کارآفرینی

جزئیات اعطای تسهیلات به کسب‌وکارهای روستایی

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، اقدامات این صندوق در راستای توسعه اشتغال روستایی را تشریح کرد.

به گزارش تفاهم آنلاین، علی‌اصغر نوراله‌زاده با بیان اینکه اقدامات صندوق کارآفرینی امید در روستاها به منظور ایجاد اشتغال پایدار، رونق کسب‌وکار محلی و رشد جریان مهاجرت معکوس به مناطق روستایی، صورت می‌گیرد، گفت: از ابتدای سال 97 که قانون اشتغال پایدار روستایی به اجرا درآمد. تاکنون، به حدود 38 هزار طرح روستایی تسهیلات پرداخته‌ایم و بیش از این تعداد، پرونده‌های متقاضیان را بررسی و تصویب کرده‌ایم.

وی افزود: در دو سال گذشته به 38 هزار طرح تایید شده، دو هزار و 600 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است که تا به امروز برای روستائیان امکان پرداخت چنین منابعی فراهم نشده بود، اما خوشبختانه در این دوره با همکاری دولت و مجلس و با دستور مقام معظم رهبری، بخشی از منابع صندوق کارآفرینی امید به رونق کسب‌وکار روستایی و حفظ اشتغال مردمان این منطقه اختصاص پیدا کرده‌ است.

انعقاد تفاهم‌نامه با شورای عالی استان‌ها

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، با تاکید بر اینکه اعطای تسهیلات به روستائیان، جهشی در حوزه اشتغال روستایی ایجاد کرده است، گفت: این جهش و تحول در کسب‌وکار روستایی هم در آمار و ارقام و هم در مشاهدات میدانی قابل ارائه و احساس است.

وی افزود: در مناطق روستایی که این طرح‌ها اجرا و تسهیلات ارائه شده، شاهد تحولاتی در بخش توسعه اشتغال و رشد مهاجرت معکوس بودیم که ادامه این روند باعث ترغیب روستائیان هم‌جوار شده‌ است.

نوراله‌زاده با اشاره به درخواست مقامات محلی برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای در روستاهای محل خدمت با حمایت صندوق کارآفرینی امید، اظهار داشت: اخیرا تفاهم‌نامه‌ای در این خصوص با شورای عالی استان‌ها منعقد کردیم و بسیاری از نمایندگان حاضر در این شورا درخواست توسعه همکاری را داشتند.

وی ادامه داد: به گفته نمایندگان، علت استقبال نمایندگان شورا و مسئولان محلی از این طرح‌ها، اثر بخش بودن پروژه‌های به اجرا رسیده با تسهیلات صندوق در بهبود معیشت مردم و رشد اشتغال در منطقه بوده است.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با تاکید بر اینکه درخواست استانداران و فرمانداران برای توسعه این مدل از همکاری‌ها افزایش یافته است، گفت: این استقبال گسترده مسئولان و مردم، نشان‌دهنده اثرگذاری طرح‌های صندوق بوده که توانسته اهداف در نظر گرفته شده در قانون اشتغال پایدار روستایی را محقق سازد.

جلوگیری از مهاجرت روستائیان

نوراله‌زاده، با اشاره به اثرات مثبت ارائه تسهیلات صندوق به کسب‌وکارهای روستایی اظهار داشت: مهم‌ترین اثر آن توسعه روستاها و جلوگیری از مهاجرت بوده است؛ به طوری که حتی شاهد مهاجرت معکوس از شهر به روستاها هم بودیم و در بازدیدهای میدانی، بارها شاهد آن بودم که عده‌ای به واسطه اجرای همین طرح‌های توسعه‌ای از شهرهای بزرگ به سرزمین مادری خود برگشتند.

وی تاکید کرد: به طور قطع اگر این اقدامات و این جریان ادامه پیدا کند، در چند سال آینده شاهد توسعه روستاها و حفظ اشتغال خواهیم بود. به ویژه اگر بتوانیم این اقدامات را با مبنای نظری و الگوسازی ارائه دهیم، به سرعت توسعه کمک خواهد شد.

ایجاد مدل توسعه روستا

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با بیان اینکه به دنبال ایجاد مدل توسعه روستا هستیم، اظهار داشت: یکی از راه‌هایی که می‌تواند کسب‌وکار روستایی را افزایش دهد و باعث صعودی‌ شدن سیر مهاجرت معکوس شود، رواج الگوهای توسعه روستایی است.

هر یک از روستاهای ایران، محصولات خاص و منحصر به خود را دارند و با توانمندسازی بومیان و آموزش می‌توانیم از این ظرفیت‌ها به نفع خود مردم روستا استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه این اقدامات، خارج از پرداخت تسهیلات انفرادی به کسب‌وکارها و اشتغال‌زایی است، گفت: در حال انعقاد قرارداد با افرادی هستیم که با این نوع مفهوم کار در روستاها آشنا هستند تا بتوانیم از طریق این افراد حرفه‌ای هدف هر روستا یک محصول، هر خانه یک کارخانه را توسعه دهیم. وی از اجرای این طرح در 170 روستای کشور خبر داد و گفت: تاکنون 50 میلیارد تومان تسهیلات به این شبکه از کسب‌وکار پرداخت شده است.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید تاکید کرد: البته شاید گفته شود، اجرای این طرح‌ها در 170 روستا در بین 30 هزار روستای کشور از نظر کمیت، کار بزرگی نباشد، اما در عمل این کار بسیار پیچیده و سخت است که ما توانستیم اجرای آن را آغاز کنیم.

وی افزود: کافی است یک الگوی درست، ایجاد و آن را به اجرا برسانیم، مردم ما بسیار الگوپذیر و رقابت‌پذیر هستند و اجرای یک الگوی درست می‌تواند آن را به سایر مناطق انتقال و سرایت دهد.

به گفته نوراله‌زاده، مبنای نظری و مدل تامین مالی این پروژه‌ها را تهیه کردیم و در برخی از روستاها هم به مرحله عملیاتی رسیده و در حال توسعه این اقدامات هستیم.

وی با بیان اینکه روستاهای واقع شده در مناطق محروم هم مشمول این تسهیلات شده‌اند، گفت: در مناطق روستایی جوانرود که کولبری در این مناطق رایج است، توانستیم با توانمندسازی گروهی از جوانان، شاهد راه‌اندازی خط تولید چیپس باشیم که در حال حاضر تمام محصولاتشان را به کشور عراق صادر می‌کنند و به بازار منطقه‌ای خوبی دست پیدا کرده‌اند.

پرداخت 2500 میلیارد تومان تسهیلات روستایی

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با بیان اینکه برای سال جاری پرداخت 2500 میلیارد تومان تسهیلات به کسب‌وکارهای روستایی هدف‌گذاری شده است، بیان کرد: هرچند محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا و عدم استقبال مردم از مراجعه به بانک به دلیل ترس از انتقال این ویروس باعث عقب‌ماندگی‌هایی در پرداخت تسهیلات شده، اما تمام تلاش ما این است که در شش ماه دوم سال، این کاهش پرداخت را که عامل اصلی آن، کاهش مراجعات مردمی است، جبران کنیم.

وی گفت: از سوی دیگر به دلیل حمایت از کسب‌وکارها، پرداخت وصول اقساط تا سه ماه به تعویق افتاد که این برای صندوق، بار مالی 600 میلیارد تومانی به همراه داشت، اما در راستای حمایت از کسب‌وکارهای ایجاد شده اجازه دادیم وصول این اقساط تا چند سال عقب‌تر باشد.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید ادامه داد: البته می‌دانیم که در شش ماه دوم امسال هم سایه کرونا در فعالیت‌های این چنینی سنگینی می‌کند، اما امیدواریم پرداخت‌ها تسریع شود. نوراله‌زاده در پایان گفت: مهم‌ترین اولویت ما در سال جاری ایجاد مدل تامین مالی هر روستا یک محصول و توسعه مبنای نظری آن است تا بتوانیم محصولات بیشتری را در محیط روستایی با کمک مردم تولید کنیم.

گزارش از: حجت سوری
soorihojat@yahoo.com

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا