اجتماعی

آیا می‌دانید چه کسانی مانع واکسن زدن هستند؟

اینکه بدانیم چه کسانی مانع واکسن زدن هستند؟ چه دردی از ما درمان می‌کند. همیشه در هر موضوعی عده‌ای موافق و مخالف وجود دارند. مهم این است که به شبهات مطرح شده توسط هر دو طرف به طور دقیق و صریح پاسخ داده شود تا حقیقت ماجرا برای مردم آشکار شود.

 

برخی رسانه‌ها چنان روی عبارت چه کسانی مانع واکسن زدن هستند؟ تأکید دارند که می‌توان در صداقتشان تردید کرد. زیرا پاسخ این پرسش هرچه باشد سبب رویارویی اقشار مختلف جامعه می‌شود. به جای ایجاد تفرقه و دشمن تراشی بهتر نیست به ریشه‌یابی علل ترس مردم از واکسن بپردازیم. نشانه آزادی بیان در جامعه این است که افراد جامعه در هر موضوعی بتوانند نظرات موافق یا مخالف خود را بیان کنند. پس صرف وجود نظرات مخالف مشکلی ندارد. مهم این است اگر شبهه‌ای خلاف واقع مطرح می‌شود به طور صریح و دقیق پاسخ داده شود. در واقع مهم این نیست که چه کسانی مانع واکسن زدن هستند؟ مهم این است که چرا بخشی از مردم دلایل و نظرات آنها را می‌پذیرند.

چه کسانی مانع واکسن زدن هستند؟
چه کسانی مانع واکسن زدن هستند؟

 

متهم اول واکسن هراسی: عدم اطلاع‌رسانی دقیق و صریح

گاهی برخی مسئولان تصور می‌کنند با تکیه بر مسئولیت خود تنها باید به امر و نهی بپردازند و دلیلی برای توضیح برای مردم وجود ندارد. در حالی که یک مسئول در درجه اول باید پاسخگوی مردم باشد. اگر مسئولان از اظهارات غیرتخصصی اجتناب کرده و به شبهات مطرح شده بلافاصله پاسخ دهند. چه اهمیتی دارد که چه کسانی مانع واکسن زدن هستند؟ در حالی که در این مدت بارها شاهد اظهارات ضد و نقیض مسئولان بوده‌ایم. اظهارات غلط در مورد جشن واکسن در حالی که هنوز دوره اثرگذاری واکسن آغاز نشده بود یا اظهارات متعدد در مورد واکسن اجباری از جمله این موارد است. راز اثرگذاری این است که مسئولان و متخصصان بتوانند اعتماد مردم را جلب نمایند. اگر این اتفاق نیفتد مردم به سمت مخالفان واکسن جذب می‌شوند.

 چرا باید واکسن بزنیم؟
چرا باید واکسن بزنیم؟

 

متهم دوم واکسن هراسی: شائبه اجباری شدن واکسن

بحث ‌و جدل مکرر در مورد اجباری شدن واکسن کرونا از دیگر عواملی است که می‌تواند در سلب اعتماد مردم مؤثر باشد. مثل معروف انسان از هرچه منع شود به آن حریص می‌شود را فراموش نکنید. اصولاً ذات آدمی با اجبار ناسازگاری دارد. آن هم در شرایطی که واکسن کرونا مصونیتی در برابر بیماری ایجاد نمی‌کند. وقتی متخصصان اعلام می‌کنند با وجود تزریق واکسن پروتکل‌های بهداشتی نیز باید رعایت شود؛ یعنی هم یک فرد واکسن زده و هم فردی که واکسن نزده هر دو احتمال دارد به کرونا مبتلا شوند. در واقع کسی که واکسن نمی‌زند احتمال خطر مرگ برای خود را افزایش می‌دهد. اما هیچ دلیل علمی برای اینکه بگوییم چنین فردی جامعه را در معرض خطر قرار می‌دهد وجود ندارد. چنین اظهاراتی تنها سبب ایجاد تنش و اختلاف در جامعه می‌شود. نتیجه چنین تنشی می‌تواند ناسازگاری و مخالفت‌های متعصبانه و لجبازانه باشد.

سخن آخر

حقیقت این است که وقتی هنوز متخصصان پزشکی، بیماری کرونا را ناشناخته و کنترل‌ناپذیر توصیف می‌کنند بهتر است سازگاری را رویه خود قرار دهیم. سؤالاتی از قبیل چه کسانی مانع واکسن زدن هستند؟ تنها اضطراب و سردرگمی مردم را افزایش می‌دهد. بهتر است بر اشتراکاتی مانند حضور حداقلی در اجتماعات، استفاده از ماسک و تقویت ایمنی بدن تأکید کنیم. چنین مواردی که اختلاف کمتری در مورد آن وجود دارد در عین حال در کنترل بیماری نیز بسیار مؤثر هستند. سخن آخر اینکه به جای دشمن‌تراشی به فکر آرامش روانی جامعه باشیم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا