اقتصادی

تولید به شرط کیفیت

   تولید به شرط کیفیت ، همواره یکی از نیازهای اصلی مصرف کنندگان بوده و یکی از مهم ترین پارامترهای توسعه اقتصاد پایدار است.

تولید کالاهای داخلی، بدون شک هنگامی مورد استقبال قرار می گیرد که از لحاظ کیفیت و مرغوبیت رضایت مشتری را جلب کند و او را از خرید کالاهای خارجی منصرف سازد. راه حلی منحصر به فرد که می تواند منجر به ثمر نشستن استراتژی هدفمند جهش تولید ملی در راستای ارتقای هر چه بیشتر اقتصاد کشور به حساب آید. یکی ازعواملی که موجب افت کیفیت تولیدات می‌شود ، اقتصاد بسته و انحصاری است، زیرا زمانی که یک تولید کننده یا ارائه دهنده خدمت ، خود را در بازار یکه تاز و انحصاری ببیند ، هیچ نیازی برای ارتقای کیفیت نمی‌بیند. متاسفانه نمونه کامل این موضوع را می‌توان در صنعت خودروسازی یا بسیاری محصولات دیگر که سال‌ها بدون رقیب کالاهای تولیدی خود را روانه بازار می‌کردند، بوضوح مشاهده نمود. در مقابل در صنعت لوازم خانگی از آنجایی که سال‌ها با برندهای معتبر جهان رقابت کرده براحتی توانسته کالاهای با کیفیتی تولید نماید و استقبال مردم نیز در این سال ها گواه این مطلب است.

نوشته های مشابه

با تمام مشکلات و موانعی که پیش روی تولید کننده داخلی وجود دارد، مهم ترین باور این است که تحت هیچ شرایطی نباید کیفیت را فدای هیچ امر دیگری  در تولید نمود. چرا که حفظ کیفیت تنها امریست که به برندها اعتبار می دهد. زمانی که می خواهیم یک وسیله برقی و یا حتی سرویس ظروف آشپزخانه خود را تهیه کنیم با این سئوال روبرو خواهیم شد که کیفیت کدامیک بیشتر است و کدام یک دوام و ماندگاری بیشتری دارد. حتی این کیفیت در انتخاب مواد غذایی نیز بارز و ملموس است. کیفیتی که مشتریان وفادار را ملزم به خرید کالاهای وطنی می کند و از سوی دیگر، نیرویی در بازوان تولیدکنندگان کشور ایجاد خواهد کرد. افزایش آگاهی مردم از کیفیت کالاها در کنار علاقه ی تولیدکنندگان به تولید و فروش بیشتر ، سبب توجه همگان به موضوع مهم کیفیت شده است. از اینرو وقتی میزان خرید بیشتر شود، تولید کننده هم وضعیت اقتصادی بهتری پیدا خواهد کرد و این امر نه تنها رونق تولید ملی را در بر خواهد داشت، بلکه می تواند شروع ماراتنی باشد که یکی از نتایج آن رونق اقتصادی و جهش تولید در کشور خواهد بود.

با توجه به بالا رفتن قیمت ارز و نوسانات موجود در بازار، عرصه فعالیت کالاهای داخلی بیش از پیش مهیا گشته و مردم خود راغب هستند که استفاده از کالای ایرانی را در اولویت اقلام مصرفی خود قرار دهند. بنابراین نه تنها فرهنگ سازی بلکه شرایط حال حاضر اقتصادی کشور نیز این بستر را فراهم نموده است . ما درعمل بعضا تصمیم برای مصرف کالای ایرانی می گیریم ، در شرایطی که همه می دانیم کالای داخلی چه مشکلاتی دارد و ممکن است ، مردم را برای خرید دچار شک و تردید کند. شنیدن این جمله از سوی مردم که ما با مصرف کالای با کیفیت ایرانی موافقیم ، قابل تامل است ، اما متاسفانه در بعضی موارد تولیدات داخلی بی کیفیت اند و این امر برازنده مصرف کنندگان ایرانی نیست.  بنابراین به جای شعار دادن برای مصرف کالای داخلی و حمایت از تولید ملی بهتر است ، دولت از طریق فراهم نمودن بستر تولید و تسهیلات لازم برای تولیدکنندگان، به فکر بالا بردن کیفیت نیز باشد.

تولید ملی
تولید ملی

تولید کننده ی ایرانی بویژه شرکت های کوچک و متوسط ، مشکل کمبود نقدینگی دارند و لذا برای توسعه و بهبود خود نیازمند حمایت مالی هستند. از این‌رو دسترسی هر چه راحت تر این بنگاه ها به منابع مالی مورد نیاز و تقویت توان مالی و اقتصادی آنان برای افزایش قدرت و تولید بیشتر، در بالا بردن کیفیت محصولات تولیدی نیز نقش بسزایی خواهد داشت. حتی اگر مسئولین از واردات بی‌رویه‌ و قاچاق بسیاری از کالاهای مشابه جلوگیری کنند، باز آنچه باعث رغبت مصرف کننده خواهد شد، کیفیت است. تولید ملی ؛ اساس و حلقه ی پیشرفت اقتصادی هر کشوری است که بدنبال خود اشتغال زایی، جذب سرمایه ، امنیت اقتصادی، مقاوم شدن کشور در برابر تهدیدات خارجی و … را به دنبال خواهد داشت.

بسیاری از افراد جامعه بر این عقیده اند که بودجه مالی‌ شان اجازه نمی دهد که با چند بارخرید کالای بی‌کیفیت داخل، هزینه ی هنگفتی صرف نمایند، در حالیکه نمونه خارجی و با کیفیت آن را خریداری می‌نمایند. رفع مشکلات و ایرادات کیفی، استاندارد سازی کیفیت محصولات و تولید متناسب با استانداردهای جهانی و از همه مهم‌تر، کاهش قیمت تمام‌شده و بهبود خدمات پس از فروش از جمله مواردی است که هر ایرانی را مجاب به مصرف کالاهای داخلی می نماید. تولید جنس با کیفیت و مقرون به صرفه از عناصر بنیادی در حمایت از کالای ایرانی و رونق تولید ملی است. امیدواریم که حمایت از تولید ملی و مصرف کالاهای ایرانی از شعار تبدیل به عمل شود و همانقدر که از مردم انتظار داریم که کالای ایرانی مصرف کنند ، از تولید کننده ی ایرانی نیز انتظار بالا بردن کیفیت و حفظ آن را داریم تا بتوانیم شاهد رونق تولیدات ایرانی و جهش تولید ملی در این مرز و بوم باشیم.

سیده مینا دیوبند – سردبیر روزنامه تفاهم            

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا