تغییر چشمانداز بازار از فرآوردههای نفتی به محصولات پتروشیمیای
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در دهههای آتی رشد تقاضای جهانی محصولات پتروشیمی ۴.۵ درصد و رشد تقاضای فرآوردههای نفتی یک درصد است.
به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، بهزاد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز (یکشنبه، ۱۹ بهمن ماه) در آیین گشایش چهاردهمین نمایشگاه ایران پلاست با شعار کسبوکار جهانی با اشاره به اینکه این دوره از نمایشگاه با حضور ۲۰۰ شرکت داخلی برگزار شده است، اظهار کرد: ۶۷ شرکت در گروه مواد اولیه، ۲۶ شرکت در گروه ماشین آلات و تجهیزات، ۹۷ شرکت در گروه محصولات ساخته و پیش ساخته و ۱۰ شرکت در گروه خدمات فنی و مهندسی در این دوره شرکت کردهاند.
وی به حضور ۱۴ شرکت دانشبنیان در این نمایشگاه اشاره کرد و افزود: ۲۰۰ بازرگان از ۱۰ کشور هند، ترکیه، آذربایجان، بوسنی، عراق، سوریه، اردن، افغانستان، کنیا، اقلیم کردستان از نمایشگاه ایران پلاست بازید خواهند کرد، همچنین نمایشگاه مجازی با حضور ۷۲ شرکت داخلی و دو شرکت خارجی نیز به مدت دوهفته برنامهریزی شده است.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه مجموع ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی با بهرهبرداری از ۱۰ طرحی که امسال محقق شد از ۶۵.۸ میلیون تن در ابتدای سال به ۸۰ میلیون تن افزایش یافته است، ادامه داد: هماکنون ۴۰ میلیون تن خوراک معادل ۹۰۰ هزار بشکه در روز در ۶۰ مجتمع تولیدی کشور به مصرف میرسد.
*چشمانداز بازار جهانی از فرآوردههای نفتی به محصولات پتروشیمیایی تغییر خواهد کرد
محمدی با بیان اینکه هماکنون ۳۵ میلیون تن محصول نهایی و قابل فروش در کشور تولید می شود که ۷۲ درصد صادر و ۲۸ درصد در داخل مصرف میشود، تصریح کرد: ۷۷ نوع کمیکال و ۱۸ نوع انوع پلیمر در قالب ۳۳۴ گرید در کشور تولید میشود و در پایین دست پتروشیمی به مصرف میرسد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در دهههای آتی رشد تقاضای جهانی محصولات پتروشیمی ۴.۵ درصد و رشد تقاضای فرآوردههای نفتی یک درصد است. در نتیجه شیب مصرف فرآوردههای نفتی کاهش مییابد، اما مصرف فرآوردههای پتروشیمی با شیب چشمگیری رو به افزایش است، بنابراین لازم است در توسعه کلان کشور به توسعه صنعت پتروشیمی بیشتر و جدیتر توجه و تمرکز کرد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون ۹ میلیون تن انواع پلیمر در کشور تولید میشود، گفت: این عدد با بهرهبرداری از طرحهای جهش سوم که در حال ساخت هستند در سال ۲۰۲۵ به ۲۱ میلیون تن با ۱۲۰ درصد رشد میرسد.
انتهای پیام/