اجتماعی

تبدیل کارخانه سیمان ری به موزه

شهردار تهران از اخذ مجوز تبدیل کارخانه سیمان ری به موزه خبر داد.

به گزارش تفاهم آنلاین، پیروز حناچی در جلسه مجازی که با صاحبان صنایع سیمان برگزار شد، درباره پروژه بازآفرینی کارخانه سیمان ری گفت: موضوعی که درباره آن صحبت می‌کنیم، یکی از موضوعاتی است که در دنیا هم بسیار طرفدار دارد و منشاء تحول شده است.

صنعت که روزگاری علت توسعه شهرها بوده است، امروز به دلایل مختلف از جمله مسائل زیست‌محیطی امکان حضور در محدوده شهر را ندارد و کارخانه‌هایی مثل کارخانه سیمان دیگر امکان حضور در محدوده شهری را ندارند، این مساله فرصتی برای شهرها فراهم کرده است تا از کارخانه‌های متروکه به جا مانده، به نفع شهر و شهروندان استفاده شود.

به گفته حناچی، روند بازآفرینی کارخانه‌های متروک در داخل شهرها هم‌اکنون یک روند جهانی است و سازمانی به نام سازمان بین‌المللی حفاظت و مستندنگاری میراث معماری و شهری مدرن (TICCAH) آن را دنبال می‌کند و ایران هم عضو این سازمان است.

وی اظهار داشت: کارخانه سیمان ری، ۲۵ سال است که تعطیل شده و سندش هم به نام دولت است و ما مجوز ساخت موزه در این کارخانه را از دولت گرفته‌ایم، البته صرفا موزه نیست، بلکه یک مجموعه اقتصادی مبتنی بر فرهنگ است.

حناچی گفت: این مجموعه فضاهای عظیمی دارد که تخریبش ممکن نیست؛ سازه‌های عظیم بتنی آن می‌تواند برای یک ماموریت جدید آماده شوند که تولید سیمان نیست، بلکه می‌تواند رستوران، هتل و فضاهای اقتصادی زنده باشد و باعث زندگی در آن منطقه شود.

منطقه‌ای که بسیاری از افراد آن طی چند نسل در این کارخانه کار کرده‌اند و خیلی از آن‌ها نسبت به این کارخانه حس نوستالوژیک دارند. ضمن اینکه در این کارخانه، تجهیزاتی می‌باشد که در دنیا کمیاب است، مثل 2 ژنراتور برقی که در این مجموعه، زمانی برق تولید می‌کرد و متعلق به زمانیست که هنوز جوش فلزات اختراع نشده بود و تجهیزات فلزی به هم پرچ می‌شد.

حناچی ادامه داد: شهرداری، بازآفرینی کارخانه سیمان ری را اخیرا به مسابقه گذاشت و ایده‌هایی در آن مطرح شده است که همگی نیاز به تکمیل دارند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا