یادداشت

اهمیت مسئولیت پذیری اجتماعی

مسئولیت پذیری اجتماعی و نهادینه شدن آن درهر مجموعه ای باعث ایجاد توسعه پایدار آن مجموعه و در نهایت جامعه می شود.به مثابه ترویج فعالیت های مسئولیت پذیری اجتماعی از سوی هر فرد یا سازمان این امر تحقق می یابد. چون رفتار مسئولانه از شاخص‏ های انسان سالم و پویا  برای رشد و توسعه است.مسئولیت پذیری اجتماعی ، ما حصل ویژگی هایی از جمله تشخیص، تصمیم و خلاقیت است .

مسئولیت پذیری اجتماعی یکی از مباحث مهمی است که این روزها بیش از قبل مورد توجه قرار گرفته است. در مسئولیت پذیری اجتماعی ، چهارچوب اخلاقی برای هر فرد تعریف می شود که با حساسیت در مورد مسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و محیط زیستی معنا می یابد. در واقع افرادی با چنین خصیصه ای درباره وقایع اجتماعی- فرهنگی پیرامون خود نه تنها بی تفاوت نبوده بلکه تمام تلاش خود را برای مرتفع ساختن مشکلات و توسعه ی پایدار جامعه انجام می دهند. در واقع این افراد با پذیرش و اعمال تعهدات فردی و سازمانی کمک شایانی به حفظ کرامت انسانی، برقراری عدالت، کاهش تبعیض، کاهش فقر و آسیب های اجتماعی، گسترش اخلاق و … می نمایند.

جالب است بدانید که جامعه شناسان بر این عقیده اند که رابطه معناداری بین مسئولیت پذیری اجتماعی و کارآفرینی و بالاخص موفقیت های دنیای کسب و کار وجود دارد.در واقع شرکت‌هایی که در ایفای مسئولیت های اجتماعی مشارکت دارند و در این حوزه احساس مسئولیت می کنند، تصویر جذاب‌ تری از خود را برای مصرف‌کنندگان و سهامداران خلق می‌کنند. چرا که اعتماد کردن به یک شرکت و یا سازمانی که مسئولیت پذیری بالاتری دارد به مراتب بیشتر است. کما اینکه داشتن یک کسب و کار با مسئولیت اجتماعی بالا می تواند ، حسن شهرت شرکت را تقویت کرده و برند محبوب تری در جامعه به حساب آید. مشتریان یک سمت ماجرا قرار دارند. سمت دیگر ، کارمندان و کارکنانی قرار دارند که به مجموعه ی خود دلگرم تر بوده و این افزایش انگیزه منجر به افزایش بهره وری و راندمان کاری در آن ها خواهد شد. کسب و کارهایی با این اوصاف هرگز در برابر مشکلات و مسائل پیش روی کارمندان خود بی تفاوت نبوده و همواره درصدد برطرف نمودن آن ها هستند. همین امر، این توانایی را به شما به عنوان یک کارآفرین خواهد داد که در جذب استعدادها و حفظ پرسنل خود عملکرد بهتری داشته باشید.

مسئولیت اجتماعی و توسعه
مسئولیت اجتماعی و توسعه

کسب و کارهای مطرحی با مسئولیت پذیری اجتماعی بالایی در حال فعالیت اند که می توان برای نمونه گوگل، تامز، شرکت ماشین سازی فورد و … نام برد. گوگل نه تنها ابتکاراتی سازگار با محیط زیست را در دستور کار خود قرار داده است ، بلکه مدیرعامل آن همواره به دنبال اظهارات صریح و موضع گیری های مشخص در حوزه های گوناگون مسئولیت پذیری اجتماعی است. شرکت ماشین سازی فورد در نظر دارد ، برای افزایش راندمان سوخت، میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را با استفاده از موتورهایی با تکنولوژی روز کاهش دهد و یا شرکت تامز، همواره بخشی از سود سالیانه خود را به هزینه معالجات پزشکی، تأمین آب آشامیدنی سالم و ایجاد مشاغل در کشورهای در حال توسعه قرار می دهد.

نقش مسئولیت پذیری اجتماعی در امور مرتبط با بخش بازاریابی نیز بسیار مهم و قابل توجه است. بسیاری از کسب و کارهای موفق دریافته اند که پیوند زدن فعالیت های بازاریابی اجتماعی به استراتژی های بازاریابی تجاری آن را به هدف نهایی شان یعنی بالا بردن آمار فروش نزدیک تر می سازد و از اینرو همواره به دنبال آن هستند که از طریق پذیرش مسئولیت اجتماعی مورد تایید و پسند مصرف کننده قرار گیرند و از این طریق ، دستیابی به یک جایگاه پایدار و با ثبات را برای کسب و کارشان امکان پذیر نمایند. به کسب و کارهای جوان توصیه می گردد که از این عنصر به عنوان یک مزیت رقابتی پایدار در مواجهه با سایر رقبا مجهز شوند.

دکتر حوریه یحیایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا