اجتماعی

فیلترینگ اینستاگرام و خطر نابودی کسب و کارها

اینستاگرام امروزه  در دنیای کسب و کار نقش مهم و بسزایی دارد و افراد زیادی برای رونق و توسعه کسب و کارشان از راه های مختلف از آن استفاده می کنند.به عبارتی درآمد بسیاری از مشاغل  کوچک و بزرگ وابسته به آن است .

اتفاقات اخیر در کشور و وجود برخی اعتراضات و بدنبال آن سوء استفاده اغتشاشگران از شبکه‌های اجتماعی و بالاخص اینستاگرام سسب شد تا محدودیت‌هایی در اینترنت و دسترسی کاربران به این شبکه‌ها ایجاد شده که مسبب آن شد که ضرر‌ و زیان بسیاری برای کسب و کار‌های آنلاین بوجود آید.

رشد کسب و کارهای اینترنتی و درآمد زایی در سال های اخیر در فضای اینستاگرام ، بسیار رونق یافته بود. براساس گزارش سال گذشته مرکز آمار ایران ، معادل ۱۱ میلیون نفر از طریق شبکه‌های مجازی کسب درآمد می‌کنند به طوری که حدود ۹ میلیون نفر یعنی ۸۳ درصد از طریق اینستاگرام در حال کسب درآمد هستند و در این روزها  با قطعی اینترنت و البته فیلترینگ اینستاگرام، ضررهای بالایی را متحمل شده اند. این موضوع تا جایی اهمیت پیدا می کند که انجمن تجارت الکترونیک تهران با انتشار بیانیه ‌ای، آمارهایی از تعداد کسب ‌و ‌کارها و افراد آسیب دیده از قطع و اختلال در اینترنت طی ده روز اخیر سخن گفت. در این بیانیه فیلترینگ اینستاگرام به مثابه تیغ تحریم داخلی تشبیه شده است و با قطع دسترسی به اینستاگرام، بیشتر از چهارصد هزار کسب و کار را با خطر نابودی مواجه شده اند. این انجمن فیلترینگ اینستاگرام را تیشه به ریشه تجارت الکترونیک کشور می داند.

آنچه در این بیانیه نهاد صنفی و سایر منتقدین به فیلترینگ اینستاگرام به چشم می خورد، که تصمیمات یک شبه و اینگونه در حوزه ی اپیلکیشن هایی چون اینستاگرام در طی این سال ها بستر فعالیت های اقتصادی بسیاری از اقشار متوسط جامعه و کسب و کارهای خانگی و سرپرستان خانوارها شده بود، علاوه بر اینکه ضربات جدی و جبران ناپذیری بر پیکره ی دیجیتال مارکتینگ وارد می نماید، بلکه می تواند میلیون ها جوان ایرانی را در این وضعیت نامساعد اقتصادی بیکار و امیدهای موجود در دلشان را خاموش نماید و حتی بعضا زمینه ساز مهاجرت بسیاری از نخبگان این حوزه به آن سوی مرزها شود.

اما موضوع بحث اینجاست ، اگرچه این فضا و تحریک برای اتفاقات روزهای اخیر از لحاظ امنیتی برای ارگان های کشور حائز اهمیت بوده و حفظ امنیت، نظم عمومی، آرامش و حقوق شهروندی مردم، از اولویت امور حکومتی است، اما این هشدار جدی وجود دارد که تصمیمات یک شبه ی ما چه بلایی بر سر کسب و کارهای کوچک و متوسط می آورد.

رهبرمعظم انقلاب بارها در سخنرانی های خود به لزوم فرهنگ سازی تکنولوژی ها و ورود آن ها به زندگی مدرن هشدار داده اند، اینکه امروز با کمی و کاستی هایی از لحاظ فرهنگی در این حوزه روبرو هستیم و از مدت ها قبل، حتی قبل از ناآرامی های اخیر،  صحبت از فیلترینگ به میان آمده بود، نشان از کم کاری های مسئولین حوزه های ذیربط دارد.

اما باید یادمان باشد ، اینستاگرام در ایران تنها یک شبکه اجتماعی برای به اشتراک گذاشتن فیلم و تصویر نیست بلکه یک بستر کسب و کار و تامین معیشت است و این فضا به شدت با معیشت طیف وسیعی از مردم گره خورده است و متاسفانه ما امروز پلتفرمی جایگزین برای اینستاگرام نداریم که بخواهیم کسب و کارهای اینترنتی مردم را به آن منتقل کنیم. البته ساخت یک پلتفرم که قابلیت فعالیت اقتصادی همچون اینستاگرام را هم داشته باشد در کوتاه مدت امکان پذیر نیست.

امید آن می رود که با اتحاد و همدلی و گذر از روزهای بحرانی کنونی ، شرایط اینترنت و البته لغو محدویت های فیلترینگ ،  کسب و کارها را به روزهای قبل باز گرداند تا با گذر از بحران های اجتماعی ایجاد شده ، شاهد یک بحران دیگر در امنیت مالی و معیشتی مردم نباشیم.

مهندس امین رشیدی – ارشد صنایع

لینک کوتاه خبر : https://tafahomonline.ir/?p=87995
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن