کارآفرینی

ظرفیت بالای صنعت چرم در اشتغال‌زایی

یک فعال تعاونی حوزه چرم با تاکید بر توان بالای صادراتی صنعت چرم ایران، گفت: این صنعت از اشتغال‌زایی و ارزآوری بسیار بالایی برخوردار است.

به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از ایسنا، علیرضا جعفری اظهار کرد: ایران به دلیل شرایط اقلیمی، یکی از ۱۰ کشور برتر درحوزه مواد اولیه چرم است و کیفیت چرم خام گاوی و گوسفندی یا به عبارتی خام سبک و سنگین ایران نسبت به سایر کشورها در شرایط مطلوبی به سر می‌برد.

وی افزود: در حوزه تولید کفش، تولیدکنندگان محصولات چرمی نیز پتانسیل بسیار خوبی را کشورمان دارد و اگر در داخل مشکلات نقدینگی، انتقال تکنولوژی و در دسترس قرار دادن ماشین آلات به روز دنیا مرتفع شود، نه تنها نیازی به واردات و خروج ارز از کشور نیست، بلکه ایران یقینا جزو صادرکنندگان برتر دنیا خواهد بود و از این طریق ارزآوری بسیاری نصیب کشورمان خواهد شد.

این فعال تعاونی حوزه چرم ادامه داد: در حال حاضر وضعیت صنعت چرم را به دلیل مشکلات اقتصادی نمی توان خوب ارزیابی کرد؛ مشکلات ناشی از کرونا، ضربات سنگینی را به بسیاری از صنایع از جمله صنعت چرم و کفش وارد کرده است، از طرفی رکود بازار، واردات کالای قاچاق، مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها، عدم حمایت واقعی از این صنعت و اتخاذ برخی سیاست‌ها در حوزه قوانین و مقررات و نظایر آن مشکلات این صنعت را دوچندان کرده است.

جعفری، صنعت چرم و کفش را صنعتی اشتغال‌زا توصیف کرد و گفت: با توجه به سرانه مصرف کفش و محصولات چرمی در کشور و همچنین رویکردهای صادراتی، این صنعت می‌تواند سهم بسزایی در اشتغال‌زایی و درآمدزایی ایفا کند.

وی گفت: سالیانه بیش از ۲۰۰ میلیون جفت کفش مصرف داریم ولی اینکه چه مقدار از این حجم در داخل تولید می‌شود، جای سوال است. بنابراین در صورتی که مشکلات اشاره شده برطرف و موانع از پیش روی تولیدکنندگان برداشته شود، این صنعت به یکی از صنایع اشتغال‌زای کشور تبدیل خواهد شد.

این کارآفرین حوزه تعاون درعین حال بر نقش موثر بنگاه‌های تعاونی در رفع مشکلات تولیدکنندگان تاکید کرد و گفت: موضوع تعاونی‌ها و استفاده از ظرفیت تعاونی‌های کشور می‌تواند بخشی از مشکلات تولیدکنندگان را مرتفع کند.

در حوزه تامین مواد اولیه و در حوزه خرید ماشین آلات یا برگزاری دوره‌های آموزشی توسط استادان مطرح دنیا و حتی در زمینه فروش از طریق مشارکت بخش تعاون نتایج بهتری حاصل می‌شود.

جعفری خاطرنشان کرد: اگر بسیاری از تولیدکنندگان در قالب یک یا چند شرکت تعاونی فعالیت کنند، می‌توانند مواد اولیه را با قیمت تمام شده کمتری خریداری کنند و در ادامه روند تولید کار جمعی در قالب تعاونی ظرفیت‌های بزرگی خلق کنند.

به گفته وی، بخش اعظمی از مشکلات نقدینگی می‌تواند با مشارکت جمع کثیری از تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاری در شرکت‌های تعاونی صورت پذیرد.

 

لینک کوتاه خبر : https://tafahomonline.ir/?p=46249
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن