به گزارش تفاهم آنلاین، پیروز حناچی امروز (چهارشنبه) در مراسم بازدید و بهرهبرداری از پروژه کانال شماره یک بزرگراه آزادگان با اشاره به اهمیت جمعآوری آبهای سطحی با توجه به در پیش بودن فصل بارش، اظهار داشت: جمعآوری آبهای سطحی مقوله بسیار مهمی است و تهران باید برای سیلهای دورهای ۲۵ ساله و ۵۰ ساله آمادگی داشتهباشد.
وی افزود: فراتر از این مساله، باید یک قدم جلوتر رفت و کاری کرد که آبهای سطحی که مایه حیات هستند، برای گذران اوقات فراغت و بهبود زندگی مردم، به شهر برگردند.
حناچی یادآور شد: من در زمان سیل سال ۱۳۴۰ که رودخانههای تهران طغیان کردند و آب، تمام سطح شهر را گرفت، خردسال بودم و به یاد دارم که خیابان حبیباله که رودخانه بود، طغیان کرد و خانههای اطراف را سیل برد.
وی با بیان اینکه بعد از آن سیل بود که شبکه آب طراحی شد تا آب های سطحی به سه مسیر هدایت شوند، گفت: اگر بتوان از آبهای سطحی در محدوده شهر استفاده کرد، به طراوت شهر کمک میکند و در برخی مسیرها این کار را به راحتی می توان انجام داد؛ برای مثال در مسیر آب از اوین تا پارک گفتوگو می توان این کار را انجام داد.
شهردار تهران با اشاره به فعالیتهای شرکت خاکریزآب بیان کرد: فعالیتهای این شرکت و پیمانکاران در حوزه جمعآوری آبهای سطحی و هدایت آب از شهر به بیرون زحمات فراوانی دارد که تنها در مواقع خطر، ارزش و اهمیت خود را نشان میدهد و باید قدردان این تلاشها بود. وی تاکید کرد: لایحه سازمان آبهای سطحی را هم به شورای اسلامی شهر ارائه کردهایم که امیدواریم به تصویب برسد.
حبیب پوشپارس-مدیرعامل شرکت پوشپارس نیز در این بازدید، به ارائه توضیحاتی درباره پروژه کانال شماره یک بزرگراه آزادگان پرداخت و گفت: بعد از سیل سال ۱۳۴۰ که همه معابر تهران درگیر سیلاب شد، برنامههایی برای هدایت آبهای سطحی از شهر آغاز شد و یکی از آمارهای جالب هم این است که از ۱۸ سیلی که در تهران آمده ۱۵ سیل مربوط به نیمه اول سال است.
وی اظهار داشت: در برنامه سوم توسعه قرار بود که ۴۱.۵ کیلومتر کانال اجرا شود که این کار انجام شدهاست؛ در کانال شماره یک بزرگراه آزادگان که امنون افتتاح شد، دو هزار و ۳۷۵ متر از شبکه مدیریت سیلاب که از تقاطع بزرگراه آزادگان عبور میکند، آبگیری میشود و تا پایان سال هم هر ماه قسمتی از شبکه مدیریت سیلاب در تهران به بهرهبرداری خواهد رسید.