توسعه زیرساختها در شهرکهای صنعتی
مطابق برنامههای ابلاغی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در راستای توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل، امسال همچون سالهای گذشته توسعه زیرساختها در شهرکهای صنعتی برای رفع کمبودها اجرایی خواهد شد.
به گزارش تفاهم آنلاین، برای این منظور با همکاری وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت راه و شهرسازی و همچنین شهرداریها، ۳۸۰ لیتر بر ثانیه آب و ۴۰۰ مگاوات برق در شهرکهای صنعتی تامین خواهد شد و علاوه بر آن ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی از گاز برخوردار شده و ۱۰ تصفیهخانه و مدول فاضلاب به بهرهبرداری خواهد رسید. در همین پیوند، ۴۰ خوشه کسبوکار صنعتی و صنفی با تعیین اثرات بر اقتصاد کشور توسط سازمان صنایع کوچک و مرکز اصناف و بازرگانان ایجاد خواهد شد.
مطابق این برنامه، تکمیل ۲۵۰ طرح نیمهتمام بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در صنایع مهم پیشران از قبیل ورقهای فولادی زیر سه میلیمتر و طرحهای فناورانه در دستور کار قرار خواهد گرفت و ۵۰ بنگاه بزرگ صنعتی، ۶۰ بنگاه معدنی و 1500 واحد صنفی بازسازی و نوسازی خواهند شد. همچنین برای ۲۰۰ طرح نیز جذب سرمایهگذار انجام شده یا طرحهای راکد تعیینتکلیف خواهد شد.
پیشتر علیرضاهادی – مدیرکل دفتر سرمایهگذاری و امور طرحهای وزارت صنعت، معدن و تجارت گفته بود که 3639 طرح نیمهتمام صنعتی بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی با سرمایهگذاری حدود ۱۱۹ هزار میلیارد تومانی و ظرفیت اشتغالزایی ۱۵۵ هزار نفر در کشور وجود دارد. فرصتهای سرمایهگذاری، صنایع پیشران و صنایع اشباع در سامانه بهینیاب وزارت صنعت قرار داده شده تا سرمایهگذاران جدید از آن استفاده کنند.
بر پایه این گزارش، امسال فعالسازی ۲ هزار واحد راکد در داخل یا خارج شهرکهای صنعتی توسط سازمان صنایع کوچک در دستور کار قرار خواهد گرفت.
گفته علی رسولیان – معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، نزدیک به ۱۰ هزار بنگاه اقتصادی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد در شهرکهای صنعتی وجود دارد که میتواند دستکم برای ۲۰۰ هزار نفر اشتغال ایجاد کند.
وی همچنین خاطرنشانکرد:سال گذشته با تلاش مسوولان، یکهزار و ۵۵۷ واحد راکد و نیمه راکد در شهرکهای صنعتی کشور به چرخه تولید بازگشت.
مطابق برنامه وزارت صنعت، افزایش بازده تولید از طریق تکمیل ظرفیتهای خالی واحدهای منتخب با مسئولیت معاونت امور صنایع و معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارتخانه با همکاری شهرکهای صنعتی اجرایی خواهد شد.
بر اساس این برنامه، معاونت امور صنایع وزارتخانه مسوولیت احصاء و رفع مشکلات فرآیند تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی با رویکرد اصلاح فرآیندها با سایر دستگاهها را برای ۲.۵ میلیون تن ورقهای فولادی زیر سه میلیمتر و یک میلیون تن محصولات پلیمری با همکاری بانک مرکزی، وزارت نفت و بورس کالا پیگیری خواهد کرد.
منبع: ایرنا