تفاوت پروفیل های صنعتی و ساختمانی در چیست؟
در دنیای مدرن امروزی، متخصصان برای ساخت سازههای بزرگ بایستی ابتدا اسکلت آنها را طراحی و اجرا نمایند. خوب است بدانید که امروزه از پروفیلها برای ساخت اسکلت انواع سازهها استفاده میشود. پروفیلها دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام از آنها، دارای کاربرد متنوع و متفاوتی میباشند. به طور کلی، پروفیلها به دو دسته صنعتی و ساختمانی تولید میشوند.
البته در نظر داشته باشید که پروفیل های صنعتی و ساختمانی نسبت به یکدیگر تفاوت و شباهتهایی دارند. از این رو، نمیتوان از پروفیلهای صنعتی برای طراحی و اجرای ساختمان و بلعکس استفاده نمود. در این بخش، قصد داریم به پاسخ سوال تفاوت پروفیلهای صنعتی و ساختمانی در چیست، بپردازیم پس با ما همراه باشید.
پروفیل ساختمانی چیست؟
بسیاری از افراد با این سوال مواجه میشوند که پروفیل ساختمانی چیست؟ پروفیلهای ساختمانی، از صنایع و فر آوردههای صنعت فولاد به شمار میآیند و دارای کاربردهای بسیار زیادی در صنعت ساختمان سازی هستند. پروفیلهای ساختمانی، از متریال فولاد ضد زنگ و ضد ضربه تولید میشوند و از مقاومت بسیار بالایی در برابر فرسایش و پوسیدگی برخوردار میباشند. البته فراموش نکنید که پروفیلها برای ساخت اسکلت سازههای ساختمانی با استفاده از دستگاههای جوش برق یا اتصالات پیچ و مهره به یکدیگر متصل میشوند.
همچنین پروفیلهای ساختمانی در اشکال مختلفی همچون پروفیل روباز و رو بسته، نورد گرم و سرد، سنگین وسبک، استیل، کامپوزیت، گالوانیزه و آلومینیوم تولید میشوند. در نظر داشته باشید که هر نوع پروفیل ساختمانی دارای میزان استحکام و مقاومت مشخصی است و برای یک قسمت ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. به همین دلیل، باید در هنگام خریداری پروفیل ساختمانی نهایت دقت خود را به کار بگیرید.
پروفیل ساختمانی
مشخصات و ویژگیهای پروفیل صنعتی
پروفیلهای صنعتی، از صنایع و فر آوردههای فولادی بسیار پر فروش و پر استفاده محسوب میشوند و دارای کاربردهای بسیار زیادی در صنایع گوناگون هستند. شما میتوانید مدلهای مختلف پروفیل صنعتی را در سولههای بزرگ و دستگاههای صنعتی عظیم الجثه مشاهده نمایید. پروفیلهای صنعتی نیز همانند پروفیلهای ساختمانی در اشکال مختلفی همچون نورد سرد و گرم، مرکب، باز و بسته و مقطع HSS به بازار عرضه میشوند.
ناگفته نماند که پروفیلهای صنعتی، از آلیاژ و متریالهای خاص و منحصر به فردی تولید می شوند تا بتوانند از مقاومت بسیار بالایی در برابر فشارهای چندین تنی و ضربات سنگین برخوردار باشند. جالب است بدانید که پروفیلهای صنعتی با استفاده از دستگاه جوش آرگون و کربن و پیچ و مهرههای بزرگ، به یکدیگر متصل میشوند.
تفاوت پروفیل های صنعتی و ساختمانی
همانطور که در قسمتهای قبل ذکر شد، پروفیلهای صنعتی و ساختمانی دارای تفاوتهایی نسبت به یکدیگر هستند. البته فراموش نکنید که فرآیند تولید پروفیلهای صنعتی و ساختمانی تقریبا مشابه است. اما در برخی از مواقع، تولید پروفیلهای صنعتی سنگین میتواند هزینههای زیادی را به همراه داشته باشد.
1-از نظر قیمت
از مهمترین تفاوت پروفیلهای صنعتی و ساختمانی، میتوان به قیمت آنها اشاره نمود. قیمت پروفیلهای صنعتی و ساختمانی از عواملی همچون نوسانات بازار، نرخ تولید و قیمت انس جهانی تاثیر میپذیرند. اما فراموش نکنید که نرخ و قیمت پروفیلهای صنعتی نسبت به ساختمانی بالاتر است. البته در نظر داشته باشید که متریال به کار رفته نیز نقش بسزایی را برروی قیمت پروفیلهای صنعتی و ساختمانی ایفا میکند. تولید کنندگان پروفیلهای صنعتی و ساختمانی، قیمت و نرخ آنها را بر وزن ابعاد و وزن محاسبه مینمایند. شما میتوانید برای استعلام قیمت روز پروفیل صنعتی ، به فروشگاههای اینترنتی معتبر همچون آرسنیکو مراجعه فرمایید.
2-از لحاظ کاربرد
یکی دیگر از تفاوتهای پروفیل صنعتی با ساختمانی، کاربرد آنها است. پروفیلهای ساختمانی بیشتر برای ساخت اسکلتهای ساختمان، فرم درب و پنجره، کابینت و غیره مورد استفاده قرار میگیرند. اما پروفیلهای صنعتی برای ساخت سولههای بزرگ، دستگاههای صنعتی، انواع ماشین آلات، وسایل و تجهیزات جنگی استفاده میشوند. البته در نظر داشته باشید که شما میتوانید با استفاده از پروفیلهای ساختمانی، سازههای کوچکی همچون قفس بسازید در حالی که انجام این کار با استفاده از پروفیل صنعتی امکان پذیر نیست. بهتر است بدانید که پروفیلهای صنعتی به دلیل ضخامت و استحکام بالا، در ساخت جرثقیلهای بزرگ و تاورها نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
3-از نظر ابعاد و اندازه
از مهمترین تفاوتهای پروفیل صنعتی، میتوان به ابعاد و اندازه آنها اشاره نمود. پروفیلهای ساختمانی از ابعاد کوچکتر و ضخامت کمتری برخوردار هستند و به آسانی خم میشوند. اما پروفیلهای صنعتی دارای ضخامت بسیار بالایی میباشند و در ابعاد بسیار بزرگی تولید و به بازار عرضه میشوند. از این رو، متخصصان میتوانند با استفاده از پروفیلهای صنعتی با سایز و ابعاد بزرگ، سازههای عظیم را به بهترین شکل بسازند. البته فراموش نکنید که پروفیلهای صنعتی با توجه به نیاز و سفارش کاربران در ابعاد و اندازههای مختلف تولید میشوند که هر چقدر ضخامت و اندازه پروفیل های ساختمانی و صنعتی بیشتر شود، قیمت آن ها نیز به همان مقدار افزایش می یابد.
پروفیل صنعتی
شباهت پروفیل های صنعتی و ساختمانی
گرچه پروفیلهای صنعتی و ساختمانی نسبت به یکدیگر تفاوت های زیادی دارند، اما شباهتهایی نیز میان این دو پروفیل بر قرار است. از مهمترین شباهتهای پروفیل صنعتی و ساختمانی، میتوان به متریال ساخت آنها اشاره نمود. گاهی از پروفیلهای ساختمانی و صنعتی، از متریالهای یکسان تولید میشوند. جالب است بدانید که شکل پروفیلهای صنعتی و ساختمانی رو باز تقریبا مشابه است. از طرفی دیگر، قیمت پروفیل ساختمانی و صنعتی همانند یکدیگر از نوسانات و نرخ بازار تاثیر پذیر هستند. ناگفته نماند که هر دو نوع پروفیل با استفاده از دستگاههای جوش و اتصالات پیچ و مهره و پین به یکدیگر متصل میشوند.
پروفیل صنعتی و ساختمانی را از کجا بخریم؟
یکی از سوالات متعددی که برای بسیاری از افراد به وجود میآید، این است که پروفیل صنعتی و ساختمانی را از کجا بخریم؟ پروفیلهای صنعتی و ساختمانی از نظر کاربرد و قیمت با یکدیگر تفاوت دارند. اما شما میتوانید با مراجعه به مراکز و فروشگاههای معتبر و مجاز، این محصولات ارزشمند و پر استفاده را با بهترین قیمت و به بهترین شکل ممکن خریداری کنید و از تمامی مزایای آنها بهرهمند شوید. برای خریداری پروفیل های صنعتی و ساختمانی با قیمتی مناسب و کیفیتی عالی، پیشنهاد میشود به وبسایت آرسنیکو مراجعه فرمایید. شما با خرید از آرسنیکو ، میتوانید پروفیلهای مورد نیاز خود را به بهترین شکل تهیه کنید و آنها را درب محل مورد نظر تحویل بگیرید.
کلام آخر
همانطورکه در بخشهای قبل ذکر شد، پروفیلهای صنعتی و ساختمانی از قیمت بالایی برخوردار هستند و خرید آنها در بازار پر نوسان امروزی امری دشوار محسوب میشود. اما نیازی نیست نگران باشید؛ شما میتوانید با مراجعه به وبسایت آرسنیکو، برای خرید پروفیل مورد نیاز خود به بهترین شکل اقدام کنید. علاوه بر آن، شما میتوانید پیش از انجام هر کاری با افراد متخصص و کاربلد در این زمینه مشورت نمایید و خریدی سودمندانه و مفیدی را تجربه کنید.