چرا میتوان به آینده بورس امیدوار بود؟
آمار و ارقام از بازگشت دوباره بازار سرمایه به روزهای سبز و امیدوارکننده خود میگویند؛ البته این بار بورس بر خلاف ماههای ابتدایی سال، آهسته و پیوسته حرکت میکند و همین رشد منطقی در کنار عوامل دیگری مانند گزارشهای شرکتها میتواند اعتماد از دست رفته سرمایهگذاران را به بازار برگرداند.
به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از ایسنا، در پس رشد شارپی شاخص بورس یک ریزش عمیق نهفته بود. به طوریکه شاخص کل در ماههای ابتدایی سال رشدی چشم گیر و به باور بسیاری از تحلیلگران غیر منطقی داشت و به دو میلیون واحد رسید.
در نهایت در مرداد ماه بود که اصلاح یا همان ریزش بازار آغاز شد و عمری به طول حدود چهار ماه داشت. طی این ریزش شاخص به کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد عقبگرد کرد و بیش از ۵۰۰ سهم بورسی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد اصلاح قیمت داشتند.
رشد حجم، تعداد و ارزش معاملات طی دو هفته اخیر، نشان از ورود سرمایههای جدید به بازر است. به طوری که گفته می شود طی دو هفته گذشته، ۱۰ درصد از پول های خروجی از بورس به این بازار برگشته است. بر این اساس در پایان معاملات روز گذشته بازار سرمایه، ارزش معاملات به بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان رسید.
تعداد معاملات که در اواسط آبان به کمتر از ۵۰۰ هزار معامله رسیده بود، اواخر هفته گذشته به بیش از یک و نیم میلیون معامله افزایش یافت.
این اتفاق در حالی رخ داده است که پیش از این پیش بینی می شد چنانچه بایدن برنده انتخابا آمریکا شود، حرکت بازار سرمایه نزولی خواهد شد اما این اتفاق رخ نداد. هر چند تا چند روز بعد از انتخابات حرکت شاخص نوسانی بود اما در نهایت وزنه تراز به سمت صعود بازار سنگینی کرد.
کارشناسان بر این باورند اعتماد سرمایهگذاران به بازار سرمایه در حال احیاست و این بازار با حرکتی آهسته و پیوسته به کانال یک میلیون و ۶۵۰ هزار تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد بازخواهد گشت.