فعالیت کدام مشاغل ممنوع شد؟
از فردا (دوشنبه 5 آبانماه) فعالیت سه دسته کسبوکار و گروه شغلی در شهرهای با وضعیت قرمز کرونایی با محدودیتهای شدید همراه شده و بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا تا یک هفته امکان فعالیت نخواهند کرد.
به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از ایسنا، در ماههای گذشته علیرغم آنکه تعدادی از شهرها به وضعیت سفید کرونایی بازگشته بودند، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در برخی از شهرها باعث شد، شروع موج وسیعتری از کرونا را شاهد باشیم؛ موجی که آمار مبتلایان کرونا را صعودی کرد و به بستری شدن تعداد بیشتری از افراد منجر و موجب شد تا این استانها از سطح هشدار فراتر رفته و در وضعیت قرمز کرونا قرار گیرند.
به دنبال وخامت اوضاع و عادیانگاری رعایت پروتکلهای بهداشتی و حضور در تجمعات غیر ضرور، سخنگوی دولت از تشدید نظارت و اعمال محدودیتهای کرونایی خبر داد و اعلام کرد که فعالیت گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ از دوشنبه ممنوع شده و در صورت عدم توجه و ادامه فعالیت، این مشاغل مشمول جرایم سنگین و تعطیلی درازمدت خواهند شد.
این تصمیم از سوی ستاد ملی کرونا و به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و شیوع ویروس کرونا گرفته شده و محدودیتها در گروه مشاغل ۲، ۳ و ۴ به مدت یک هفته در ۴۳ شهرستان بحرانی که در وضعیت قرمز به سر میبرند، اعمال میشود.
اما گروههای شغلی مذکور شامل چه مشاغلی هستند و کدام کسبوکارها امکان ادامه فعالیت ندارند؟
بر اساس مصوبه ابلاغی ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا مشاغل به چهار گروه تقسیم شدهاند که بر مبنای وضعیت شهرها به فعالیتشان ادامه میدهند.
در این مصوبه، چهار رنگ برای نشان دادن وضعیت شیوع کرونا در استانهای مختلف مشخص شده و مطابق آن رنگ برای فعالیت چهار گروه شغلی در آن استانها تصمیمگیری میشود.
به عنوان مثال در شرایط سفید هر چهار گروه فعالیت دارند، در شرایط نارنجی گروه سه از فعالیت منع شده است، در شرایط زرد فعالیت گروه چهار ممنوع شده و در شرایط قرمز تنها گروه یک امکان فعالیت دارد.
فهرست کسبوکارها و گروه شغلی دو که کمی گستردهتر است و از امروز مشمول اعمال محدودیت میشوند، به مراکز خرید، پاساژها، مالهای فروش غیرمواد غذایی، مراکز شمارهگذاری اتومبیل، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، مراکز متبرکه و زیارتگاهها، مساجد و مصلیها، مراکز تمرین و انجام مسابقات ورزشی، مراکز فروش لوازم خانگی، قنادی و شیرینی فروشیها، آبمیوه و بستنیفروشیها، آرایشگاههای مردانه، بازار فروش خودرو، فرش و موکت فروشیها، خدمات چاپ دیجیتال، تزیینات داخلی ساختمان، کادویی فروشیها، اسباببازیفروشیها، عمدهفروشی و خردهفروشی پوشاک، پارچهفروشیها، پردهسراها، مراکز فروش مبلمان، کیف و کفش، مراکز فروش لوازمالتحریر، خیاطی و خرازی، آتلیه و عکاسیها، مشاوران املاک، فروشگاههای لوازم آرایشی و بهداشتی و مراکز فروش و عرضه خشکبار و آجیل اختصاص دارد.
گروه شغلی سه، مدارس، دانشگاهها، حوزههای علمیه، آموزشگاههای فنیوحرفهای، زبانسراها، آموزشگاهها و کتابخانهها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزهها و باغ موزهها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی و کاهش فعالیت مترو و حملونقل عمومی درونشهری را شامل میشود. گروه شغلی چهارم نیز شامل همایشها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانهروزی، باشگاههای ورزشی مربوط به ورزشهای پر برخورد از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافهها، چایخانهها و قهوهخانهها با عرضه مواد دخانی، باغ وحشها، شهربازیها و مراکز تفریحی آبی میشود.
گفتنی است؛ محدودیتها در گروههای شغلی پیش گفته در حالی اعمال میشود که تنها گروه شغلی یک، امکان ادامه فعالیت دارد؛ بر این اساس مشاغل حیاتی و ضروری مرتبط با زندگی روزمره مردم، نظیر مراکز امدادی و درمانی، اورژانسها، مراکز امنیتی، مراکز اداری و خدماتی، فروشگاههای زنجیرهای، سوپرمارکتها و مراکز تامین ارزاق و مایحتاج عمومی، نانواییها و داروخانهها طی این مدت باز هستند و میتوانند به فعالیت و ارائه خدمات بپردازند.