یادداشت

فعالیت های کارآفرینی با ضررهای مالی و ورشکستگی عجین شده اند!!

به غیراز گیرودار، راه اندازی یک کسب و کار در شرایط مختلف اقتصادی، مسائل چالش برانگیز بی شمار دیگری نیز برای کارآفرینان وجود دارد.

ورود کرونا و همه گیری آن سبب شده تا طیف وسیعی از مشکلات و موانع بر سر راه کارآفرینان قرار بگیرد و به نوعی تمامی کسب و کارها را تحت تاثیر قرار دهد، تا جایی که زمزمه ی ورشکستگی حتی قوی ترین و پردرآمدترین شرکت های کارآفرینی دور از تصور به نظر نرسد. گویا فعالیت های کارآفرینی با ضررهای مالی و ورشکستگی عجین شده اند. این را نمی گوییم که از کارآفرین شدن بهراسید، بلکه تلنگری خواهد شد که اگر حتی در کسوت بزرگترین کارآفرینان جهان نیز قراردارید، ورشکستگی جزئی جدا ناپذیر از زندگی شما خواهد بود. ورشکستگی مالی به هر دلیلی که اتفاق می افتد شاید پایان یک کسب و کار باشد، اما یقینا پایان آرزوهایی که در سر می پرورانید نیست.

بله با تمام وجود قبول داریم که ضررهای مالی سخت هستند و در اکثر موارد آنقدر سنگین اند که نمی توان از زیر آن ها کمر راست کرد. اما سعی کنید در شرایط کنونی از دیگر کارآفرینانی که شکست در دنیای تجاری را تجربه کرده اند و اکنون میلیون ها دلار سرمایه دارند، الهام بگیرید. اگرهر بار، هر کارآفرینی شکست می خورد، بدون پرسیدن هیچ سوالی یا درس گرفتن از اشتباهاتش تسلیم می شد، دیگر اثری از ده ها و صدها کارآفرین موفق دنیا که آوازه ی اسم شان را کمتر کسی نشنیده است، باقی نمی ماند. تمام کارآفرینان موفق و بزرگ در طول مسیر طعم ورشکستگی را چشیده اند، چه شرایط این شکست مالی را به آن ها تحمیل کرده و یا خود یک تنه مقصر این شکست اند. اما در زندگی نامه قریب به اتفاق آن ها یک نکته مشترک وجود دارد. آن ها دست از تلاش کردن بر نداشته و با پشتکار کار خود را دوباره شروع کرده اند و به سرعت روی پای خود ایستاده اند و از آن شکست درس گرفته اند. در واقع اگر بتوانید همانطور که روزی در ایجاد کسب و کارتان موفق شدید، هنگام ورشکستگی و شکست هم بتوانید شرکت و کار خود را دوباره به حال اول بگردانید، آن موقع است که از شما به عنوان یک قهرمان حرفه ای یاد می شود.

به هرحال، چه بحران های مالی قابل پیشگیری باشند یا نه، بیشتر مردم با ورشکستگی بصورت گناهی نابخشودنی و شرمندگی مقابله می کنند. چون حس شکست نه تنها بر کسب و کار آن ها بلکه از لحاظ روحی و روانی بر تمام ابعاد زندگی شان سایه افکنده است. ضررهای مالی بزرگ و به دنبال آن ورشکستگی، یعنی همه دارایی را به یک باره از دست دادن. در چنین لحظاتی فقط و فقط امید است که انسان را سر پا نگاه می دارد و اگر امید نباشد، غیر از مال و دارایی، انگیزه کار و زندگی هم از دست می رود و چه بسا تجار و کارآفرینان بزرگی که بعد از افول مالی دچار افسردگی شده و خود را از جامعه جدا کرده و دیگر دست به هیچ فعالیت اقتصادی نزده اند. همه چیز در زندگی یک کارآفرین ورشکسته بستگی به شروع مجدد دارد. به گفته یکی از کارآفرین هایی که شرکت ورشکسته خود را نجات داده است، اولین اقدام پس از شکست در تجار این است که به فکر دوباره بر گشتن و شروع کردن بیفتید. ضررهای مالی و به دنبال شکست در کسب و کارها جزئی جدا ناپذیر از تجارت و بازار است، در این شرایط نابسامان اقتصادی که مشکلات عمده ای دامان صنعت و تولید را گرفته است، بسیاری از فعالان این حوزه در معرض ضررهای مالی بزرگ و حتی مرز ورشکستگی قرار دارند.

در صحبت از کسب و کارها ،همواره ظاهر خوش آن نمایش داده می شود و کمتر کسی تمایل دارد از مشکلات پیش رو سخن به میان آورد. البته کسب و کارهای کوچک به دلیل تجربه ناکافی و محدودیت هایی که دارند بیشتر در معرض آسیب دیدگی و ورشکستگی قرار دارند. از کمبود سرمایه ، ضعف در تامین نقدینگی، برنامه ریزی های ضعیف و غیرقابل انعطاف گرفته تا آماده نبودن در میدان رقابت و ضعف در بازاریابی همگی می توانند از جمله عواملی می باشد که یک کسب و کار را در معرض آسیب و ورشکستگی قرار دهیم. اما آنچه روشن و مبرهن است، کسب و کارهای کوچک که هیچ، گاها شرکت های عریض و طویلی در معرض ورشکستگی قرار می گیرند که شاید باورش به مراتب سخت تر باشد. اگر در این روزها کسب و کارتان با ضررهای مالی بزرگ مواجه شده و حتی تا مرز ورشکستگی رسیده اید ،ناامید نشوید. میلیون ها کسب و کار در جهان شرایط مشابه شما را تجربه می کنند. باید بپذیریم که شکست بخشی از دنیای تجارت و کسب و کار است و باید آن را به خوبی پذیرفت و تسلیم نشد.

 

دکتر حوریه یحیاییضررهای مالی

 

 

لینک کوتاه خبر : https://tafahomonline.ir/?p=68810
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن