شتر مرغ جز گوشت های قرمز محسوب می شود که دارای خاصیت پروتئینی منخصر به فردی است. از نظر چربی، کم چرب ‌تر و سالم‌ تر است و از نظر سلامت بعد از گوشت ماهی ، رتبه دوم را داشته و بیش از نود درصد آن قابلیت هضم دارد. نکته ی حائز اهمیت در فواید مصرف گوشت شترمرغ این است که گوشت شترمرغ کلسترول کمی دارد و با طبیعتی گرم ، دارای آهن است، همچنین پوست این پرنده نرم و لطیف است و مقاومت بالایی برای تولید منسوجات چرمی  دارد.

اگرعلاقه مند به فعالیت در این حوزه هستید و می خواهید بدانید که اخذ چه نوع مجوزهایی برای احداث مزرعه شترمرغ لازم است باید با مراکز مرتبط از جمله معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی و یا معاونت های امور دام بخش طیور غیر مرسوم و سازمان های مرتبط با پرورش شترمرغ منطقه مراجعه نموده و مشورت کنید. حتی هر ساله دوره های آموزشی در سازمان فنی و حرفه ای و سایر نهادهای مربوطه برگزار می گردد که می توانید از آن ها بهره مند شوید.

اگر می خواهید میزان سرمایه ی لازم برای استارت این کسب و کار جذاب را بدانید ، باید بگوییم که در کنار سرمایه ثابت شامل تاسیسات، زیرساخت ها و سرمایه جاری مثل هزینه خرید غذا، دارو، حقوق و … ، سرمایه پشتیبان لازمه بسیار مهمی است ، چراکه هر اتفاقی ممکن است رخ دهد و سرمایه پشتیبان می تواند تا حدی ضررهای شما را جبران نماید. البته اگر در این حرفه با آگاهی و بهره مندی از تجربه ی افراد کاربلد و مشاوران زبده در این حوزه گام بردارید، مطمئنا موفقیت را تجربه خواهید کرد. بطور کلی به دلیل نوسانات زیاد مالی نمی توان سطح مشخصی از سرمایه را برای شروع مشخص کرد، اما می توان با سرمایه ی کمتر این صنعت را در بعد کوچک تر تجربه کرد و بعد از موفقیت ، آن را گسترش داد.

آن دسته از کارآفرینانی که در این حوزه مشغول به کارند، شتر مرغ را حیوان پر برکتی می دانند . چرا که گوشت، پر، پوست، پاها، چشم ها، چربی، تخم و پوست تخم شترمرغ حتی اگر خرد شده باشد، ارزش مادی و خریدار دارد و دقیقا به همین دلیل است که پرورش شتر مرغ یک صنعت سودده و پر بازده است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا