اجتماعی

کمک ۱۶۲ میلیاردی مردم به هلال احمر در کرونا

سخنگوی جمعیت هلال احمر ضمن اعلام کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم به هلال احمر در دوران کرونا، نحوه هزینه کرد این کمکها را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، محمد نصیری در نشستی خبری ضمن تبریک روز هفدهم ربیع الاول با اشاره به فعالیت‌های این سازمان طی ماه‌های گذشته گفت: یکی از مهمترین خدمات ما در حوزه کرونا بوده است که البته در زمینه درمان و خدمات محرومیت زدایی نیز فعالیت‌های داشته‌ایم. طی ماه‌های گذشته میزان مشارکت مردمی به ویژه در دوران کرونا مبلغ ۱۶۲ میلیارد تومان بوده است که از این مبلغ ۶۱ میلیارد تومان آن به شکل نقدی بوده است. براساس تاکید رئیس جمعیت هلال احمر ما موظف هستیم میزان گردش مالی را به شکل شفاف گزارش دهیم. از مجموع ۶۱ میلیارد تومان کمک‌های نقدی مردم، ۳۵ میلیارد تومان برای تهیه سبدهای غذایی هزینه شده است و توانسته‌ایم بالغ بر ۲۴۰ هزار سبد غذایی تهیه کنیم.

هزینه ۱۴ میلیارد تومانی برای تهیه اقلام بهداشتی

وی افزود: همچنین حدود ۱۴ میلیارد تومان برای تهیه اقلام بهداشتی هزینه شده است که اینها نیز در طرح‌های غربالگری به مناطق محروم، کمک هزینه بیماران خاص و تجهیز بیمارستان‌های هلال احمر در دوره کرونا بوده است. ۱۰ میلیارد تومان نیز همچنان در حساب‌های ما وجود دارد.

بودجه ۱.۵ میلیاردی برای طرح آمران سلامت

نصیری تاکید کرد:یکی از مواردی که کار آن را به تازگی آغاز کردیم موضوع آمران سلامت است که افراد ما با حضور در جامعه برای افراد فاقد ماسک که شاید توانایی خرید ماسک را ندارند، اقدام به توزیع ماسک کنند. در این زمینه ۱.۵ میلیارد تومان بودجه به استان‌ها اختصاص یافته است که اقدام به تهیه ماسک در طرح آمران سلامت کنند.

کمکهای ۱۱ میلیارد تومانی برای طرح نذر آب در ۴ استان

وی با اشاره به طرح نذر آب که توسط جمعیت هلال احمر اجرا شد، تصریح کرد: در این زمینه اتفاقات خوبی رخ داد و مجموع کمک‌های مردمی برای این طرح ۱۱ میلیارد تومان برآورد شد که در حوزه معیشتی، تامین مخازن آب و حوزه‌های درمانی در ۴ استان اقدامات موثری انجام شد. در این زمینه ۱۷۲ پزشک با ما فعالیت کردند و همچنین اقدام به توزیع ۱۲ هزار بسته بهداشتی و ۵ هزار سبد غذایی در طرح نذر آب کردیم.

۱۳هزار جوان هلال احمری در ۴هزار پایگاه

وی در خصوص فعالیت‌های سازمان جوانان هلال احمر بیان کرد: با حضور ۱۳ هزار نفر از جوانان کشور در ۴ هزار پایگاه فعال هستیم که در زمینه طرح آمران سلامت نیز به ما کمک می‌کنند. البته نباید فراموش کنیم که در این بین ۷۹ تشکل مردم نهاد نیز در کنار ما فعالیت داشتند و در مجموع در ۵۶۰ خانه هلال این فعالیت را آغاز کردیم و این طرح تا پنجشنبه هفته جاری ادامه خواهد داشت. طرح آمران سلامت به ستاد ملی کرونا نیز ابلاغ شده است و این طرح در لبیک به سخنان مقام معظم رهبری صورت گرفته است. زیرا هلال احمر باید در بحران‌ها فعالیت داشته باشد.

توزیع ۸۰هزار بسته معیشتی از امروز

سخنگوی جمعیت هلال احمر ادامه داد: در کنار این پروژه ما اقدام به توزیع ۸۰ هزار بسته معیشتی نیز می‌کنیم که استان قم از امروز این فعالیت را آغاز خواهد کرد. این بسته‌های غذایی با مبالغی بیش از ۳۰۰ هزار تومان تهیه می‌شود و در مجموع ۲۴ میلیارد تومان به این موضوع اختصاص پیدا کرده است.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به فعالیت‌های جمعیت هلال احمر در موضوع برگزاری هیات‌ها در ماه محرم اظهار کرد: با ۲۳ هزار داوطلب در قالب ۷۴۶۳ تیم اقدام به ارائه خدمت به هیات‌های مذهبی کردیم که به واقع یکی از مکان‌هایی که پروتکل‌های بهداشتی را به خوبی رعایت می‌کردند همین هیات‌های مذهبی بودند.

۲۲۵۱ ماموریت امدادی در ماه گذشته

کاهش ۴۴ درصدی در ماموریتها

وی با اشاره به اقداماتی که جمعیت هلال احمر اخیرا در زمینه امداد و نجات انجام داده، بیان کرد: طی ماه‌ گذشته ۲۲۵۱ ماموریت امدادی انجام شده است که میزان ماموریت‌ها نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۴۴ درصد کاهش یافته است. این موضوع نشان دهنده آن است که تعداد سفرها با شیوع کرونا کاهش یافته است. البته در حوزه ماموریت‌های امدادی در کوهستان نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۱۹ درصد ماموریت‌هایمان افزایش یافته است که این موضوع می‌تواند نشان دهنده آن باشد که شاید تخصص کافی برای بحث کوهنوردی میان علاقه مندان آنها وجود ندارد. بیشترین ماموریت‌های امداد کوهستانی به ترتیب در استان‌های فارس، تهران و مازندران انجام شده است و به طور کلی بیشترین عملیات‌های امداد و نجات در استان‌های مازندران، اصفهان و گلستان بوده است. در نظر بگیرید که هزینه‌های مربوط به امداد و نجات در کوهستان هزینه‌های بسیار بالایی است، اما به دلیل نجات انسان‌ها مجبور به پرداخت آنها هستیم.

درخواست افزایش سهمیه انسولین در داروخانه های هلال احمر

وی در ادامه سخنان خود در خصوص تأمین انسولین توسط جمعیت هلال احمر تاکید کرد: ما یکی از بازوان وزارت بهداشت در توزیع انسولین هستیم. اما در زمینه واردات آن نقشی نداریم. سهمیه انسولین ما توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه ها به ما اختصاص پیدا می کند. پس از حواشی که در خصوص تأمین انسولین به وجود آمد فعلا میزان اختصاص انسولین به ما در داروخانه هایمان نسبت به قبل از کمبودها هیچ تفاوتی نداشته اما درخواست افزایش سهمیه خود را داده ایم.

اعلام آمادگی هلال احمر ایران برای امدادرسانی در زلزله ترکیه

نصیری با اشاره به اقداماتی که در حوزه بین الملل جمعیت هلال احمر انجام می شود، بیان کرد: پس از وقوع زلزله در ترکیه معاون بین الملل سازمان ضمن تماس با هلال احمر این کشور ضمن اعلام آمادگی برای کمک رسانی، مراتب تسلیت خود را اعلام کرد. سازمان هلال احمر ترکیه در موضوع سیل سال قبل یکی از اولین هایی بود که اقلام کمکی خود را به مردم ایران اهدا کرد. البته تا این لحظه استمدادی برای کمک نداشته اند، اما در خصوص پذیرش درخواست ما آمادگی فرستادن کمک های خود را داریم.

وی ادامه داد: همچنین در خصوص جنگ میان آذربایجان و ارمنستان پیام تسلیتی برای جمعیت هلال احمر آذربایجان فرستاده ایم زیرا تعدادی از داوطلبان آن ها در این جنگ دچار حادثه شده بودند و امیدواریم به زودی صلح و دوستی بین همسایگانمان برقرار شود.

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات برگزاری نشست معاونین و پزشکان بدون مرز بوده است که در این زمینه در خصوص توسعه فعالیت ها صحبت هایی صورت گرفت و گزارشی از نحوه هزینه کرد مبالغ در این جلسه نیز اعلام شد.

آموزش مجازی آمادگی در قبال مخاطرات برای ۷۲هزار نفر

نصیری با اشاره به اقدامات معاونت آموزشی جمعیت هلال احمر تاکید کرد: در خانه های هلال اقدام به آموزش همگانی برای ۵۴ هزار نفر کرده ایم. همچنین آموزش ۲۲ هزار نفر سرباز را نیز انجام داده ایم. یکی از ظرفیت هایی که در دوران کرونا به خوبی از آن استفاده شد، آموزش در فضای مجازی بود و در این زمینه دوره آموزش مجازی آمادگی برای مخاطرات برای ۷۲ هزار نفر انجام شد. و همچنین در مجموع ۱۳۰۰ دقیقه برنامه آموزشی در تلویزیون تهیه کردیم. در خصوص معاونت درمان نیز افتتاح مراکز درمانی و مانورهای درمان اضطراری در استان سیستان وبلوچستان یکی از طرح های اخیر ما بوده است.

وی افزود: ۱۴ آبان ماه همزمان با سالگرد سازمان جوانان هلال احمر برنامه هایی داریم که طرح هایی علاوه بر طرح آمران سلامت قرار است در این زمینه برگزار شود.

نصیری در پاسخ به سوالی در خصوص پرونده های قضایی جمعیت هلال احمر بیان کرد: در پرونده آقای پیوندی موضوع به هلال احمر بر نمی گردد ما هم مانند شما موضوعات را از طریق اخبار دنبال کردیم. این موضوعات چندان مرتبط با هلال احمر نبوده است و ما نیز درگیر آن نیستیم. در این موارد باید احکام قطعی شده و سپس از طریق دستگاه قضا و سخنگوی دستگاه قضا پیگیری شود.

وی در خصوص سوالی نسبت به استخدام هزار نفر نیرو برای جمعیت هلال احمر بیان کرد: مصوبه شورای عالی برای تأمین نیرو در پست های خالی سازمان بوده است و لازم است مجوزهای لازم از طرق دیگری اخذ شود. اما در آخرین جلسه شورای معاونین یکی از تأکیدات رئیس جمعیت هلال احمر سرعت بخشی به اخذ مجوزهای خاص استخدامی بود؛ زیرا سازمان سالهاست که استخدامی نداشته است. البته باید در نظر گرفت که فرایند کار در هلال احمر داوطلبانه است مگر در موارد ضروری. ما باید با به کارگیری جوانان در کنار نیروهای پرکار فرایند انتقال تجربه را نیز جدی بگیریم.

سخنگوی جمعیت هلال احمر در خصوص تأمین واکسن آنفولانزا توسط هلال احمر بیان کرد: سیاست وزارت بهداشت در این زمینه توزیع واکسن برای گروه های خاص از طریق شبکه های بهداشتی بوده است. هلال احمر تا این لحظه مجوزی برای عرضه واکسن در داروخانه هایش نداشته است اما به محض آنکه سیاست ها در این زمینه تغییر کند ما نیز آماده عرضه واکسن خواهیم بود.

وی در خاتمه صحبت های خود در خصوص تأمین آنسولین تأکید کرد: همه فرایندهای ورود انسولین به کشور با وزارت بهداشت است و ما صرفا سهمیه گیرنده هستیم اما در صورتی که وزارت بهداشت اعلام کند که به کمک ما برای واردات انسولین نیاز دارد، آماده خواهیم بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا