صنعت-معدن-تجارت

بازديد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از گروه خودروسازی سايپا

نایب رئیس و دو نماينده مجلس شوراي اسلامي از مركز تحقيقات و نوآوري سايپا بازدید و در جریان فعاليت هاي این گروه خودروسازي در راستاي رشد توليد و افزايش كيفيت قرار گرفتند.

به گزارش تفاهم آنلاین، نمایندگان مجلس در ادامه این بازدید در نشست تخصصی با مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا بر افزايش كيفيت و حركت به سمت توليد خودروهاي پايه گازسوز و  توليد خودرو با گيربكس اتومات تاكيد كردند.

در ابتداي این نشست، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بررسي شرايط توليد سايپا و فرآيندي كه در اين گروه خودروسازي دنبال مي شود، گفت: اقتصاد ايران، كاركرد سياسي پيدا كرده و اين امر در مورد صنعت مهمي چون خودرو هم تسري پيدا كرده است؛ از آنجا كه صنعت خودرو در ويترين قرار گرفته و اكثر مردم با آن سروكار دارند، موضوعات محور خودرو كه از قيمت تا فروش است، نُقل كلام بخش هاي مختلف شده است.

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی با بيان اينكه صنعت خودرو از سوي مردم با حساسيت زيادي دنبال مي شود، تصريح كرد: مردم به صورت كلي از عملكرد صنعت خودرو به جهت كيفيت، قيمت، خدمات پس از فروش و ساير موارد مرتبط گله مند هستند و اين امر زماني كه با خودروهاي خارجي قياس مي شود،  بسيار بدتر مي شود؛ لذا براي آنكه از حساسيت ها كاسته شود توصيه مي كنم كه خودروسازان مجدانه به سمت رشد كيفي محصولات خود بروند.

وی با بيان اينكه كيفيت خودرو براي مردم اهميت زيادي دارد و قيمت جايگاه دوم را دارد، اظهارداشت: اگر خودروسازان در موضوع رشد كيفيت اقدام كنند، مردم حاضر هستند در مقابل خودروهاي كيفي و با امكانات بالا، بهاي بيشتري را پرداخت كنند.

سعي بر رضايت مشتري باشد

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه خودروسازان بايد تمام تلاش خود را بكنند تا رضايت مشتريان جلب شود، افزود: اگر چنين اتفاقي رخ دهد، به مرور زمان مردم به خودروهاي توليد داخل اطمينان و اعتماد پيدا خواهند كرد.

اعتماد در مدت يكسال و دو سال به وجود نمي آيد و حداقل 10 سال زمان نياز است. بنابراین از مديران خودروسازي مي خواهم كه در اين مسير استراتژيك گام بردارند تا پايه ريزي براي افزايش اعتماد بيشتر صورت گيرد.

سايپا مي تواند اعتماد سازي كند

نایب رئیس مجلس با بيان اينكه گروه خودروسازي سايپا بيشترين سهم بازار در سال ۹۸ را در اختيار داشته، افزود: سايپا نقش موثري دارد تا  مردم احساس كنند صنعت خودروي داخلي پناهگاه و پشتيبان آنها است؛ وقتي خودروسازي كشور كره مي تواند چنين اطميناني را به مردم دهد، به طور قطع خودروسازي ايراني هم مي تواند چنين كاري را انجام دهد.

حركت به سمت توليد خودروهاي گازسوز

موضوع ديگري كه نایب رئیس مجلس شورای اسلامي به آن پرداخت، برنامه ريزي براي كاهش مصرف سوخت خودروهاي داخلي بود.

وی گفت: ما تنها كشوري هستيم كه شبكه گسترده گاز را دارد و به همين دليل مي تواند از اين امر فرصت سازي كند؛ خودروسازان به جاي آنكه توليد خودروي بنزين سوز را دنبال كنند، به سمت توليد خودرو پايه گاز سوز بروند؛ گاز سوخت سالم تري نسبت به بنزين است.

قاضی‌زاده هاشمی تصريح كرد: ايران با صادرات بنزين و ساير فرآورده هاي مرتبط، مي تواند درآمد ارزي سالانه خود را تامين كند، لذا حركت خودروسازان براي توليد خودروهاي پايه گاز سوز، انقلابي در موضوع سوخت خواهد بود.

وی افزود: ايران حداقل تا 300 سال آينده گاز دارد، بدين جهت در اين بخش بايد برنامه ريزي درستي صورت گيرد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اميدوارم خودروسازان با همكاري شركت هاي دانش بنيان و جامعه دانشگاهي به سمت توليد خودروهاي گازسوز بروند.

به ذائقه خودرويي مردم توجه كنيم

گيربكس اتومات هم از سوي نایب رئیس مجلس شورای اسلامي مورد اشاره قرار گرفت. او اظهار کرد: به نظر مي رسد، گيربكس اتومات كمتر مورد توجه شركت هاي خودروسازي قرار گرفته است، اين امر يك ضرورت است چرا كه مردم به دنبال خودروهاي اتومات هستند، خودروسازان بايد بر اساس ذائقه و خواسته مردم حركت كنند.

سمت طراحي هاي نوآورانه برويد

قاضی‌زاده هاشمی تصريح كرد: ضرورت دارد در اين برهه زماني خودروسازان به سمت طراحي بومي و طراحي هاي نوآورانه حركت كنند؛ قطعا ما طراحان بزرگ داريم كه با حمايت خودروسازان مي توانند كارهاي بزرگي را انجام دهند؛ در اين شرايط شركت هاي خودروسازي بايستي از بنگاه داري فاصله بگيرند و نقش شتابنده و سرمايه گذار را ايفا كنند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید فکری برای کاهش ارزبری خودروهای داخلی شود. خودروسازان می توانند با سفارش نیازها و خواسته های خود به شرکت های دانش بنیان داخلی از خروج ارز جلوگیری کنند.

نهضت داخلي سازي و قطعه سازي را دنبال كنيد

علي كريمي فيروزجايي؛ عضو هیات رئیسه مجلس نيز در اين نشست، گفت: گروه خودروسازي سايپا طي چند وقت اخير براي عبور از مشكلات و ساماندهي بازار خودرو، كارهاي خوبي انجام داده است، اما براي ادامه اين روند و تلاش براي پاسخگويي به خواسته هاي مردم ضروري است كه نهضت قطعه سازي و داخلي سازي عملياتي شود و همانگونه كه مقام معظم رهبري براي سال جهش توليد عنوان كردند، صنايع در راستاي اقتصاد مقاومتي، داخلي سازي را در اولويت برنامه هاي خود قرار دهند.

وی با بيان اينكه خودروسازان بايستي به نحوي عمل كنند تا از واردات و وابستگي به قطعات خارجي رها شوند، افزود: نهضت داخلي سازي كه با صنايع دفاع دنبال مي شود بسيار ارزشمند است در اين ميان توقع داريم، كه سطح همكاري هاي طرفين بيشتر شود تا محصولات و قطعات مشترك با سرعت بيشتري آماده شود.

ذائقه مردم را به سمت خودروهاي وطني ببريم

نكته ديگري كه از سوي عضو هیات رئیسه مجلس مطرح شد، ايجاد اعتماد و اطمينان به صنعت خودروسازي كشور بود. وی گفت: با تبليغات منفي كه عليه صنعت خودرو صورت گرفته است، خيلي از مردم به خودروهاي داخلي اعتماد و اطمينان ندارند و حتي احساس نا امني مي كنند، لذا براي آنكه ذائقه مردم به سمت خودروهاي ايراني برود و باور كنند كه خودروسازان در حال تلاش براي ارتقاء سبد محصولات خود  هستند، توصيه مي كنيم كه شركت هاي خودروسازي برنامه هایي توليد کنند كه در آن به خودروي ايراني پرداخته شود؛ خودروسازان بايد تلاش كنند كه ذهنيت مردم را به سمت خودروهاي وطني ببرند و البته در اين مسير بر كيفيت بيافزايند.

داشتن مشتري يك نعمت بزرگ است

همچنين در این نشست، مجتبی رضاخواه؛ عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: در كشورهاي مختلف، شركت هاي خودروسازي براي جذب مشتري تلاش مي كنند، اما در ايران به دليل ممنوعيت واردات و افزايش قيمت ارز، مردم پيگير خودروهاي ايراني هستند، لذا داشتن مشتري يك نعمت بزرگ براي صنعت خودرو است كه بايد از آن بهره برد.

صادرات بنزين با همكاري خودروسازان

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره مصرف سوخت خودروها گفت: خودروسازان با يك برنامه ريزي مناسب و استفاده از تكنولوژي هاي جديد كه قطعا از بخش تحقیق و توسعه به دست مي آيد، مي توانند در كاهش مصرف بنزين كارنامه خوبي را بر جاي بگذارند؛ اگر چنين اتفاقي رخ دهد مصرف بنزين كه اكنون بين 90 الي 91 ميليون ليتر است به 50 ميليون ليتر در روز مي رسد و دولت امكان صادرات بنزين كه ارز آوري بيشتري دارد را به دست مي آورد.

ایرادات صنعت خودروسازی را انکار نمی کنیم

سیدجواد سلیمانی؛ مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا نيز در اين  نشست، گفت: سایپا ۳۵۰ هزار دستگاه خودروی معوق داشت که توانست این تعداد را با افزایش تیراژ تولید کاهش داده و تا پایان شهریور ماه به نزدیک صفر خواهد رسید.

وی با بیان اینکه اگرچه با شیوع ویروس کرونا میزان تولید شرکت های خودروسازی در جهان کاهش یافت، اما رشد تولید خودروسازان در ایران تداوم داشت، اضافه کرد: در حال حاضر تولید هر خودرو به صورت میانگین 2 هزار دلار ارزبری دارد که برنامه های ما کاهش ارزبری از طریق انعقاد قرارداد با صنایع دفاعی و تولید قطعات در داخل است.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه خودروسازان نقشی در ایجاد انحصار و ممنوعیت واردات خودرو نداشتند، بلکه این موضوع ماحصل اقتصاد کشور است، ادامه داد: ما ایرادات صنعت خودروسازی را انکار نمی کنیم، اما این موضوع به دلیل عدم دقت دولت و نهادهای نظارتی در گذشته اتفاق افتاده و به ما ارث رسیده است، اما تمام تلاش خود را برای ارتقای کیفیت به کار خواهیم بست.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا