ماهیت اقدام تروریستی دولت آمریکا باید افشا شود
نشست تبیین راهبردی مقاومت در اندیشه و مکتب شهید سلیمانی با حضور رییس مرکز پژوهش های مجلس، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و نمایندگان سازمان ها و دستگاه های مختلف در مرکز پژوهش های مجلس برگزار شد.
به گزارش تفاهم آنلاین و به نقل از مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، جلسه تبیین راهبردی مقاومت در اندیشه و مکتب شهید سلیمانی با حضور علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهش های مجلس، عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاسی خارجی مجلس، جلیل محبی معاون حقوقی و سیاسی مرکز پژوهش های مجلس، محمد مصدق معاون حقوقی قوه قضاییه، حسین اکبری معاون فرهنگی سپاه قدس، شیخ عبدالله الدقاق نماینده آیتالله شیخ عیسی قاسم در ایران، محمد حسن حبیب الله زاده مدیرکل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه، محمد علی مهتدی استاد دانشگاه در زمینه مطالعات منطقهای و نمایندگانی از سایر نهادها برگزار شد.
در ابتدای این نشست زاکانی با تسلیت سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و همرزمان این شهید و تسلیت فقدان آیتالله مصباح یزدی، به رویکرد جدید مرکز پژوهشها در مجلس یازدهم اشاره کرد و گفت: در این دوره موضوعات مورد بررسی در مرکز پژوهشهای مجلس را با نخبگان در میان میگذاریم تا نظرات آنها را محور اقدامات مرکز قرار دهیم و به این منظور جلسات هفتگی در حوزههای مختلف با نخبگان برگزار میشود.
مقتدایی: شهید سلیمانی رویکرد امت محوری را در سیاست خارجی ایران تقویت کرد
عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه این نشست به تبیین نقش حاج قاسم سلیمانی در حوزه روابط بینالملل پرداخت.
وی با اشاره به قرارداد وستفالی که در سال 1648 میلادی منعقد شد، گفت: طبق این قرارداد کشورهای اروپایی مرز و جغرافیای مشخصی پیدا کردند و نظم نوین بر اساس دولت- ملتها شکل گرفت که این فضا متفاوت از فضای امپراطوریها بود.
مقتدایی با بیان اینکه شهید سلیمانی رویکرد امت محوری را در سیاست خارجی ایران تقویت کرد، گفت: این پیام در مقدمه قانون اساسی ذکر شده است، نگاه امت محور در سیاست خارجی مبتنی بر حمایت نظام جمهوری اسلامی از جنبشهای آزادی بخش و مستضعفان جهان است که شهید سلیمانی پرچمدار این امر بود.
وی ادامه داد: قانون اساسی کشور نگاه امت محورانه دارد یعنی در هر کجای دنیا گروههای آزادی بخشی وجود داشته باشد انقلاب اسلامی آنجا حضور دارد و باید به آنها کمک کند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: این نگاه توسط سردار قاسم سلیمانی در درون منطقه گسترش یافت که میتوان این نگاه را در کشورهای منطقه از لبنان، سوریه تا عراق و یمن مشاهده کرد.
مقتدایی با اشاره به داستان فرعون در قرآن کریم، تصریح کرد: امروز فرعون، همان رژیم ایالات متحده آمریکا است که سردار توانست با نگاه امت محورانه در مقابل این سلطه گرایانه فرعون زمان بایستد که اکنون این مبارزه را میتوان تا در بیخ گوش آمریکا مشاهده کرد، حتی جانشین خلف این سردار در سالگرد این شهید میگوید که چه بسا از درون خودتان انتقام این شهید گرفته میشود این همان نگاه امت محورانه شهید سلیمانی است.
وی با بیان اینکه شهید سلیمانی یک جنبش علیه آمریکا ایجاد کرده است که دامنه آن را میتوان از آسیا تا آمریکای لاتین مشاهده کرد، بیان کرد: قطعا خون شهید سلیمانی از آمران و عاملان این عمل شنیع گرفته میشود و این یک وعده صادق است که پای آمریکا از متطقه کوتاه خواهد شد که این امر توسط جنبش ساخته شده خود شهید سلیمانی عملی خواهد شد.
اکبری: مکتب سردار سلیمانی از عاشورا الهام گرفته است
حسین اکبری معاون فرهنگی سپاه قدس هم در این نشست به تبیین جایگاه راهبردی مقاومت در اندیشه شهید قاسم سلیمانی پرداخت.
وی با بیان اینکه بررسی و ارزیابی اقدامات شهید سلیمانی ذیل چارچوبها و تئوریهای فعلی امکانپذیر نیست، گفت: مکتب شهید سلیمانی دارای یک عقبه و افق است. عقبه این مکتب به اندیشه و تفکر عاشورایی و تفسیر حضرت امام از این اندیشه مرتبط است که با الهام گرفتن از این مکتب شهید سلیمانی محور مقاومت را تقویت و قدرتمند کرد. افق این شهید هم رهایی همه انسانها از سلطه ستمگران بود.
وی با تاکید بر این نکته که باید بر روی محور مقاومت کار شده و این مفهوم تبیین شود، گفت: محور مقاومت در حقیقت واکنش نسبت به افراطیگری، اشغالگری مستکبران و سلطهگران است ضمن اینکه این مسئله یک امری فطری هم هست چرا که همه با تجاوز و اشغالگری مخالف هستند. در واقع محور مقاومت محل تلاقی همه انسانها است و این مسئله فارغ از مذهب، دین و نژاد است.
وی با اشاره به شکلگیری محور مقاومت و تقویت آن در نتیجه تهاجم رژیم صهیونیستی هم بیان داشت: دشمنان محور مقاومت فکر میکردند با حمله میتوانند این محور را نابود کنند اما اقدامات احمقانه آنها باعث تقویت بیشتر محور مقاومت شد. این امر در حمله رژیم صهیونیستی به لبنان اتفاق افتاد و بعد از این مسئله حزبالله قدرت گستردهای پیدا کرد. بعد از اتفاقات سوریه و عراق هم محور مقاومت در این کشورها تقویت شد.
معاون دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی با تاکید بر این گزاره که مقاومت یک باور اعتقادی است، تصریح کرد: اینکه انسان در شرایط عدم موازنه نیروها به پیروزی دست پیدا کند جز اعتقاد قلبی به کمک خداوند نمیتواند دلیل دیگری داشته باشد. شهید سلیمانی عمیقا به خدا باور داشت. با همین رویکرد کارهای نشدنی را این شهید بزرگوار انجام میداد.
اکبری سپس به تشریح ویژگیهای مکتب سردار سلیمانی پرداخت و گفت: مکتب شهید سلیمانی دارای چند ویژگی اساسی است که این ویژگیها در دو سطح فردی و اعتقادی است شهید عزیز ما به شدت با اخلاص بود و برای خدا کار میکرد همین اخلاص باعث ایجاد شجاعت در او شده بود. ایشان با ولایتمداری، عشق و عطش شهادت داشت همین عناصر او را تبدیل به قهرمان جبهه مقاومت کرد.
به بعد عرفانی شهید سلیمانی کمتر پرداخته شده است
محمد علی مهتدی استاد دانشگاه در زمینه مطالعات منطقهای هم در این نشست به نقش شهید سلیمانی در تحولات منطقه غرب آسیا و بعد عرفانی این شهید پرداخت.
وی با اشاره به پیگیری تحولات منطقه در طول 30 سال گذشته، گفت: در سال 1982 که رژیم صهیونیستی به لبنان حمله کرد فروپاشی این رژیم شروع شد چرا که این امر جرقه تشکیل محور قدرتمند مقاومت را فراهم کرد و امروز با حضور این محور ادامه حیات رژیم صهیونیستی امکانپذیر نیست.
وی با بیان اینکه آمریکا و همپیمانان این کشور قادر به مقابله با محور مقاومت نیستند، بیان داشت: جنگ 2006 به عینه این مسئله را نشان داد و این سخن ما شعار نیست.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه بعد عرفانی شهید سلیمانی کمتر مورد توجه قرار گرفته است، تصریح کرد: ایشان از خود گذشته بود و به همه تعلقات دنیا پشت کرده بود و به سوی شهادت حرکت میکرد. همین اخلاص و بعد عرفانی شهید سلیمانی را تبدیل به اراده خداوند کرده بود.
پیام سردار سلیمانی مانع برخورد رژیم آلخلیفه با شیخ عیسی قاسم شد
شیخ عبدالله الدقاق نماینده آیتالله شیخ عیسی قاسم در ایران هم در این نشست به اقدامات برجسته شهید سلیمانی پرداخت و گفت: حمایت شهید سلیمانی از جنبش اسلامی مردم یمن و بحرین و شیخ عیسی قاسم، از اقدامات برجسته شهید در طول دوران فرماندهی وی بر محور مقاومت بود. پیام سردار سلیمانی در مورد شیخ عیسی قاسم باعث شد آلخلیفه جرات برخورد با رهبر انقلابیون بحرین را پیدا نکند.
وی ادامه داد: شهید سلیمانی معمولا عادت به بیانیه دادن نداشتند اما در مورد بحث فلسطین و شیخ عیسی قاسم بیانیه دادند که نشان دهنده اهمیت تحولات بحرین برای شهید سلیمانی بود.
وی نکته دوم اقدامات برجسته شهید سلیمانی را توسعه محور مقاومت دانست و گفت: در دوران ایشان محور مقاومت در عراق، سوریه و لبنان و دیگر کشورها گسترش پیدا کرد هنگامی که سوریه مورد هدف دشمنان قرار گرفت مشخص بود که هدف جمهوری اسلامی ایران است اما ایستادگی شهید سلیمانی مانع تحقق این هدف شد.
نماینده آیتالله شیخ عیسی قاسم در ایران توسعه فرهنگی محور مقاومت را از دیگر دستاوردهای شهید سلیمانی دانست و گفت: گسترش فرهنگ مقاومت در بین ملتهای منطقه از دستاوردهای شهید سلیمانی بود که مانع بزرگ در مقابل سلطهطلبی مستکبران در منطقه بود.
ماهیت اقدام تروریستی دولت آمریکا باید افشا شود
محمدحسن حبیباللهزاده مدیرکل دیپلماسی رسانهای وزارت امور خارجه هم در این نشست به تشریح اقدامات وزارت امور خارجه در زمینه پیگیری سیاسی و حقوقی ترور شهید سلیمانی توسط دولت آمریکا پرداخت و گفت: بعد از شهادت سردار سلیمانی از دقایق اول کمیتههای مختلفی در وزارت امور خارجه برای پیگیری این پرونده شکل گرفت.
وی ادامه داد: در این زمینه وزارت امور خارجه اهداف خود را بر محورهایی چون تلاش برای عدم پایمال شدن خون شهید و جلوگیری از عوض نشدن جای قربانی و ظالم قرار داد.
حبیب زاده همچنین افشای ماهیت ترویستی اقدام آمریکا و تشریح نقش شهید سلیمانی در مقابله با افراطگرایی را از دیگر اهداف وزارت امورخارجه دانست و بیان داشت: در راستای دیپلماسی عمومی 80 مقاله در رسانههای مختلف بینالمللی منتشر کردیم همچنین در سطح وزیر، معاون وزیر و سفرا رایزنیهای سیاسی گستردهای با مقامات کشورها انجام شده است.