یادداشت

نسخه شفا بخش “همتی” برای صنعت بیمه

سید عبداله حسینی

 

“مسعود پزشکیان” رئیس جمهور اصلاح طلب دولت چهاردهم این روزها به دنبال چیدن مهره های خود در کابینه است. پزشکیان پیشتر در مناظرات انتخابیش بارها تاکید کرد که در مسائل مختلف کارشناس نیست و در هر حوزه از کارشناس همان حوزه استفاده خواهد کرد. او در یکی از اظهاراتش هم تاکید کرد که به‌کارگیری افراد را براساس شایستگی کارشناسی انجام خواهد داد و همین موضوع انتخاب گزینه های متصدی هر وزارتخانه را کمی دشوار می‌کند . “عبدالناصر همتی” یکی از گزینه های به نام در صنعت بیمه و بانکداری برای وزارت امور اقتصاد و دارایی است که این روزها نام او برای تصدی گری این سمت بارها مطرح شده است. وی سوابق درخشانی در حوزه بانکداری دارد و توانسته به عنوان یکی از عناصر تاثیرگذار در این بخش از اقتصاد از او یاد شود ضمن اینکه تحصیلات آکادمیک او نیز بر این گفتار صحه میگذارد. “همتی ” را می توان یکی از همان افراد متخصصی دانست که پزشکیان به دنبال آن است.

فردی شایسته و هوشمند که برنامه های توسعه اقتصادی خود را منتشر کرده است. وی به تازگی از برنامه های خود در صنعت بیمه پرده برداشته و آن را در اختیار رسانه ها قرار داده و این موضوع میتواند نشانه ای از یک فرد متخصص و با برنامه باشد. در شرایطی که نهادهای رسمی عموماً تورم را در حدود ۳۵ درصد برآورد کرده‌اند فعالیت در صنعت بیمه باید با برنامه ریزی دقیق انجام گردد. در حال حاضر فعالان در این صنعت با مسائلی مانند عدم تنوع در محصولات بیمه‌ای مورد نیاز جامعه، مشکلات در واگذاری بیمه‌های اتکایی خارجی (به علت تحریم‌های اقتصادی)، عدم پوشش کامل بیمه‌نامه‌های صادره برای خطرات بیمه شده و دسترسی محدود شرکت‌های بیمه از سیستم‌های فناوری اطلاعات (IT) به صورت کامل و جامع روبرو هستند.

از چالش‌های قابل توجه در صنعت بیمه، ضریب نفوذ و سرانه پایین حق بیمه در ایران است. ضریب نفوذ پایین بیمه به عنوان مانعی بزرگ در رشد صنعت بیمه تلقی می‌گردد و نهایتا با تأثیر منفی بر توان مالی و ظرفیت نگهداری ریسک، قدرت مانور صنعت بیمه در عرصه داخلی و به خصوص بازار جهانی بیمه را محدود می‌نماید. همتی در برنامه های خود به شناسائی و ارائه محصولات جدید بیمه‌ای مورد نیاز شرایط فعلی اقتصاد کشور تاکید کرده و اظهار کرده: نقش بیمه‌ها در خرید مخاطره‌ها، تأمین رفاه و امنیت مردم و شناسایی و ارائه محصولات جدید بیمه‌ای مورد نیاز شرایط فعلی اقتصاد کشور و اقتصاد الکترونیکی باید پررنگتر شود. همتی به این موضوعات بسنده نکرده و بیشتر به دنبال راه حل هایی اساسی می اندیشد. وی بازنگری در مقررات و آیین‌نامه‌های سرمایه‌گذاری ذخایر بیمه‌ای جهت استفاده بهینه از منابع تأمین مالی پایدار و کمک به استقرار مدیریت ریسک و برنامه‌ریزی برای بهبود دانش اکچوئری در نظام بیمه‌ای کشور را از دیگر برنامه های خود در صنعت بیمه می داند. برنامه های همتی هر چند بسیار هوشمندانه به نظر می رسد اما باید دید کابینه پزشکیان چگونه فضای کار را برای این گزینه مطرح در امور اقتصادی باز می کند تا وی به برنامه های خود جامه عمل بپوشاند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا