اقتصادیبانک-بیمه-بورس

سقوط آزاد بورس‌های جهان

به گزارش ایسنا به نقل از اسوشیتدپرس، ایتالیا به عنوان کانون اصلی کرونا در اروپا اعلام کرده است که قرنطینه را به تمام کشورش گسترش داده است. کشورهای همسایه نیز اتباع خود را از این کشور فراخوانده‌اند.  دولت ایتالیا از جریمه ۲۰۰ یورویی افرادی خبر داده که بدون دلیل موجه از خانه خود خارج شوند. با قرنطینه کامل هشتمین اقتصاد بزرگ جهان انتظار می رود رشد اقتصادی منطقه یورو بیش از پیش با کاهش مواجه شود.

میشل مک کارتنی، کارشناس موسسه سی ام سی مارکتس گفت: ترس و اضطراب در بین معامله‌گران کاملا مشهود است، به ویژه که حالا ایتالیا تصمیم گرفته است کل کشور را قرنطینه کند.

چین اعلام کرده است که از زمان همه‌گیری کرونا تاکنون صادراتش ۱۷ درصد و وارداتش چهار درصد کاهش پیدا کرده است. با توجه به بزرگی بازار چین، بسیاری از شرکت‌های مطرح بین‌المللی انتظار زیان سنگینی را در نتیجه تعطیلی کسب و کارهای خود دارند.

از سوی دیگر، هر چند سرعت شیوع کرونا در مناطق مختلف چین کاهشی شده است اما انتشار موارد جدید ابتلا به کرونا در کشورهای مختلف، باعث ایجاد موج جدیدی از نگرانی‌ها در بین معامله‌گران شده است.

تاکنون بیش از ۱۲۴ هزار و ۱۳۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۴۶۲۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به چین با ۳۱۶۹ نفر، ایتالیا با ۸۲۷ نفر، ایران با ۳۵۴ نفر و کره جنوبی با ۶۶ نفر بوده است.

در بسیاری از کشورهای جهان از جمله چین، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، هنگ‌کنگ، تایلند، تایوان، مالزی، ایران، ایتالیا، استرالیا، آلمان، آمریکا، ویتنام، فرانسه، ماکائو، کانادا، امارات متحده، جمهوری چک، اتریش، الجزایر، کرواسی، سوییس، رومانی، انگلیس، فیلیپین، هند، روسیه، اسپانیا، بلژیک، کامبوج، مصر، فنلاند، فلسطین اشغالی، کویت، عمان، افغانستان، لبنان، نپال، سری لانکا و سوئد ابتلا به کرونا گزارش شده است.

در آمریکا شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۳۵ نفر افزایش یافته و بانک مرکزی تصمیم گرفت تا برای تقویت رشد اقتصادی، نرخ بهره را ۰.۵ درصد کاهش دهد.  انتظار می رود که روند کاهش نرخ بهره در ماه های پیش رو نیز ادامه داشته باشد. در کالیفرنیا و واشنگتن حالت فوق العاده اعلام شده و کنگره نیز بودجه اضطراری مقابله با کرونا تخصیص داده است.

در شرق آسیا نیز بانک مرکزی چین با ورود همه جانبه خود به بازارهای مالی این کشور تا حدی موجب دلگرمی معامله‌گران شده است. علاوه بر تزریق حدود ۲۴۰ میلیارد دلار منبع ارزی به بازار، بانک‌های دولتی و مقام‌های مختلف محلی چین از ارائه حدود ۲۰۰ میلیارد یوان تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و متوسط خبر داده‌اند. با این حال ریزش‌های اخیر بورس‌های جهانی که از زمان رکود بزرگ ۲۰۰۸ بی سابقه بوده است، کماکان ادامه دارد.

از سوی دیگر بانک مرکزی ژاپن نیز به مانند همتای چینی از برنامه‌ریزی برای ورود و حمایت از بازارهای مالی خبر داده است. هوراهیکو کورودا، رئیس بانک مرکزی ژاپن گفته است که این بانک اوضاع را به دقت زیر نظر گرفته است و نقدینگی لازم را برای حمایت از بازارهای مالی فراهم خواهد کرد.

بانک مرکزی اروپا و وزیر دارایی فرانسه هم در اظهاراتی جداگانه اعلام کردند که در حال بررسی اقدامات ممکن برای حمایت از بازارهای مالی و کاستن از تبعات منفی کرونا هستند.  جینگ یی پان، تحلیل گر بانک آی جی گفت: هر چند که دولت ها و بانک های مرکزی به دنبال حمایت بیشتر از اقتصاد خود هستند اما ریسک ورود اقتصاد جهانی به رکود کاملا واقعی و فراگیر است.

رقابت‌های انتخاباتی درون حزبی آمریکا اکنون به ایستگاه ششم رسید و  انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها در شش ایالت این کشور، به طور همزمان در ایالت های آیداهو، میشیگان، می سی سی پی، واشنگتن، میسوری و داکوتای شمالی برگزار شد.
جو بایدن، معاون اول دوره ریاست جمهوری اوباما در چهار ایالت و برنی سندرز در دو ایالت پیروز شدند. اکنون جو بایدن در صدر سه نامزد باقی مانده دموکرات از حیث آرای متعهد قرار دارد. جزایر ماریانای شمالی مقصد بعدی انتخابات درون حزبی خواهد بود.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر امسال برگزار خواهد شد. نامزدی دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه قطعی شده است.

گرگ مک بریج، کارشناس بازار سهام در موسسه بنک ریت گفت: ممکن است این وضعیت هفته ها یا شاهد ماه ها ادامه داشته باشد اما نباید فراموش کرد شاخص ها همان طور که می توانند خیلی سریع ریزش کنند می توانند خیلی سریع هم به روزهای اوج برگردند.

در وال استریت، همه شاخص‌ها ریزشی بودند تا جایی که سه شاخص مهم بورسی در سطح پایینتری از روز قبل خود بسته شدند.  شاخص “داوجونز ایدانستریال اوریج” با ۵.۸۶ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۳ هزار و ۵۳۳.۲۳ واحد بسته شد. شاخص “اس اند پی ۵۰۰” با ۴.۸۹ درصد ریزش تا سطح ۲۷۴۱.۳۸  واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی ” نزدک کامپوزیت” با ریزش ۴.۷ درصدی در سطح ۷۹۵۲.۰۵  واحدی بسته شد.

انتظار می‌رود که با توجه به تداوم تعطیلی بخش بزرگی از اقتصاد چین و تعلیق فعالیت شرکت‌های خارجی در این کشور، خسارت‌های اقتصادی ناشی از این ویروس بر اقتصاد جهانی کماکان ادامه داشته باشد.

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با ریزش ۴.۴۱ درصدی تا سطح ۱۸ هزار و ۵۵۹.۶۳  واحدی پایین رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ کنگ ۳.۶۶ درصد پایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۳۰۹.۰۷ واحد بسته شد.

در چین شاخص “شانگ‌های  کامپوزیت” ریزش ۱.۹۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۹۵۱.۲۱  واحد بسته شد. در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۷.۳۶ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۵۳۰۴.۶۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن نزولی  بود.

از طرف دیگر  مقامات انگلیس و اتحادیه اروپا پس از یک وقفه یک ماهه،  مذاکرات خود را برای امضای پیمان تجاری جدید آغاز کردند. در حال حاضر ۱۱ سرفصل کلیدی مورد مذاکره قرار خواهد کرد و طرفین تا ماه ژوئن برای رسیدن به توافقات اولیه فرصت دارند.  انگلیس خواهان داشتن روابطی مشابه کانادا با اتحادیه اروپا شده است؛ هر چند که طرف اروپایی تاکنون از خود اشتیاقی برای این مساله نشان نداده است. انگلیس اکنون در حال مذاکره با استرالیا برای امضای پیمان تجارت آزاد پسابرگزیت است و انتظار می‌رود مذاکره با آمریکا نیز برای امضای پیمانی بزرگ به زودی آغاز شود.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها تحت تاثیر افزایش شمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا، اسپانیا، آلمان و فرانسه و مذاکرات برگزیت قرار داشتند تا جایی که شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۱.۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۸۷۶.۷۲ واحد بسته شد.

شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با افت ۰.۵۷ درصدی در سطح ۴۶۱۰.۲۵ واحد بسته شد و شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۰.۳۵ درصدی و ایستادن در سطح ۱۰ هزار و ۴۳۸.۶۸ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۰.۳۴ درصد پایین رفت و به ۷۴۳۶.۴۰ واحد رسید.

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت ” وست تگزاس اینتر مدیت” با ۴.۰۹ درصد کاهش به ۳۱.۶۳ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۴.۲۲ درصدی به ازای ۳۴.۲۸ دلار در هر بشکه مبادله شد.

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۰۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل در سطح ۱۶۳۵.۷۸ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۱.۰۵ درصدی به ازای ۱۶.۶۰ دلار مبادله شد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا