صنعت-معدن-تجارت

شمش فولادی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

 

فولاد یکی از مهمترین فلزات صنعتی است که در ایران و جهان طرفداران بسیار زیادی دارد. مهم نیست که شما در حوزه قطعات داخلی خودرو فعالیت می‌کنید و یا به مشاغل ساختمانی علاقه دارید، برای بهبود کار خود نیاز به فولاد و آلیاژهای وابسته آن خواهید داشت. فولاد انواع مختلفی دارد و خرید و فروش آن نیاز به تخصص خواهد داشت. امروزه با کمک متخصصین این حوزه قصد داریم به بررسی پاسخ یک سوال مهم « شمش فولادی چیست و چه کاربردهایی دارد؟  » بپردازیم.
به نقل از سایت برنا فولاد ، فولاد یا پولاد، پرمصرف ‌ترین فلز موجود در جهان است که قدرت بازیافت بسیار بالایی دارد. فلز فولاد به صورت مخلوط با منگنز، کروم، نیکل، کبالت و … یافت می‌شود. روش خالص سازی فولاد بسیار متفاوت است و هر کشوری با توجه به زیر ساخت و تجهیزات خود از یک روش بهره گیری می کنند. اما معمولا با استفاده از کوره های قوی الکتریکی و یا اکسیژن قلیایی یا همان کوره بلند تولید می‌شوند. هر روش ویژگی منحصر به فرد خود را دارد و خروجی فولاد آن کیفیت متفاوتی بر جای خواهد گذاشت. در بخش‌های بعدی هر یک از آن ها را به صورت دقیق مورد بررسی قرار خواهیم داد.

شمش فولادی چیست؟

فولاد در پوسته زمین با فرمت‌های بسیار متفاوتی یافت می‌شود و هر یک از آن ها ناخالصی و حالت ویژه‌ای دارد. با توجه به این موضوع فولاد پس از خالص سازی به فرمت مکعب مستطیل در می‌آید. چرا که حمل و نقل آن آسان تر است و از طرفی می‌توان فرم خالص آن را با توجه به نیاز در شرایط و صنایع مختلف مورد استفاده قرار داد. در برخی مواقع شرکت‌های خاص سطح مقطع شمش فولادی را به صورت ذوزنقه‌ای قالب گیری می‌کنند. این حالت به حمل و نقل بهتر فولاد کمک شایانی خواهد کرد.
شمش فولادی در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. به همین دلیل  به عنوان یک کالای پرگردش شناخته شده است. اما خرید شمش فولاد کار ساده‌ای نیست و پیدا کردن یک شرکت معتبر از اهمیت بسیار زیادی برخودار است. به عنوان مثال فولاد مبارکه اصفهان ، فولاد خوزستان، فولاد اهواز، فولاد برنا، فولاد کاویان و صبا فولاد زاگرس از برترین تولید فولاد سازان ایران می‌باشند که شمش فولادی خود را به صورت انحصاری با درصد خلوص مشخص در وزن متفاوت به فروش میرسانند.

آهن قراضه چیست و چرا در صنعت فولادی مهم است؟

مادامی که قصد توضیحات در مورد «شمش فولادی چیست و چه کاربردهایی دارد؟» داریم، باید به آهن قراضه نیز اشاره کنیم. زمانی که کوره ‍‌های قوس الکتریکی و کوره‌ های القایی قصد تولید فولاد دارند، هنگام شروع فرآیند آلیاژ سازی و ذوب، به آهن قراضه نیاز خواهند داشت. البته آهن قراضه انواع بسیار متفاوتی دارد که هر یک ارزش قیمتی متفاوتی نیز دارند. به عنوان مثال آهن قراضه ‌ای که در کارخانه تولید تیر آهن و پروفیل سازی ساخته می‌شود، با آهن قراضه ای که در ساختمان‌های تخریب شده به وجود می آید ارزش ذاتی کاملا متفاوتی دارند.
همچنین کمپانی برنا فولاد برای فروش آهن قراضه مورد صنایع فولادی از استراتژی‌های بسیار جذابی استفاده می‌کند. چرا که هر نوع شمش فولادی به یک مدل آهن قراضه نیاز دارد. دقت کنید که آهن قراضه یک محصول بین المللی بوده و حتی در کشورهای توسعه یافته نیز دارای ارزش می باشد. فرآیند بازیافت آهن قراضه نیز جذاب بوده و هر شرکت از یک روش انحصاری برای آن استفاده می‌کند. به همین دلیل است که در زمان خرید آهن قراضه نیز نوع این فرآورده بسیار مهم می باشد. با در نظر گرفتن این موضوع نوع آهن قراضه برای صنایع مختلف بسیار مهم خواهد بود. آهن قراضه در 5 سطح کیفیت مورد خرید و فروش قرار میگیرد.

کابرد شمش فولادی

شمش فولادی چه کاربردهایی دارد؟

شمش فولادی به سه فرمت اصلی مورد استفاده قرار میگیرد. هر حالت شمش فولادی در چند صنعت مورد استفاده قرار میگیرد. در صورتی که سه فرم اصلی شمش فولادی را بشناسید، با کاربردهای آن در صنایع مختلف تا حدودی آشنا خواهید شد.

1. شمش فولادی با فرمت بیلت « Billet »

اگر اخبار بازار سرمایه ایران را مورد بررسی قرار داده باشید، در مورد قیمت بیلت صحبت‌های بسیار زیادی شنیده‌اید. بیلت یکی از محبوبترین حالت شمش فولادی است که  سطح مقطع آن به صورت مربع و یا دایره ریخته گری می‌شود. معمولا از بیلت برای تولید میلگرد و سیم استفاده می‌شود. البته برخی از صنایع بیلت را با عنوان « CCM » در مواد اولیه و محصولات خود به کار می‌برند. به عنوان مثال صنایع قطعه سازی و صنایع تولید ماشین آلان صنعتی از مهمترین طرفداران این محصول خواهند بود.

2. شمش فولادی با فرمت اسلب « Slab »

شمش فولادی با فرمت اسلب، از طریق ریختگی و نورد تولید می‌شد. ضخامت اسلب معمولا بالای 160 میل متر است و همین موضوع نیز نحوه جا به جایی آن را دستخوش تغییراتی خواهد کرد. اسلب فولادی به صورت ورق سیاه فولادی، صفحه، تسمه و یا فویل مورد استفاده قرار خواهد گرفت. اسلب فولادی در برخی از صنایع با نام تختال نیز شناخته می‌شود. معمولا صنایع لوله سازی و همچنین صنایع ورق کشی از این حالات شمش فولادی استفاده می‌کنند. البته صنایع کنسرو سازی، صنایع پلمپ روغنی و همچنین صنایع اسپری سازی که از ماشین آلات به روز استفاده می‌کنند، نیز از این صنایع استقبال خواهند کرد.

3. شمش فولادی به صورت بلوم « Bloom »

صنایع فولادی که از روش کوره بلند برای ذوب فولاد استفاده می‌کنند، بلوم با کیفیت بالا به مرحله تولید می‌رسانند. بلوم به صورت شمش‌هایی ذوزنقه‌ای شکل با عرض کمتر از 15 سانتی متر و طولی در حدود 12 متر به بازار عرضه می‌شود. البته برخی از صنایع برای حمل و نقل بهتر طول آن را به حدااقل رسانده و استانداردهای این محصول را با توجه به نیاز خود شخصی سازی می‌کنند. بلوم معمولا به صورت تیر آهن، ریل و سپر فولادی در صنایع مختلف استفاده خواهد شد.

سخن پایانی

در این بخش به صورت اجمالی اما کاربردی در مورد پاسخ سوال شمش فولادی چیست و چه کاربردهایی دارد؟ صحبت کردیم. در صورتی که به دنبال خرید و یا اطلاعات بیشتر در این حوزه می‌باشد، برنا فولاد یک مرکز فولادی معتبر و با اطلاعاتی جامع برای شما خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا