مديريت تبديل تهديد به فرصت در بازار کسب و کار
در هر کسب و کاری که به سر می برید چه در کسوت یک تولید کننده و یا در جایگاه یک مصرف کننده در آماج جملات مایوس کننده قرار خواهید گرفت. این دیالوگ های مایوس کننده می تواند تا به حدی شدت بگیرد و شرایط کاری شما را تحت کنترل خود درآورد ، که دیگر مجالی برای دیدن فرصت های مغتنم پیش روی نخواهد بود. به گواه آمار و نه در سطح شعار، کسب وکار های بزرگ جهان که امروز یکه تاز بازارهای جهانی هستند، کسب و کارهایی بودند که در بازارهای پرتلاطم شکل گرفتند و پایه های اصلی شان مستحکم شد.
در کسب و کار شما ، تهدید ذاتا امری منفی نیست و شما را محکوم به شکست نمی کند، بلکه در اکثر موارد تنها با اندکی هوشیاری و زیرکی ، موجبات خلق فرصت و منفعت خواهد شد. تمام اختراعات و پيشرفت های بشر از ازل تا ابد نشات گرفته از تهدیدی بوده که در دستان انسان به یک فرصت تبدیل شده است. کارآفرینان جوانی که تازه پا به عرصه ی فعالیت های کارآفرینانه نهادند ، باید بدانند که جریان های پیش برنده ی اقتصادی هرگز متوقف نخواهد شد. فراز و نشیب بازار وجود دارد، اما همانطور که گفتیم ، هرگز متوقف نخواهد شد. کافی است ، تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم و هر شخص، برند و یا کسب و کاری که فرصت ها را زودتر شناسایی نماید و از آن بهره بگیرد ، موفق تر خواهد بود.
اینکه شما در کسوت یک کارآفرین و یا یک مدیر جوان ، توانایی تبدیل تهدید به فرصت در کسب و کار را کسب نمایید ، برنده اید. این که یک کارآفرین و یا مدیر چگونه می تواند تهدیدهای موجود در یک کسب وکار را به فرصت تبدیل کند ، خود نیازمند فراگیری مهارت هایی هست که باید کسب شود. در گام اول ، دیدگاه خود را اصلاح نمایید و همواره به مشکلاتتان به چشم یک فرصت بنگرید. مشکلات را به عنوان یک سدی در برابر موفقیت نبینید، بلکه در مرتفع ساختن تک تک آن ها با دیدگاهی نقادانه و خلاق به دنبال فرصتی جدی باشید. از مشاوران کسب وکار، حداکثر بهره برداری را نمایید و با جمع کردن افراد متخصص و کاربلد در تیم کاری خود به تک تک تهدیدات پیش رویتان به چشم یک فرصت بنگرید. بسیاری از افراد معمولی و یا کارآفرینان تازه کار ، وقتی با تهدید واقعی در محیط کار مواجه می شوند ، قافیه را می بازند در حالی که افراد توانمند و مدیران شایسته ، آن را به خوبی مدیریت می کنند.
بطور مثال ، اگر از فردا شما را از دانشگاه اخراج نمایند، چه می شود؟ بسیاری از افراد ، مسیر دیگری را برای موفقیت نمی یابند و خود را یک فرد شکست خورده تلقی می نمایند ، اما هنگامی که “بیل گیتس” در سنین جوانی از دانشگاه اخراج شد ، توانست این تهدید را با آغاز کردن راه و روش جدید و نگاه متفاوت به زندگی مدیریت نماید و موفقیت های بزرگ و خیره کننده ای را از آن خود نماید.
“والت دیزنی ” هم یکی از افراد اخراج شده از سر کارش بود. زمانی که او در جوانی در یک روزنامه محلی کار می کرد به بهانه اینکه ایده و خلاقیت خوبی ندارد ، از کارش اخراج شده بود ، اما او اخراجش را که یک تهدید مهم برای پیشرفت شغلی اش بود به خوبی مدیریت کرد و با شناسایی استعدادهای خود و به کارگیری توانمندی هایش ، اولین شرکت انیمیشن سازی را تاسیس کرد. البته او باز هم در این راه شکست را تجربه کرد. اما هرگز مایوس نشد و امروزه “والت دیزنی ” یکی از موفق ترین کسب وکارهای هنری و سرگرمی در حوزه ی کاری خود است.
البته باید در نظر داشت که گاه تهديدات ، بسيار سهمگين و عظيم هستند که هيچ كس توان مقابله با آن ها را ندارد . موج هايي که توسط فناوری هاي پيشرفته با شتاب فراوان خلق مي شوند و كارآفرين نمي تواند خود را از آنها پنهان كند. همواره خود را مانند یک آتش نشان که نمی تواند مکان آتش سوزی را پیش بینی کند، ولی همچنان به دنبال کسب مهارت و توانمندی برای کارایی هر چه بیشتر است ، تجسم کنید . تلاش تان را مضاعف کرده و آرام و متمرکز به آینده بنگرید. در چنین حالتی می توان به هر تهدیدی به مثابه ، فرصتی نو و مغتنم نگریست.
مصطفی یحیایی – کارشناس ارشد علوم ارتباطات