کارآفرینی

کارآفرینی نیازمند مدرک دانشگاهی نیست!

دکتر حوریه یحیایی

در راستا ی کارآفرینی بهترین واژه ای که می توان از نظر معنای فارسی برای آن تعریف کرد ، ارزش آفرینی است . و در واقع جایگاه کارآفرینی در مرحله و گام بعدی قرار می گیرد.

امروزه کثریت افرد جامعه به دانشگاه راه پیدا می کنند و مدرک کاردانی و کارشناسی را کسب می نمایند. فارغ از نوع رشته ی تحصیلی و نوع مدرکی که کسب می کنند در هر صورت میزان دانش و اطلاعاتشان در آن رشته ی تخصصی به مراتب بیشتر از سایرین است. جدا از آمار بالای فارغ التحصیلان بیکار دانشگاهی، آیا می توان در رشته های مختلف و حوزه های گوناگون فعالیت های کارآفرینانه براه انداخت. آیا یک فارغ التحصیل رشته ی مدیریت همانقدر شانس کارآفرینی دارد که رشته شیمی یا مهندسی کامپیوتر خوانده باشد.

در دنیای امروز، کمتر کسی را می توان یافت که به ارزش فعالیت های کارآفرینی اشرافیت نداشته باشد. اما اگر ما هم تصمیم داریم فرزندانمان را از همان سنین نوجوانی به سمت فعالیت های کارآفرینانه رهنمون سازیم، بهتر است در چه رشته ای مشغول به تحصیلات دانشگاهی باشند. آیا یک مهندس کشاورزی همانقدر شانس فعالیت های کارآفرینانه را دارد، که رشته ی حسابداری از آن برخوردار است. اصلا نوع رشته ی تحصیلی تعیین کننده ی این موضوع است یا ذات کارآفرینی در هر حوزه و شاخه ای قابلیت عملی شدن را دارد.

چه بخواهید در آینده کارآفرین شوید و یا اینکه شغلی داشته باشید که در آن از مهارت های کارآفرینانه بهره مند گردید، باید از همان سنین جوانی دست به کار شوید. به همین علت، آموزش کارآفرینی در دانشگاه ها در دو دهه اخیر به طور جدی مورد توجه صاحب نظران و نظریه پردازان حوزه ی آموزش قرار گرفته است و دانشگاه های تراز اول جهان علاوه بر تربیت منابع انسانی برای رفع نیازهای جوامع و پژوهش در عرصه های مختلف، برای ترویج و گسترش هر چه بیشتر کارآفرینی در حیطه های نوین شغلی و خلق ثروت برنامه ریزی می نمایند.  آن ها فارغ التحصیلان دانشگاهی را مغزی متفکر و بازوی توانمند صنعت می دانند که در کنار دولت ها سعی در تامین بخشی از سرمایه های ملی و خلق ارزش برای جامعه را دارند. از اینرو آموزش کارآفرینی می تواند یکی از موثرترین شیوه ها برای انتقال جمعیت فارغ التحصیلان به بازار کار باشد.

گرچه برای راه اندازی یک استارتاپ و یا یک کسب و کار نو در حوزه ی کارآفرینی نیاز به هیچ دانشگاه و مدرک دانشگاهی نیست، اما این جمله هرگز نمی تواند از اهمیت نقش مهم دانشگاه ها در تربیت افراد موفق کارآفرین ذره ای بکاهد. شما هر مدرکی که دارید و با هر رشته ای می توانید در فعالیت های کارآفرینانه موفق شوید. کافی است در بستر مناسب آموزش های کافی را دیده باشید. کشوری که در آن بستر فعالیت های کارآفرینانه مهیا باشد، به رشد و نمو استارتا پ ها کمک می کند، که البته دانشگاه یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین بسترهاست. چرا که موسسات برجسته دانشگاهی، اغلب افراد توانمند و سرشار از هوش بالایی را جذب می کنند که بعد از فارغ التحصیل شدن نقش بسیار مهمی در فرایند توسعه ی اقتصادی کشور خواهند داشت.

قطع به یقین سیستم آموزشی کشور، محل بسیار مناسبی برای افراد زیادی است که مطالعات و آموزش های بین رشته ای با پیش زمینه های مختلفی داشته اند و براحتی می توانند با یکدیگر تعامل داشته و از مهارت ها و سایر رشته های تخصصی بهره مند شوند. ایجاد تیم هایی متشکل از جوانان با انگیزه و سخت کوش تضمین کننده موفقیت استارتاپ های نوپا خواهد بود.

کارآفرینی سبکی از کسب و کار است که الزاما به رشته ی تحصیلی افراد مرتبط نیست. از اینرو اگر علاقه مند به فعالیت های کارآفرینانه هستید، کافی است با دسترسی به منابع کارآفرینی ، ایده ها و تصورات ذهنی تان را جامه عمل بپوشانید. جوانان فارغ التحصیل از نهاد های آموزشی کشور باید بیاموزند که چگونه افرادی خلاق و نوآور باشند و چگونه فرصت های پیشرو را مغتنم دانسته و ایده های ذهنی خود را تبدیل به کسب و کار نمایند. قطع به یقین نمی توان از نقش پر رنگ و تاثیرگذار دانشگاه ها و سایر نهاد های آموزشی در این حوزه براحتی عبور کرد. گره اشتغال این حجم وسیعی از جوانان تحصیلکرده ی مدرک به دست بیکار تنها با تقویت های بسترهای کارآفرینی در کشور باز خواهد شد و این ضرورتی انکارناپذیر در اقتصاد رو به رشد ایران است.

 

 

 

لینک کوتاه خبر : https://tafahomonline.ir/?p=90958
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن