بازتاب ترور شهیدفخری زاده در روزنامههای امروز دنیا
یکی از اصلیترین موضوعاتی که رسانههای جهان در دو روز اخیر مورد توجه قرار دادهاند، ترور شهید =محسن فخریزاده است. برخی از رسانه ها با نگاهی تحلیلی به این حادثه ترویستی، تاثیر آن را بر روابط بینالملل کشورها، مورد بررسی قرار دادهاند.
به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از ایسنا، آلبرت کوچویی، گوینده پیشکسوت رادیو هر روز با مرور تیترها و سرفصل های رسانه های جهان، مهم ترین اخبار دنیا را روایت می کند. از مهم ترین اخباری که او امروز به آنها پرداخته، درگذشت دیهگو مارادوناست.
روایت آلبرت کوچویی از اخبار مهم رسانههای جهان در روز یکشنبه (۹ آذر ماه) به شرح زیر است:
_ «اکونومیست» با عنوان پدر برنامه های هسته ای ترور شد، از ترور شهید محسن فخری زاده نوشت؛ ترور محسن فخریزاده، تلاش های جو بایدن را برای بازسازی پیمان هسته ای، پیچیده کرده و در هم ریخت. این روزنامه عنوان کرده است که ترور دانشمندان ایرانی، بیش از هر مرگی، ایران را برآشفته می سازد.
_ روزنامه «گاردین» نیز با اشاره به ملامت ها علیه رژیم صهیونیستی در صفحه نخست از ترور دانشمند ایرانی می گوید.
_ روزنامه فرانسوی «لوموند» هم با عنوان تندروهای دولت ترامپ رو در رو با ایران، از ترور دانشمند ایرانی می نویسد؛ البته با نگاهی دیگر به پیمان برجام در ۲۰۱۵. ترامپ مانع بازگشت آمریکا به این پیمان است حال آن که، جو بایدن وعده کرده است به گفتمان با تهران، رو خواهد آورد.
_ «لوموند»، روزنامه فرانسه در نگاهی دیگر نوشت: ترور محسن فخریزاده، شخصیت کلیدی برنامه هسته ای ایران؛ تهران، اسرائیل را عامل حمله خواند و عهد کرد انتقام سخت در پیش است.
از سوی دیگر برخی از روزنامه های فرانسه، نگاهی به خشم و خروش فرانسویان به خشونت پلیس دارند، با جمعیت معترضی، که به خیابان های پاریس ریختند.
_ «لوفیگارو» نوشته است: فرانسه به اعتراض آمد.
_ «لوموند»، روزنامه دیگر فرانسه هم نوشت: با شعار قانون امنیت جهانی را به کنار بگذارید، جامعه ما بیش و بیشتر آزادیخواه است.
روزنامه انگلیسی «گاردین» نگاهی ویژه به بیماری کووید ۱۹ دارد؛ واکسن آکسفورد مردان و زنان سالخورده را در برابر ویروس کرونا ایمن می سازد. با دوز بیشتر به سالخوردگان، بدن آنها در برابر ویروس مصون خواهد بود. این روزنامه به مواد شیمیایی موجود در مواد و محصولات مصرفی هر روزه آدم ها اشاره و عنوان کرده است که این واکسن می تواند اثرهای واکسن بر بدن انسان را دشوار کند. و اینکه دانشمندان درصدد حل مشکل گرما در انبار کردن واکسن کرونا هستند. نگهداری واکسن اکنون فقط در انجماد ۷۰ درجه ممکن است.
* از حاشیه خبرها:
«له رپوبلیکا»، روزنامه ایتالیایی نوشته است: روسیه می گوید آزمایش ها نشان داده است واکسن کووید سپوتنیک، تا ۹۵ درصد موثر بوده است. مقام های روسی مدعی هستند که تاثیر واکسن سپوتنیک بیش از واکسن «آسترا زنه کا» است.
روزنامه انگلیسی «گاردین» هم نوشت: دانشمندان آکسفورد می گویند نتایج واکسن ما را یک گام برای پایان بخشی به همه گیری کرونا، نزدیک تر می کند.