کارآفرینی

عدم فعالیت 38 درصد کسب‌وکارها با شیوع کرونا

بیش از ۹ ماه از شیوع بیماری کرونا می‌گذرد و این ویروس علاوه بر اینکه موجب مرگ بسیاری از مردم در دنیا شده و هزینه‌های سنگینی را در حوزه سلامت تحمیل کرده، آسیب‌های فراوانی نیز بر پیکره اقتصاد کشور وارد کرده است. به طوری که طبق اعلام مرکز آمار در دو ماه نخست شیوع بیماری کرونا ۳۸ درصد کسب‌وکارها فعالیتی نداشتند و در این میان، بخش خدمات بیشترین آسیب را متحمل شدند.

به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از ایرنا، در این رابطه یکی از نمایندگان کارفرمایان در شورای عالی کار گفت: واحدهای صنفی در این دوران خسارات زیادی متحمل شدند و برخی از صنوف همچون هتلداری، غذاخوری، باشگاه‌های ورزشی و مواردی از این دست، بیشتر از دیگر کسب‌وکارها که در مقطع زمانی خاص اجازه فعالیت داشتند، متضرر شدند.

اصغر آهنی‌ها  اظهار داشت: صنایع کوچک، تحت تاثیر شیوع کرونا و کاهش تعاملات اجتماعی، بازار فروش خود را از دست دادند و با رشد بی‌رویه برخی قیمت‌ها تا مرز تعطیلی و ورشکستگی پیش رفتند.

وی اضافه کرد: البته در این دوران صنایع بزرگ مشکل زیادی نداشتند و چون مواد اولیه مورد نیاز خود را از بازار داخل داخلی تامین می‌کردند با مسائل جدی روبه‌رو نبودند.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار افزود: برخی از شرکت‌های پتروشیمی و مواد معدنی حتی در مواقعی با افزایش چند برابری قیمت محصولات خود، سود قابل توجهی نیز کسب کردند و موجب افزایش قیمت مواد اولیه مورد نیاز صنایع کوچک شدند.

آهنی‌ها با اشاره به تامین مواد اولیه برخی صنایع کوچک در داخل کشور، گفت: صنایع کوچک، مواد اولیه پتروشیمی، نفتی و فلزی خود را از طریق بورس کالا تامین می‌کنند و فروش آن‌ها به صورت کلی است و در این دوران با رشد قیمت برخی‌ کالاها رقابت‌پذیری صنایع از بین رفته است و این صنایع با مشکلات عدیده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

این فعال بازار کار درباره دیگر مشکلات صنوف در این دوران گفت: پرداخت مالیات و حق بیمه از دیگر مشکلات واحدهای صنفی در دوران پاندومی کروناست و بخش خدمات‌رسان به صنوف بدون توجه به اینکه واحدهای صنفی در چه وضعیتی هستند، مبالغی را اخذ می‌کنند که منطقی نیست.

وی تصریح کرد: در این شرایط سخت و در دوره‌ای که سیاست‌های پایه مالیاتی درست عمل نمی‌کنند، تولیدکننده به اقتصاد زیرزمینی روی می‌آورد و در نتیجه آن اقتصاد زیرزمینی شکل می‌گیرد، چون سازمان‌های مالیاتی به سراغ افرادی می‌روند که شناسنامه اقتصادی دارند.

آهنی‌ها با اشاره به تحریم‌های ظالمانه علیه کشور گفت: تحریم‌های یکجانبه آمریکا موجب شده به مواد اولیه دسترسی نداشته باشیم و در کنار این وضع با تحریم داخلی نیز مواجه هستیم که آثار سوء آن بیشتر بوده و ضروری است که در این خصوص در برخی سیاست‌ها، تجدید نظر لازم صورت گیرد.

این فعال بازار کار درباره سایر مشکلات کسب‌وکارهای کوچک گفت: بسیاری از این کسب‌وکارها به دلیل تعطیلی‌های چند روزه و محدودیت تردد با رکود مواجه هستند و توان پرداخت اجاره‌بهاء یا پاس کردن چک‌های خود را ندارند.

وی اظهار داشت: در این چند ماه گذشته حمایت همه‌جانبه و منسجمی از فعالان اقتصادی نداشتیم در حالی که که تمام دست‌اندرکاران باید کمک کنند تا واحدهای بزرگ و کوچک در این شرایط به فعالیت خود ادامه دهند.

گفتنی است که دولت برای حمایت از کسب‌وکارها پرداخت تسهیلات کرونا را مصوب کرد و از سیزدهم خردادماه، ثبت‌نام در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات شروع شد. آخرین آمار پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا نشان می‌دهد که تاکنون پنج هزار و ۵۸۳ میلیارد تومان تسهیلات به کسب‌وکارهای به شدت آسیب‌دیده از کرونا در ۱۴ رسته، پرداخت شده است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا