یادداشت

جایگاه حسابداری در فعالیت های کارآفرینانه

بسیاری از ما ایده های نابی در ذهن داریم، تمام سعی مان بر این است که در آینده ای نه چندان دور با عملی ساختنشان به حیطه ی کارآفرینان بپیوندیم. فرض بر اینکه ایده شما پتانسیل موفق شدن را داشته باشد و در نهایت شما صاحب یک کسب و کار کوچک شوید، باید افرادی را به عنوان نیرو و کارمند به استخدام درآورید.

 

حقیقت امر این است که بسیاری از افرادی که کسب و کاری را آغاز می‌کنند با اعداد و ارقام میانه خوبی ندارند.بالاخص اشخاصی که در بدو راه اندازی یک کسب و کار، بیش از حد نرمال نگران مسئله ی تامین هزینه ها هستند، معمولا با چالش های مالی بیشتری مواجه می شوند.از اینرو یکی از مهم ترین عوامل موثر در موفقیت یک کارآفرین، توانایی وی در تحلیل و مدیریت اطلاعات مالی و حسابداری است و این دقیقا نقطه ی ضعف بسیاری از کارآفرینان است.در روند یک فعالیت کارآفرینانه، مدیریت حساب‌ها و نحوه‌ی پرداخت‌ها بسیار حائز اهمیت است و صاحبان کسب‌وکار به روش‌های حسابداری خوبی احتیاج دارند تا با مشکل روبرو نشوند.  بنابراین بی تردید موفقیت یک کارآفرین در گروی دانش یک حسابدار قوی است وحسابداری تنها ابزاری است که می توان تضمین کننده شرایط مالی حال و آینده ی شما باشد. از اینرو هرقدر بتوانید نکات حسابداری مالی مربوط به کارتان را بهتر و دقیق‌تر یاد بگیرید، فرایند مدیریت امور مالی کوتاه‌مدت و بلندمدت‌تان بهبود بیشتری پیدا خواهد کرد.

امروز پانزدهم آذر ماه روز حسابدار است و بهانه ای مناسب برای بررسی فعالیت تنگاتنگ حسابداران و فعالیت های کارآفرینانه.حسابداری مهمترین زبان کسب و کار است که از یک سیستم اطلاعاتی که از طریق شناسایی، ثبت، طبقه بندی، تلخیص و گزارشگری رویدادهای مالی اطلاعات لازم را در اختیار استفاده کنندگان از اطلاعات حسابداری و روشن شدن وضعیت کسب و کارها قرار می‌دهد.عوامل زیادی وجود دارد که رابطه ی بسیار ظریف و دقیق بین حسابداران و کارآفرینان را نشان می دهد.عموما کارآفرینان در روند کارهای خود با سئوالات زیادی روبرو هستند. اینکه چگونه می توان فهمید که فرایند کسب و کار پیشرو پول ساز هست یا نه؟ نقطه ی سر به سر این کسب و کار کجاست؟ هزینه های هر ماه چقدر است؟ صورت سود و زیان چه چیزی را به او می گوید؟ ترازنامه چیست و اصلا چرا نیاز به تراز نامه دارد؟ و در نهایت کارآفرینان چنانچه قادر به محاسبه و تهیه اطلاعات لازم نباشند، به شدت اظهار نارضایتی خواهند کرد.

کارآفرینان جوان باید بدانند یک حسابدار ذبده می تواند با کمک به برنامه‌ریزی بهتر جهت استفاده از منابعی مثل زمان، انرژی و سرمایه در جذب هر چه بیشتر مشتریان و بهتر شدن نحوه ارائه ی خدمات به شکل موثری تاثیر گذار باشد.گزارش میزان پیشرفت کار را به صاحبان کسب و کار، برای اندازه‌گیری و ارزیابی شرایط پیشرو از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این موضوع را از شاخص ترین بخش های حضور یک حساب دار کار بلد در شرایط های مختلف اقتصادی در کسب و کارتان بشمار می آید.پیشنهاد روش های کاهش هزینه، افزایش درآمد و بهبود سود و مدیریت هزینه ها و مخارج و تفکیک کردن هزینه های اضافی از ضروری از سایر مزایای ایفای نقش یک حسابدار در فعالیت های کارآفرینانه امروزیست. البته نباید از ایفای نقش این بازوی کمک کننده در آینده نگری بهتر و توانایی مدیریت بر روی سرمایه گذاری های بلند مدت غافل بود.

با توجه به موضوعاتی که مطرح شد، اهمیت و ضرورت وجود حسابدار برای هر کسب و کاری بیش از هر مسئله ای نمایان است و می توان گفت که وجود حسابدار با تجربه و دقیق می تواند یکی از اصول اساسی برای کارآفرینان و صاحبان کسب و کار به شمار می آید که مدیران موفق به خوبی با این لزوم و مضرات نداشتن حسابدار آشنا می باشند.

مصطفی یحیایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا