علمی و تکنولوژی

متاورس و سیطره آن بر جهان

محمد حسن لطفی – کارشناس فناوری

متاورس کماکان سرآمد تکنولوژی های جهان قرار دارد و هنوز بسیاری از زوایای ناشناخته اش علاقه مندان به تکنولوژی را متحیر می سازد.

بسیاری از بزرگان فناوری بر این عقیده اند که متاورس به زودی جهان را در بر می گیرد و با پیشرفت  خیره کننده اش بر تمام امور سیطره پیدا خواهد کرد.  البته  برخلاف سایر مباحثی که رسانه‌های دنیای فناوری به جستجو و تفحص در آن مشغولند، کماکان مفهوم متاورس در هاله ای از ابهام قرار دارد. برای این که بتوان دنیای مجازی متاورس را به گونه‌ ای باورپذیر و جذاب ارائه داد به یک سری فناوری‌های خاص و پیشرفته نیاز داریم. برای مثال بازی‌های ویدئویی معمولی هم به کاربران خود اجازه می‌دهند تا کنترل یک شخصیت مجازی را برعهده گرفته و در دنیای آن به گشت ‌و گذار بپردازند ولی متاورسی که در کتاب‌ها و فیلم‌های علمی تخیلی از آن صحبت شده به گونه ‌ای است که ارتباط فرد را از دنیای واقعی قطع می‌کند. برای دسترسی به این تجربه می‌توان از عینک‌های واقعیت مجازی استفاده کرد.

مفهوم متاورس در واقع یک دنیای دیجیتال سه بعدی به همراه اشیاء و زمین‌های مجازی است. دنیایی را تصور کنید که در آن قادر به دورکاری، بازدید از موزه‌های مجازی برای تماشای آخرین آثار هنری یا پیوستن به جرگه طرفداران موسیقی مورد علاقه خود در یک کنسرت مجازی از جای گرم و نرم و راحت خود در خانه‌ تان هستید و حتی در مراسم تولد دوست تان شرکت کنید.

کاربرد فناوری هوش مصنوعی در جهان های متاورس خیره کننده است. برای مثال به کمک هوش مصنوعی می‌توان یک ربات هوشمند طراحی کرد و آن را در محیط متاورس قرار داد. بدین ترتیب کاربران می‌توانند با این ربات تعامل برقرار کرده و از او اطلاعات بگیرند. این ربات می‌تواند با توجه به زبان مادری کاربری که از آن استفاده می‌کند، اطلاعات مورد نظر را در کسری از ثانیه ترجمه کرده و در اختیار او قرار دهد.

کاربردهای ملموس هوش مصنوعی در طی این سال ها در زندگی ما برای همگان بارز است.کاربردهایی چون برنامه ‌ریزی استراتژی کسب و کار، تصمیم‌ گیری، تشخیص چهره، محاسبات سریع ‌تر و هوشمند سازی بسیاری از تکنولوژی های روز دنیا از جمله حوزه هایی است که تقریبا برای اکثریت ما ملموس است.

به عنوان نمونه می‌توان با دریافت اطلاعات مربوط به شرایط جوی در محل زندگی کاربر، همان شرایط را در محیط مجازی نیز برای او فراهم آورد. در فضای مجازی هوای آفتابی را می بینید و بعد سرتان را از پنجره ی اتاقتان بیرون می آورید و آفتاب حقیقی را می بینید. دنیای مجازی و حقیقی به کمک تکنولوژی متاورس ، مرزی به باریکی یک تار مو خواهد داشت. اما متخصصان به تازگی مطالعه روی امکانات پیاده‌ سازی این تکنولوژی در خلق دنیای فراگیر متاورس را آغاز کرده‌اند. هوش مصنوعی پتانسیل پردازش حجم بالایی از داده با سرعت نور را دارد. بازسازی سه بعدی نیز در حوزه ی متاورس به شدت در حال پیشرفت است. اگر چه تکنولوژی سه بعدی جدید نیست، اما متاورس به دنبال آن است که داده‌های سه‌بعدی فضایی و تصاویر HD 4K با هدف پردازش و تولید نسخه مجازی، به کامپیوترها منتقل نماید. کاربرد اینترنت اشیاء در متاورس وصف ناپذیر است. به زبان ساده اینترنت اشیا در دنیای متاورس این امکان را به شما می دهد که تمام اشیاء درون دنیای فیزیکی ما را از طریق سنسورها و دستگاه‌ها به اینترنت متصل ‌کند.

البته این ابر تکنولوژی چالش هایی را نیز به همراه خواهد داشت. از قیمت بالای تجهیزات و دستگاه‌های مورد نیاز برای اجرای این تکنولوژی گرفته تا حفظ سلامت فیزیکی افراد به دلیل تایم بالای استفاده از هدست‌های واقعیت مجازی و البته وزن بالای آن ها می باشد. البته مهم ترین معضل تکنولوژی متاورس بحث حریم خصوصی کاربران است که هنوز هم نقدهای جدی و نگران کننده ای به آن ها وارد است.

 

لینک کوتاه خبر : https://tafahomonline.ir/?p=92605
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن