وزیر نیرو عنوان کرد افزایش ۲۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید سالانه برق
هجدهمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران در آئین بهرهبرداری از چهار پروژه صنعت آب و برق در استانهای آذربایجان شرقی، کرمانشاه و اردبیل به صورت ویدئو کنفرانسی و با حضور رئیس جمهوری برگزار شد.
به گزاش تفاهمآنلاین، در این مراسم، وزیر نیرو گفت: سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در صنعت برق انجام شده، و سال آینده گزارش خواهیم داد که در هشت سال دولت تدبیر و امید علاوه بر مدیریت مصرف، هر سال ۲۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید به مدار بهرهبرداری اضافه شده است. رضا اردکانیان با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در نشست با هیئت دولت که “طرحهای در دست افتتاح وزارت نیرو که خوشبختانه هفته به هفته اجرا میشود، همه این طرحها را تا آخر سال همانطور که برنامهریزی کردهاید با دقت دنبال کنید، با جدیت انجام بدهید تا این کارها انجام بگیرد، اینها کارهای زیربنایی است”، گفت: ما پنجمین سد مخزنی را بعد از استانهای خراسان جنوبی، ایلام، آذربایجان غربی و کرمانشاه، در بستانآباد آذربایجان شرقی در پویش سال ۹۹ افتتاح کردیم. وی افزود: با بهرهبرداری سد کلقان چای برای مهار سیلاب که امتحان خود را پس داده، علاوه بر تامین آب شرب هموطنان و حقابههای زیست محیطی، ۱۱۰۰ هکتار اراضی هم مشروب میشود. وی با بیان این که برای احداث این سد ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است، اظهار کرد: تا پایان دولت، سعی خواهیم کرد به وعدهای که داده شده مبنی بر افتتاح یک سد مخزنی در هر ۵۰ روز، عمل کنیم. این چهل و چهارمین سد مخزنی افتتاح شده در دولت تدبیر و امید است.
اردکانیان ادامه داد: پروژه بعدی، نهمین نیروگاه حرارتی است که امسال بعد از استانهای تهران، لرستان، بوشهر، هرمزگان، مازندران و سمنان، این بار در شهر دالاهو استان کرمانشاه، واحد دوم نیروگاه گازی با ظرفیت ۳۰۷ مگاوات و سرمایهگذاری ۲۵۳۰ میلیارد تومان به مدار بهرهبرداری میآید که واحد نخست آن آذر سال گذشته افتتاح شد. وی گفت: از ابتدای سال ۹۹ تاکنون ۱۳۰۹ مگاوات شامل این واحد ظرفیت جدید به مدار بهرهبرداری آمده است، به این معناست که فقط برای تولید برق و فقط امسال تاکنون ۱۱ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری به ثمر رسیده است. وی اظهار کرد: سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در بخش برق انجام گرفته که بخشهایی هم تحت تحریم شدید اقتصادی بوده است.
وی گفت: این سرمایهگذاری از منابع عمومی یعنی بودجه دولت و سرمایههای بخش خصوصی انجام شده است و سال آینده گزارش خواهیم داد که در ۸ سال دولت تدبیر و امید علاوه بر مدیریت مصرف هر سال ۲۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید هم وارد مدار شده است. وزیر نیرو در ادامه به بهرهبرداری نهمین و دهمین نیروگاه تجدیدپذیر در استان اردبیل اشاره کرد و گفت: مجموعا ظرفیت به مدار آمده از این نیروگاههای بزرگ مگاواتی، ۴۲.۵ مگاوات تاکنون خواهد بود که همگی با سرمایه بخش خصوصی و تضمینهای دولت برای خرید برق آنها انجام شده است.
وی افزود: علاوه بر این نیروگاههای خورشیدی در استان اردبیل، یک پست ۲۳۰ کیلوولت هم با سرمایهگذاری مجموع ۲۱۵ میلیارد تومان برای تضمین برق مطمئن و پایدار بویژه پذیرایی واحدهای جدید صنعتی در این استان رو به توسعه به مدار خواهد آمد. وی مجموع سرمایهگذاری طرحها را ۳۲۴۵ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با این طرحها ۷۰ طرح ساخت و سازی و ۵ طرح ساز و کاری به ثمر رسیده است. اردکانیان گفت: امسال، ۲۰۰ طرح ساخت و سازی و ۵۰ طرح ساز و کاری را در این پویش به ثمر میرسانیم. آخرین طرح ساز و کاری ما، با همکاری نزدیک شهرداری تهران انجام شد که عملیات اجرایی اولین سد مجازی در تهران آغاز شد که با اجرای این طرح به اندازه حجم سد امیرکبیر و سد کرج از آب قابل شرب با کیفیت و مصرف آن در فضای سبز جلوگیری میکنیم و این آب برای استفادههای آینده و جلوگیری از فرونشست زمین درون زمین باقی میماند و معادل آن پساب برای فضای سبز و توسعه آن در اختیار شهرداری تهران قرار میگیرد.
تخصیص وام کم بهره برای نصب پنل خورشیدی خانگی
در ادامه این مراسم، مدیرعامل توانیر در خصوص طرح برق امید گفت: این طرح همه مشترکان خانگی را تحت پوشش دارد و مشترکان کم مصرف از تخفیف صد درصدی بهای برق برخوردار خواهند شد، اما پرمصرفها با راهکارهای بسیار ساده ای می توانند مصرف برق خودشان را کم کنند و در قالب این طرح پنل های کوچک خورشیدی هم با وام کم بهره در اختیار هموطنان قرار خواهد گرفت که جزئیات آن به زودی اعلام خواهد شد. محمدحسن متولی زاده به طرح برق امید اشاره کرد و نصب پنل های خورشیدی را از نگاه محیط زیستی نیز بسیار مهم دانست و گفت: این طرح معادل آن است که ۲۴ درخت توسط یک مشترک کاشته شده باشد. وی افزود: خوشبختانه مردم استان اردبیل از نظر مصرف برق جزو استان های کم مصرف کشور هستند و با شرایط برق امید، بیش از ۳۵ درصد مردم این استان به عنوان گروه کم مصرف از برق رایگان برخوردار خواهند شد.
ظرفیت نیروگاههای برق کشور به ۸۴ هزار مگاوات رسیده است
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: هم اکنون ظرفیت نیروگاههای برق کشور به ۸۴ هزار مگاوات رسیده است. همایون حائری در آیین افتتاح واحد دوم گازی نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو استان کرمانشاه با بیان اینکه امسال دو هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی حرارتی در کشور به بهرهبرداری رسیده، خاطرنشان کرد: هزار مگاوات از این میزان مربوط به شش نیروگاه سیکل ترکیبی بخار است که رکوردی در صرفهجویی مصرف سوخت گاز به میزان ۱.۵ میلیارد مترمکعب را رقم زده است. وی همچنین از افزایش راندمان نیروگاههای حرارتی کشور از ۳۷.۱ درصد ابتدای دولت به ۳۷.۸۹ درصد خبر داد و اضافه کرد: امیدواریم این راندمان تا پایان سال به حدود ۳۹ درصد برسد.
ایجاد 4100 واحد خورشیدی خانگی در کشور
سخنگوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق در مراسم افتتاح طرحهای نیروگاهی در اردبیل گفت: قریب به 4 هزار و 100 واحد نیروگاه خورشیدی خانگی در کشور با مشارکت مردم ایجاد شده است. جعفر محمدنژاد اظهار کرد: ایران دارای منابع بسیار انرژی است که باید در راستای تقویت تولید و ایجاد بسترهای توسعه از آنها بهره برد.وی با اشاره به اینکه در کشور بیش از 800 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته احداث شده است، خاطرنشان کرد: تا پایان سال بالغ بر یک هزار واحد پنل خورشیدی خانگی نیز افتتاح خواهد شد. سخنگوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق به مزایای ایجاد نیروگاههای با مقیاس کوچک، بزرگ و متوسط در کشور اشاره کرد و گفت: کاهش تلفات در شبکه، ایجاد اشتغالزایی و پدافند غیرعامل از مزایای ایجاد این واحدهای نیروگاهی است.