باید به تجدید حیات آموزش فنی و حرفهای توجه کنیم
به گزارش تفاهم آنلاین، محمد شریعتمداری در نشست بررسی مهارت و آموزشهای فنی و حرفهای، اظهار داشت: یکی از اصول مهم در مباحث آموزشی توجه بیشتر به مدرک تحصیلی و توجه کمتر به آموزشهای فنی و حرفهای در کشور است، بنابراین برای اولین بار با پی نوشت رییس جمهوری و دستور سریع وی به سازمان اداری و استخدامی، همتراز کردن موضوع آموزشهای فنی و حرفهای در کنار مدارک تحصیلی آموزشهای کلاسیک مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: بنابراین سازمان اداری و استخدامی مکلف شد نظام مشاغل دولتی را مورد بازنگری قرار دهد، در وزارت کار نیز باید مشاغل را هم متناسب با این رویکرد تغییر دهیم.
وزیر تعاون تاکید کرد: اگر حرمت، شان و منزلت لازم برای افراد دارای مهارت قائل نشویم، طبیعی است که مدرک نسبت به دانش فنی و حرفهای پیشی میگیرد و به هدف مطلوب نمیرسیم.
وی تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم که به دنبال آن هستیم مهارتهای آموزشی برای جلوگیری از خسارت به اموال عمومی و استخراج در سرمایهگذاری انجام شده است.
شریعتمداری ادامه داد: مطابق آمار همه آنچه که توسط افراد خبره و توانا ساخته شده با استهلاک کمتری مواجه است، اما آنهایی که به وسیله افرادی که دارای مهارت کافی نداشتند ساخته شده با استهلاک بالا از گردونه کار خارج میشوند.
وی با بیان آنکه بهرهوری نیروی کار به عنوان مهمترین عامل تولید است که تاثیر جدی در رشد اقتصادی کشور دارد، افزود: یکی از مهمترین موضوعات، بهرهوری نداشتن نیروی کار است و هرچه بیشتر به مهارت توجه کنیم بهرهوری افزایش مییابد.
شریعتمداری اظهارداشت: از نظر تغییرات در بازار کار نیز سعی کردیم به آموزشهای فنی و حرفهای توجه کنیم چرا که اگر بازار کار به سمت هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و سایر اقدامات نو در بازار کسب و کار حرکت کند، باید این تغییرات بازار کار را در آموزشهای فنی و حرفهای مدنظر قرار دهیم و به این سمت حرکت کنیم.
وی تاکید کرد: باید آموزشهای عمومی به مردم واگذار شود و خصوصیسازی فعالیتهای آموزشی با حمایت دولت و تامین امکانات لازم برای بالا بردن سطح تکنولوژی مورد توجه قرارگیرد و از سوی دیگر صدور تاییدیههای لازم را برای فعالیتهای فنی و مهارتی تقویت کنیم.