فراهم شدن مسیر سبز صادراتی برای کالاهای استاندارد
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه یک «مسیر سبز» در توسعه صادرات برای واحدهای تولیدی که موفق به اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد شوند، فراهم شده است، گفت: تولیدکنندگان این محصولات بدون ارزیابی مجدد، میتوانند فعالیت صادراتی خود را انجام دهند.
به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از ایرنا، مسلم بیات افزود: صدور گواهی برای کالاهای دانشبنیان با همکاری مشترک سازمان ملی استاندارد و معاونت توسعه فناوری ریاست جمهوری شکل گرفته و شیوهنامهای برای آن تهیه شده است.
وی اظهار داشت: در این شیوهنامه به منظور انجام کار تجاری در ارتباط با یک محصول و تولید، عرضه و صادرات آن به شکل انبوه، ۲ نوع گواهی مختلف و متفاوت صادر میشود.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: در این پیوند، کالایی با استاندارد مشخص پس از اینکه مشخصات آن از سوی تولیدکننده بیان شد، مورد ارزیابی قرار گرفته و گواهی انطباق کالای دانشبنیان بر اساس استاندارد ملی، بینالمللی یا استاندارد یکی از کشورهای مورد پذیرش صادر میشود.
بیات اضافه کرد: در صورتی که استانداردی برای محصول بیان نشده باشد براساس اظهار فرد، آزمایشهای لازم در آزمایشگاههای مورد قبول انجام میگیرد و چنانچه نتایج با اظهاریه منطبق باشد، گـواهی کالا بر اساس ویژگی محصول صادر میشود.
وی بیان کرد: تسهیلات دیگری نیز در بخش «جهش تولید» در نظر گرفته شده و سعی کردیم با تکنیکها و روشهای جدید، ارزیابی انطباق و بهرهگیری از آنها، تولید انبوه، امکان بروز خلاقیت و نوآوری در واحدهای تولیدی فراهم شود.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران گفت: به عنوان مثال یک «مسیر سبز» در توسعه صادرات برای واحدهای تولیدی که موفق به اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد شوند، فراهم شده و تولیدکنندگان این محصولات بدون ارزیابی مجدد، میتوانند فعالیت صادراتی خود را انجام دهند.
بیات اضافه کرد: در مقوله صادرات، فرد میتواند محصول تولیدی را بر اساس همه استانداردهای کشورهای مقصد، استانداردهای بینالمللی و استانداردهای منطقهای اظهار کند. این انعطاف به منظور بهرهگیری از ظرفیت واحدهای تولیدی برای جهش تولید بوده که سال گذشته آغاز شده و ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: با بهرهگیری از ظرفیتهای ملی و ظرفیتهای شرکتهای فنی که در خارج از کشور فعالیت دارند، امید میرود در قالب تنظیم موافقتنامههایی، ظرفیتها و توانمندیهای موجود را به توانمندی خود گره بزنیم تا از این طریق فرآیند تولید تسریع شود.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران اظهار کرد: بر اساس ارزیابیهای انجام شده در بحث تجارت خارجی، رتبه کشور با رشدی چشمگیر نزدیک به ۴۰ پله افزایش یافته است.
گفتنی است که پیشتر نیره پیروزبخت-رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفته بود: امسال صدور گواهی انطباق برای دستکم ۵۰ محصول دانشبنیان را در برنامه داریم، این در حالی است که در ۲ سال گذشته نیز در مجموع ۵۰ گواهی انطباق محصولات دانشبنیان صادر شده بود.