اقتصادیانرژی

افتتاح نیروگاه خورشیدی 10کیلوواتی دانشگاه فنی و حرفه‌ای سمنان

به گزارش تفاهم؛رضا نقدی سرپرست دانشگاه در آیین افتتاح این پروژه با اشاره به سیاست‌های دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در راستای کمک به توسعه و ترویج انرژی‌های تجدیدپذیر و مدیریت سبز اظهار کرد: این دانشگاه در راستای مصوبه هیئت وزیران و به منظور تامین 20 درصد از مصرف برق داخلی دانشگاه از انرژی خورشید اقدام به اجرایی شدن این پروژه کرده است.

وی گفت: با توجه به تصمیم گیری دانشگاه فنی حرفه ای، ظرفیت در نظر گرفته شده نیروگاه دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان به مقدار 10 کیلووات بوده که پس از بررسی و بازدیدهای کارشناسی به عمل آمده، محل نصب تجهیزات نیروگاه در مساحتی حدود 250 متر مربع تعیین شد.

وی با بیان اینکه انرژی خورشیدی یکی از منابع انرژی تجدیدپذیر و از مهم ترین آنها است خاطرنشان کرد: میزان تابش انرژی خورشیدی در نقاط مختلف جهان متغیر بوده و بیشترین مقدار تابش در کمربند خورشیدی زمین متمرکز است و کشور ایران نیز یکی از مستعدترین نواحی پرتابش جهان است و از همین رو با استفاده از تجهیزات خورشیدی در این اقلیم می توان بخشی از انرژی مورد نیاز کشور را تأمین کرد.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان، ادامه داد: توسعه کاربردی و فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر و انرژی فتوولتائیک، ایجاد بستری برای پژوهش و توسعه دانش و کاربرد انرژی فتوولتائیک در دانشگاه‌ فنی و حرفه ای استان سمنان و ایجاد پایگاه داده برای تحلیل اقتصادی و فنی نیروگاه‌های فتوولتائیک در اقلیم‌های مستعدی چون سمنان از اهداف اجرای این طرح در دانشگاه فنی و حرفه‌ای سمنان است.

نقدی با بیان این‌ که استفاده از انرژی‌های نوین با کمترین خسارت به محیط زیست در دستور کار تمامی کشورها قرار دارد، تصریح کرد: تولید برق در نیروگاه‌ها با تولید آلاینده‌های مختلفی همراه است؛ امّا انرژی خورشیدی از پاک‌ترین منابع تأمین انرژی است و تولید برق با استفاده از این انرژی کاملاً سازگار با محیط زیست است.

وی با بیان اینکه باید فرهنگ استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و خورشیدی در دانشگاه‌های کشور گسترش یابد افزود: استفاده از انرژی خورشیدی در کشور و استان ما مقرون به صرفه بوده و به غیر از هزینه‌های اولیه زیرساخت، هزینه بعدی را به دنبال ندارد و لذا باید فرهنگ استفاده از انرژی خورشیدی در کشور نهادینه شود.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان، با اشاره به بهره‌برداری از این پروژه در سمنان افزود: برای خرید و نصب تجهیزات این نیروگاه با توجه به مکاتبات دفتر فنی دانشگاه فنی حرفه ای مقرر شد از شرکت های واجد شرایط داخل و خارج استان سمنان استفاده شود که در همین راستا بعد از فرآیند مناقصه، شرکت راهکار پایدار انرژی نوین در این مناقصه برنده و پس از انجام تشریفات اداری و ارائه مدارک تکمیلی سریعا با این شرکت قراردادی در دو طرح تامین تجهیزات، نصب و راه اندازی نیروگاه تهیه و تنظیم گردید.

نقدی ادامه داد: در این طرح با توجه به رویکرد توجه به تولیدات داخلی و کمک به رونق تولید تا آنجا که مقدور بوده از تولیدات داخلی استفاده شده است.

وی از وصل انرژی تولیدی این نیروگاه به شبکه داخلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای سمنان خبر داد و گفت: این نیروگاه در حال حاضر 8.5 کیلووات انرژی تولید و به شبکه انرژی دانشگاه تزریق می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا