کارآفرینی

سهم مشاغل خانگی از یک میلیون شغل ایجادی ؟

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی از تشکیل اتحادیه سراسری تعاونی‌های مشاغل خانگی در سال جاری خبر داد و گفت: از یک میلیون شغل ایجاد شده در سال گذشته سهم مشاغل خانگی ۱۰ درصد بوده است.

به گزارش پایگاه خبری تفاهم آنلاین به نقل از  ایسنا، در حال حاضر مدل کسب و کارهای خانگی در بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گرفته و شیوه اشتغال خانگی و زنجیره اتصال تولیدات خانگی در کشورهای توسعه یافته از درون خانه‌ها و در قالب انعقاد قرارداد کار میان واحدهای بزرگ و متوسط تولیدی جریان پیدا کرده است.

مشاغل خانگی آن دسته مشاغلی است که با سرمایه اندک قابل راه‌اندازی هستند و افراد علاقمند می‌توانند با کمترین هزینه در محل سکونت خود و در کنار اعضای خانواده به کسب و کار خانگی بپردازند.

برابر آمارها ۲۳ درصد کل مشاغل در کشورهای فوق صنعتی را کسب و کارهای خانگی تشکیل می دهند، این در حالی است که سهم آن در کشور ما در حدود ۳ تا ۴ درصد پیش‌بینی می‌شود. بر همین اساس موضوع اشتغال خانگی به عنوان یکی از برنامه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه ایجاد اشتغال در دستور کار قرار گرفته و مجموعه اقدامات صورت گرفته منجر به صدور  ۲۱۸ هزار مجوز مشاغل خانگی در سال گذشته شده است.

در همین راستا آزیتا همتیان – رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از راه‌اندازی ۵۰۰ بازارچه عرضه محصولات و کالاهای خانگی در سال گذشته با هدف حمایت از کسب و کارهای خانگی و فراهم کردن بستر فروش محصولات دارندگان مجوزهای خانگی خبر داد.

وی از رشد ۲۰۶ درصدی رشد اشتغال در حوزه مشاغل خانگی طی سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: از یک میلیون شغل ایجاد شده ۱۰ درصد سهم مشاغل خانگی بوده است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از این مشاغل  در عین حال به تشکیل ۱۴ تعاونی تامین نیاز  این مشاغل  در سال گذشته اشاره کرد و از برنامه‌ریزی برای راه اندازی اتحادیه تعاونی‌های مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

به گفته همتیان از مجموع ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتباری که سال گذشته جهت پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی اختصاص پیدا کرد، ۹۰ درصد جذب و منجر به ایجاد بیش از ۱۰۳ هزار شغل شد که در سال جاری این اعتبار به ۴۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته و با رشد ۳۳ درصدی همراه شده است.

طبق آمارها بیش از ۷۰۰ شبکه و زنجیره تأمین مشاغل خانگی در استان‌های کشور راه اندازی شده و پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی نسبت به دولت‌های گذشته ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

این مشاغل  در رسته‌ها و گرایش‌های مختلف غذایی، فرهنگی، صنعتی، صنایع دستی، کشاورزی و دامی وجود دارند. بیش از ۹۵ درصد مجوزهای مشاغل خانگی آنی و ثبت محور هستند و به منظور دریافت آنها نیازی به مراجعه حضوری و صرف وقت و زمان بسیار نیست.

اگر چه مجوزهای این دسته کسب و کارها آنی صادر می‌شوند ولی نظارت‌های پسینی بر آنها اعمال می شود، یعنی بعد از صدور مجوز با انواع روش‌های محسوس و نامحسوس بر روند فعالیت و رعایت مقررات آن کسب و کار نظارت می‌شود.

در حال حاضر لیست رشته‌های آن در خروجی سامانه مشاغل خانگی وزارت کار به نشانی https://mkh.mcls.gov.ir/fa/fahrest قرار گرفته و متقاضیان راه‌اندازی کسب و کارهای خانگی می‌توانند به این سامانه مراجعه کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا