نکاتی کلیدی برای افزایش طول عمر ابزارآلات صنعتی
در حال حاضر ابزارآلات بسیاری برای انجام فعالیت های مختلف در بازار ایران وجود دارد، که مصرف کنندگان طبق نیازهای خود از آنها استفاده می کنند. هر یک از این ابزارآلات به خاطر نوع طراحی و خصوصیاتی که دارند، بهتر است به نحوی عالی نگهداری شوند تا طول عمر، کیفیت و میزان عملکرد آنها افزایش یابد. برخوردار بودن از ابزار خوب و سالم به معنای واقعی یک سرمایه می باشد و در مواقعی که به استفاده از آنها نیازمند هستیم می تواند راهگشا باشد. نگهداری صحیح از ابزارآلات صنعتی بسیار ساده می باشد، ولی اهمال کاری در این مسئله باعث خسارت های زمانی و مالی می شود. بهتر است، از ابزارآلات برقی و شارژی که در اختیار شما قرار دارد به نحوی درست مراقبت و نگهداری شود.
نکات مهم در نگهداری ابزارآلات صنعتی
امروزه در مشاغل مختلف و در محیط های خانگی از ابزارآلات متنوعی استفاده می شود.. برای مثال در مشاغل نجاری ابزارهای مختلفی تولید شده است، که معمولا به صورت دستی می باشند. هرچند کار کردن با ابزارهای دستی در مقایسه با ابزارهای برقی ساده تر است، ولی برای افزایش طول عمر و کیفیت این محصولات بهتر است نکاتی طلایی را توجه کرد. از مهم ترین نکات که برای نگهداری از ابزارآلات صنعتی بهتر است مورد توجه قرار گیرد می توان به موارد زیر اشاره نمود.
1.تمیز کردن پس از اتمام کار
تمیز کردن ابزارآلات صنعتی بعد از إتمام کار یکی از مسئله هایی است، که تاثیر بسزایی در طول عمر آنها دارد. ابزارآلات مختلفی در صنایع و مشاغل های مختلف بهره وری می شوند، که هر یک از این ابزارها می بایست پس از استفاده با روشی اصولی و صحیح تمیز شوند. در صورتی که به تمیز نمودن ابزارآلات برقی و شارژی بعد از إتمام کار توجه نشود، فرسودگی و خراب شدن زودهنگام آنها را به دنبال خواهد داشت. برای مثال، در مشاغل نجاری بعد از انجام کار با ابزار متنوع همانند سوهان، اره، تیغه و.. خرده های چوب در قسمت های اصلی این ابزارآلات انباشته می شوند، که بلافاصله پس از إتمام کار بهتر است به تمیز کردن آنها بپردازید.
2.تیز نگه داشتن ابزارآلات کاربردی
یکی از مسائل مهم، که در نگهداری و مراقبت از ابزارآلات شارژی و برقی باید مورد توجه قرار بگیرد، تیز نگه داشتن ابزارها می باشد. در صورتی که این محصولات همیشه تیز باشند، عملکرد و طول عمر آنها به میزان چشمگیری بهبود و افزایش پیدا خواهد کرد. برای مثال ابزارهایی همانند اره، رنده، مته دریل و سایر ابزارها از ابزارآلاتی کاربردی می باشند، که همواره بهتر است تیز باشند تا قادر باشند بهترین عملکرد خود را نشان دهند.
3. خشک نگه داشتن ابزارآلات
یکی دیگر از نکات ضروری در نگهداری از أنواع ابزارآلات، خشک نگه داشتن آنها می باشد. رطوبت یکی از مواردی می باشد، که میتواند به آسانی دچار فرسودگی ابزارآلات صنعتی شده و کارایی و طول عمر آنها را کاهش دهد. با توجه به این مورد که در ساخت بیشتر ابزارآلات از موادهای فلزی بهره وری میشود، همچنین رطوبت میتواند سبب زنگزدگی و خرابی آنها شود.
4.روغن کاری قطعات متحرک
بعضی از ابزارآلات صنعتی دارای قطعات متحرک می باشند، که این قطعات بهتر است، در بازههای زمانی مشخص به خوبی روغنکاری شوند. فعالیت روغن کاری بخش های متحرک محصولات، سبب میشود، که از اصطکاک و فرسودگی آنها جلوگیری شود و بدین ترتیب کیفیت و طول عمر به میزان چشمگیری افزایش پیدا کند. به همین خاطر باید پس از هر چند بار استفاده از این ابزارهای کاربردی، قسمتهای متحرک آنها به نحوی عالی روغنکاری شوند.
5.تعمیر یا تعویض سیم برق دستگاه در صورت خرابی
سیم برق ابزار های برقی یکی از مهمترین بخش های آن به حساب می آید، که انرژی الکتریکی مورد نیاز را جهت کار کردن دستگاه را از منبع برق به ابزار منتقل می کند. به همین خاطر هرنوع آسیب با خرابی سیم میتواند سبب بروز خرابی در ابزار یا برقگرفتگی اپراتور شود.
6.چک کردن قطعات نگهدارنده دستگاه
با توجه به این مورد که ابزارآلات صنعتی برخوردار از تحرک و تکانهای زیادی می باشند، به همین خاطر امکان دارد که قطعات نگهدارنده این دستگاه ها بعد از مدتی استفاده، شل شوند.
اشتباهات رایج در نگهداری ابزار
تعمیر و نگهداری دستگاه های برقی و شارژی، یکی از جنبه های ضروری برای نگهداری ابزارآلات صنعتی و ساختمانی در شرایط کاری خوب و افزایش طول عمر آنها می باشد. با این حال، اشتباهاتی رایج وجود داشته، که مصرف کنندگان حین نگهداری از ابزارآلات مرتکب میشوند. در ادامه با بعضی از این اشتباهات گفته شده، در نگهداری انواع ابزارآلات آشنا میشویم:
- تمیز نکردن مرتب ابزار: یکی از بیشترین اشتباهات رایج تمیز نکردن دستگاه پس از استفاده می باشد. کثیفی، گرد و غبار میتواند در بخش های مختلف انباشته شده و به مرور زمان سبب اختلال در کارایی آن شود.
- عدم نگهداری از ابزار در مکان مناسب: یکی دیگر از اشتباهات رایج این بوده، که دستگاه را در مکانی خشک و مطمئن نگهداری نمایید. قرار دادن دستگاه در رطوبت میتواند سبب زنگ زدگی و دیگر خرابی ها در دستگاه شود.
- استفاده از ابزار نامناسب برای کار: در صورتی که جهت انجام یک فعالیت از ابزار غیرمناسب بهره وری شود این فعالیت میتواند سبب وارد شدن آسیب های جدی به دستگاه شود.
- عدم پیروی از دستورالعملهای سازنده: عدم رعایت کردن، دستورالعملهای گفته شده از طرف فروشگاه ابزارآلات صنعتی برای نگهداری و استفاده میتواند سبب آسیب و اختلال در عملکرد و کارایی دستگاه شود.
- بی توجهی به تعویض قطعات فرسوده: در مواقعی که اجزای فرسوده و آسیبدیده دستگاه در زمانی متناسب تعویض نشود میتواند سبب وارد شدن آسیب هایی جدی به دستگاه شود.
جمعبندی
ابزارآلاتی که برای انجام فعالیت هایی گوناگون مورد استفاده قرار میگیرند، در مدلهایی متنوعی وجود دارند. اما نکته بااهمیتی که در مورد ابزارآلات می بایست مورد توجه قرار گیرد و در بهبود عملکرد و افزایش طول عمر آنها تاثیر بسزایی دارد. نگهداری و مراقبت اصولی از این ابزارهای صنعتی و ساختمانی می باشد. در حقیقت ابزارها در صورتی که سالم و بدون مشکل نیز باشند میتوانند به راحتی امور و فعالیت های مختلفی را به عمل برسانند.