اقتصادی

تجارت 3.3میلیاردلاری ایران با کشورهای همسود(CIS)

میزان ارزش تجارت خارجی ایران با مجموعه کشورهای همسود(CIS) در سال 98 بیش از 3 میلیارد و298 میلیون و 61 هزارو 946 دلار  بوده است که تراز تجارت خارجی کشور به این کشورها مثبت 205میلیون و 150هزاردلار بوده است.

 

سیدروح اله لطیفی، سخنگوی گمرک ایران اظهارداشت: کشورمان در سال 98 بالغ بر یک میلیارد و751 میلیون و 605 هزارو 967 دلار برابر با 4 میلیون و793 هزارو 512 تن کالا به مجموعه کشورهای همسود(CIS) صادرات داشته است واین در حالی است که صادرات کشورمان نسبت به سال 97 بیش از یک میلیارد دلار افزایش داشته و در سال 97 مجموع صادرات ایران به کشورهای همسود752  میلیون و242 هزارو175 دلار بوده است .

لطیفی خاطر نشان کرد : میزان واردات ایران از کشورهای همسود بالغ بر 3 میلیون و 171 هزارو 62 تن کالا برابر با یک میلیارد و 546 میلیون و 455 هزارو 979 دلاربوده است که به نسبت سال قبل خود کمتر از 10 درصد کاهش داشته است به عبارت دیگر میزان واردات کشورمان در سال 97 بالغ بر یک میلیارد و604 میلیون و 266هزارو 9 دلار بوده است .

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک در ادامه گفت :بیشترین مقاصد صادراتی ایران در بین کشورهای همسود CIS به روسیه با بیش از 457 میلیون دلار، آذربایجان با بیش از 429 میلیون دلار وارمنستان با 231 میلیون دلار است واین در حالی است که اصلی ترین شرکای ایران در بین کشورهای همسود در واردات روسیه با بیش از یک میلیارد و170 میلیون دلار ، ازبکستان با 147 میلیون دلار و قزاقستان با 104 میلیون دلار هستند .

 

سید روح اله لطیفی با تشریح  چرایی وعلت اهمیت تجارت با مجموعه کشورها یCISگفت:اتحادیه کشورهای مستقل یا همسود (CIS) که در سال ۱۹۹۱ توسط روسیه و ۱۱ جمهوری دیگر که درگذشته بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بودند تشکیل شد. این سازمان در زمینه های اقتصادی ، دفاعی و سیاست خارجی فعال است.دلیل اصلی ایجاد این پیمان فرا منطقه ای حفظ پیوندهای فرهنگی،تاریخی ، سیاسی و اقتصادی بوده است که پیش از این در چارچوب اتحاد جماهیر شوروی وجود داشت.این کشورها دارای مشترکات زبانی، فرهنگی، تاریخی، سیاسی و اقتصادی می باشند.اعضای کشورهای CIS از امتیازات ویژه حمل و نقل ریلی ، جاده ای و هوایی یکدیگر استفاده می کنند و همه این کشورها مالیات 20% را دریافت می کنند. ضمن آنکه میزان تجارت بین کشورهای CISبالغ بر142 میلیارد دلار است  همچنین نفت، گاز، زغال سنگ، مس، نیکل، سرب، آلومینیوم، روی، منگنز، طلا، نقره، آهن و اورانیوم از منابع معدنی، و سنگهای قیمتی است که در این کشورها یافت می شوند

لطیفی افزود : مزیت های اقتصادی کشورهای CIS در بخش های انرژی، توسعه ترانزیت به ویژه در کریدور شمال- جنوب و کریدور شرق- غرب که در این منطقه با هم دیگر تلاقی دارند، و صدور خدمات فنی و مهندسی قابل توجه است. و این کشورها شامل آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، بلاروس، تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان، مولداوی بعنوان عضو وترکمنستان بعنوان عضو ناظر هستند .

لینک کوتاه خبر : https://tafahomonline.ir/?p=42272
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن