گزارش

عوامل بازدارنده راه اندازی کریدور شمال و جنوب

به گزارش تفاهم آنلاین ،پیرو سخنرانی سید جلیل جلالی فر فعال اقتصادی و عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک ایران – روسیه و مشاور منطقه ازاد انزلی در میزگرد کریدور شمال و جنوب در حاشیه اجلاس جهان اسلام – روسیه که در کازان برگزار شده بود بنا به دعوت انجام شده با حضور در اداره کل  کریدورهای وزارت حمل و نقل فدراسیون روسیه به عوامل بازدارنده راه اندازی کریدور شمال جنوب اشاره کردندو تحلیل میدانی ارائه گردید . ودر پایان را ه حل هایی جهت تسریع در راه اندازی کریدور شمال جنوب ارائه شده که خلاصه آن به شرح زیر است :

۱- یکی از راه کارهای اصلی راه اندازی کریدور شمال و جنوب تکمیل زنجیره زیرساخت آن می باشد باتوجه به ظرفیت های خوب کشتی سازی در روسیه پیشنهاد شد برای تامین لیزینگ ساخت کشتی در روسیه برای متقاضیان حقیقی و حقوقی ایرانی بهره تسهیلات لیزینگ از ۶ درصد به ۴ درصد تقلیل یابد و همچنین با توجه به اینکه این کشتی ها در نهایت پس از بازپرداخت اقساط تسهیلات تغییر پرچم داده و به نوعی کالای صادراتی روسیه محسوب می گردد و طبق قوانین روسیه صادرات از مالیات معاف می باشد لذا دریافت ۲۰ درصد مالیات ارزش افزوده که خود موجب افزایش بین ۲ تا ۵ میلیون دلار قیمت تمام شده کشتی می گردد حذف شود زیرا این اقدام حمایتی دولت روسیه موجب خواهد شد هزینه های حمل کالا نیز رقابتی گردد . این پیشنهاد مورد توجه این اداره کل کریدور ها قرار گرفته و قرار شد پیگیری لازم بعمل آید .

-2 امروز بزرگترین چالش تجار دو طرف عدم هماهنگی و روابط مستقیم بین نهاد و سازمان های نظارت بر انطباق کالا بین دو کشور است . لذا در اولین فرصت ممکن یک جلسه کارشناسی بین نمایندگان سازمانهای استاندارد ، دامپزشکی  ، قرنطینه و گمرک دو کشور به میزبانی منطقه ازاد انزلی در ماه سپتامبر و یا اوایل اکتبر در ایران برگزار و در نشستهای تخصصی و کارشناسی  موانع موجود برطرف و امور تجاری برای فعالان اقتصادی تسهیل گردد .

۳- مجددا اهمیت منطقه ای استان استراخان را در مسیر کریدور شمال جنوب در منطقه جنوبی روسیه را مطرح و از کاهش اختیارات گمرک آستراخان در حد یک پست چالشهایی را برای صادرکنندگان ایجاد کرد لذا خواستار افزایش اختیارات گمرک آستراخان و برگشت به وضعیت قبلی و حتی قوی تر شد . مدیرکل اداره کریدورها در پاسخ  گفت برابر برنامه های دولت روسیه زیرساخت مجموعه استاندارد و دامپزشکی و قرنطینه در آستراخان به چند برابر هم از نظر پرسنلی و تجهیزات و ساختمانی در دست اقدام توسعه می باشد . پیشنهاد در خصوص افزایش اختیارات گمرک نیز معقول است و حتما منعکس و پیگیری خواهدشد .

همچنین در این نشست در حوزه سرمایه گذاریهای مشترک فعالان اقتصادی روسی و ایرانی در مناطق آزاد انزلی و لوتوس و گسترش همکاریهای گردشگری و توریسم درمانی که خود موجب خواهد شد مردم دو طرف از ظرفیت های دو کشور مطلع شوند تاکید گردید

گفتنی است این فعال اقتصادی ضمن دیداربا دکتر جلالی سفیر ایران در روسیه گزارش مبسوطی در خصوص ایجاد یک سلسله  روابط دارای اهداف و برنامه های از پیش تعیین  شده بین مراکز ۸ فدرال روسیه با ۸ استان برخوردار کشورمان بعنوان استانهای معین نیز پیشنهاداتی را ارائه که مقرر شد طرح پیشنهادی را جهت عملیاتی کردن به تحریر درآورده تا با یک اقدام توام با اقدامات هم افزایی و تعامل عملیاتی نمائیم .‌

در نهایت در صورت همراهی اتحادیه ها و هلدینگها و نهادهای خصولتی و خصوصی و تسهیلگری بخش دولتی می توانیم تحولی جدید در توسعه عملکرد صادرات کشور ایجاد خواهد شد .

لینک کوتاه خبر : https://tafahomonline.ir/?p=74500
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن