اقتصادی

جزئیات تسهیلات صندوق نوآوری به دانش‌بنیان‌ها

به گزارش تفاهم آنلاین، محسن نوتاش روز گذشته در رویداد مجازی ارائه نیازهای فناورانه صنعت برق که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، در خصوص نحوه حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکت‌های دانش‌بنیان در تمام مراحل تولید گفت: وظیفه صندوق نوآوری در اکوسیستم نوآوری حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است و در تمام چرخه تولید محصول از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت می‌کند.

وی تاکید کرد: ابزارهای مالی صندوق نوآوری در تمام چرخه تولید محصول از ایده تا ورود به بازار در خدمت شرکت‌های دانش‌بنیان است. مدیر پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی به چهار دسته تقسیم می‌شود، گفت: این خدمات در حوزه ارائه تسهیلات ضمانتنامه، سرمایه‌گذاری و توانمندسازی هستند.

وی با اشاره به ارائه تسهیلات که یکی از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی محسوب می‌شود، گفت: این تسهیلات برای نمونه‌سازی قبل از تولید صنعتی، تولید صنعتی، سرمایه در گردش، اشتغال‌زایی، اسناد خزانه اسلامی، تأمین دفتر کاری، لیزینگ و استصناع مصنوعی به فناوران از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه می‌شود.

وی با اشاره به تسهیلات توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: این تسهیلات در حوزه آموزش، مشاوره، توسعه بازار، استاندارد و تأییدیه، حفاظت از مالکیت فکری، رویدادها و شبکه‌سازی، رتبه‌بندی رقابت‌پذیری و کمک هزینه تحقیق و توسعه به فناوران اعطاء می‌شود.

مدیر پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه با همکاری ۱۲ بانک بیش از سه برابر منابع اهرمی‌ ‌شده، به شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات اعطاء شده است، خاطرنشان کرد: با پرداخت ۴۴۰ میلیارد تومان تسهیلات به ۲۲ صندوق پژوهش و فناوری، زمینه فعالیت گسترده این صندوق‌ها در سراسر کشور فراهم شد.

وی با اشاره به مبلغ ضمانتنامه صادر شده از آذرماه ۹۷ تاکنون به شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کرد: صدور ضمانتنامه از طریق شبکه بانکی و مورد پذیرش کلیه کارفرمایان با ایجاد شرایط ترجیحی برای شرکت‌ها انجام شده که این میزان ۳۷ برابر عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی گذشته است.

وی گفت: در سال ۹۸، ۱۱ میلیارد تومان حمایت بلاعوض برای بیش از سه هزار درخواست شرکت‌های دانش‌بنیان اعطاء شده است.

مدیر پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: میزان حمایت بلاعوض صندوق در سال ۹۸ بیش از ۴ برابر سال‌های قبل بوده که در سه ماهه ابتدایی امسال، یک‌هزار و ۲۰۰ درخواست برای دریافت خدمات توانمندسازی ثبت شده است.

نوتاش در مورد تسهیلات نمونه‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت: این تسهیلات برای ساخت نمونه اولیه محصول بوده و منجر به ظرفیت‌سازی برای ورود به بازار محصولات دانش‌بنیان می‌شود که حمایت صندوق تا ۱۰۰ درصد هزینه‌های مورد نیاز برای نمونه‌سازی است. ن

وتاش با اشاره به معیارهای تأثیرگذار در میزان و نوع تضامین در انتهای فرآیند ارزیابی شرکت‌ها، خاطرنشان کرد: برای ارائه ضمانت نامه مبلغ تسهیلات مصوب، وضعیت اعتباری شرکت، وضعیت مالی و ریسک‌های طرح و شرکت مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

وی در خصوص ارائه تسهیلات نمونه‌سازی گفت: این تسهیلات برای نمونه‌سازی صنعتی یک محصول دانش‌بنیان، حمایت از ارتقاء یا توسعه نمونه مهندسی این محصول، ظرفیت‌سازی برای ورود محصولات به بازار، تأییدیه فنی و تست عملکرد نمونه محصول در شرایط واقعی و فرآیندهای صرفاً تحقیق و توسعه اختصاص می‌یابد.

مدیر پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه تا ۱۰۰ درصد هزینه‌های مورد نیاز برای نمونه‌سازی از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت می‌شود، اظهار داشت: باید حداقل یک نمونه آزمایشگاهی ازمحصول دانش‌بنیان تأیید شده باشد.

نوتاش در خصوص فعالیت‌های قبل از تولید صنعتی تصریح کرد: این تسهیلات با نرخ بهره ۱۱ درصد به شرکت‌ها اعطاء می‌شود که دوره بازپرداخت آن ۵ ساله است.

وی به تسهیلات فروش اقساطی، لیزینگ و استصناع اشاره و بیان کرد: این تسهیلات با هدف توسعه بازار محصولات دانش‌بنیان از طریق تأمین خریدار اعطاء می‌شود؛ نرخ این تسهیلات، ۹ درصد است و دوره تنفس سه ساله دارد.

مدیر پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص تسهیلات صنایع در گردش نیز اظهار کرد: این تسهیلات در هزینه‌های اجرای قراردادهای جاری، هزینه‌های تولید سالانه محصولات دانش‌بنیان براساس برآورد فروش شرکت و خرید مواد اولیه، دستمزد، اجاره محل و غیره توسط شرکت‌ها مصرف می‌شود.

وی به اعطای سرمایه در گردش بانکی اشاره کرد و گفت: این تسهیلات برای ارزیابی مالی و اعتباری شرکت، تعیین تضامین توسط بانک، حمایت تا ۷۰ درصد فروش دانش‌بنیان، تسهیلات بیش از ۱۰ میلیارد ریال اعطاء می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا