توسعه همکاریهای آموزشی فعالان بخش حملونقل جادهای
همزمان با روز ملی حمل و نقل و رانندگان، یادداشت تفاهم سه جانبه بین سازمان راهداری و حملونقل جادهای، اتحادیه حمل و نقل بین المللی جاده ای و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در زمینه آموزش رانندگان و فعالان بخش حمل و نقل بین المللی در تهران امضا شد.
به گزارش تفاهم آنلاین ، داریوش امانی معاون وزیر و رییس این سازمان، میزبانی توامان از دبیرکل اتحادیه بینالمللی حملونقل جادهای و نائبرئیس پارلمان بخش خصوصی ایران را گویاترین نماد همکاری عالیه بخش خصوصی و دولت با حوزه بینالملل و رساترین جلوه حملونقل جادهای در جایگاه ستون فقرات نظام لجستیک کشور است.
وی ضمن قدردانی از سطح عالی همکاری اتحادیه ایرو با سازمان راهداری و حملونقل جادهای، سه نمونه اخیر این همکاری را در امضای الحاقیه تفاهمنامه سهجانبه در فوریه سال جاری، همکاری در برگزاری نخستین وبینار علمی مشترک با اتاق بازرگانی ایران و کارشناسان و مدیران ایرو و همچنین پیگیری سازنده دبیرکل ایرو در موضوع مشکل نظام کارت سبز برای رانندگان ایرانی اشاره کرد.
امانی خاطرنشان کرد: پیرو وعده داده شده، کارتهای سوخت برای رانندگان خارجی توزیع شده و رضایت قابل توجه در موضوع سوختگیری ناوگان خارجی بهوجود آمده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با ارایه گزارشی از حمل و نقل جادهای در کشور بیان کرد: 92.5 درصد حمل داخلی کالا و 90.5 درصد حمل مسافر از طریق جاده صورت میگیرد و حملونقل جادهای ستون فقرات نظام لجستیک کشور است بهطوری که قریب به 600 میلیون تن جابهجایی کالا از طریق ۲۲۰ هزار کیلومتر شبکه راههای بین شهری و روستایی و از طریق 27 پایانه مرزی و 10 بندر مهم در شمال و جنوب و حدود 26 هزار کیلومتر راههای ترانزیتی در کشورمان صورت میگیرد.
امانی افزود: ترانزیت از قلمرو کشور 9.3 میلیون تن بوده است که تخمین نیل به بالای 12 میلیون تن را تا پایان سال داریم که در واقع علیرغم تحریمهای ظالمانه تحمیل شده به کشور، حجم ترانزیت از قلمرو ایران نسبت به سنوات قبل از کرونا تا 92 درصد رشد داشته است، بیش از 4600 شرکت حملونقل داخلی کالا، بیش از 2400 شرکت حملونقل داخلی مسافر و بیش از ۱۰۰۰ شرکت حملونقل بینالمللی درکشور فعال هستند.
وی تصریح کرد: ارزش کنونی شبکه راههای کشور معادل 7.000 میلیارد تومان برابر با 135 میلیون یورو و سرمایهگذاری بخش حملونقل جادهای معادل 5.000 میلیارد تومان معادل 96 میلیون یورو تخمین زده میشود، حملونقل جادهای 8.1 درصد از اقتصاد کشور و 8.3 درصد از شاغلان کشور و 88 درصد ارزش افزوده شقوق چهارگانه حملونقل را به خود اختصاص داده است.
امبرتودی پرتودبیرکل اتحادیه حمل و نقل بین المللی جاده ای (ایرو) نامگذاری ۲۶ آذر بعنوان روز حمل و نقل در ۳۱سال قبل را مایه مباهات و افتخار دانست درحالی که در سازمان ملل در سال ۲۰۲۳ این روز نامگذاری شد.
وی با ابراز خرسندی از امضای یادداشت تفاهم سه جانبه در زمینه آموزش فعالان ورانندگان حمل ونقل بین المللی بیان کرد: اجرا و پیاده سازی این تفاهم نامه ازاهمیت خاصی برخوردار است تا بتوانیم شاهد نتایج اثرگذار بوده و انتقال تجربه به سایر کشورها صورت گیرد.
دبیرکل اتحادیه حمل و نقل بین المللی جادهای، به مشکلات و چالشهای بخش ترانزیت و ترددهای مرزی درمنطقه اشاره کرد و خواستار تلاش و همکاری کشورها در پیوستن به کنوانسیون های ترانزیتی و تقویت کریدورهای ترانزیتی شد.
باقری نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بیان کرد: حمل و نقل موتور پیشران اقتصادی و شریان اقتصادی کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته است، براساس یادداشت تفاهم امضاشده آموزش های حرفه ای درحوزه حمل و نقل و لجستیک مورد توجه و اقدام جدی قرار گرفته است.
وی افزود: ارتباط سازنده و اثرگذار با اتحادیه ایرو ، ظرفیتسازی درجهت توسعه فعالیتهای بخش حمل و نقل و لجستیک را درپی دارد، حمل و نقل سبز و استفاده از رویههای مکانیزه و الکترونیکی هم از جمله موضوعات قابل توجه در این بخش است.
جوادهدایتی مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری وحملونقل جادهای نیز اظهارداشت : با مشورت با متخصصان ایرو، برنامه عمل جامعی تنظیم شده است که موارد فیمابین را بههمراه موارد داخلی سازمانهای خود،مورد واکاوی و چارهاندیشی دقیق قرار میدهد، این برنامه شامل سرفصلهای متعددی از جمله انتقال و تخلیه بار و ترانسشیپ از مرزها به گمرکات داخلی، ارتقای ترانزیت بینالمللی در شاخه جنوبی کریدور شرق به غرب تحت صحابت تیر، ترویج حملونقل جادهای روان و یکسره، توسعه راهگذرهای حملونقل بینالمللی شمال جنوب و خلیج فارس دریای سیاه، تجاری سازی راهگذرهای ITI و KTAI ، پیادهسازی نظام هماهنگ عبور سریع کانتنرهای تحت صحابت تیر، تسریع خدمات مرزی، مساعدت به کشورهای منطقه در عضویت و اجرای کنوانسیون تیر و نهایتاً ایجاد یک کارگروه دائمی برای نظارت بر اجرای برنامه اقدام و بحث در مورد مسائل نوظهور است.
بر اساس این گزارش حمزه ذاکری رئیس مرکز توسعه آموزش ، مطالعات و نوآوری با بیان این که با امضای تفاهم نامه ، به مرحله عملیاتی آموزش نزدیک می شویم افزود : مقرر است با استفاده از تجربیات متخصصین ایرو ، مربیان حرفه ای را درکشور تربیت کرده و از استانداردهای بین المللی در آموزش های حرفه ای به کارگرفته شود.
وی افزود: یکی دیگر از مفاد تفاهم نامه، تبدیل شدن مرکز آموزش سازمان به هاب منطقه ای و جذب مهارت آموز از کشورهای همسایه است که امیداست پس از برگزاری آموزش ها طی ماههای آتی تحقق یابد .