نهاییشدن مراحل ساخت “واکسن کرونا” توسط محققان ایرانی
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام از نهاییشدن مراحل ساخت واکسن کرونا توسط محققان جوان این ستاد خبر داد و گفت: محققان دارویی ستاد از ۶ مسیر برای ساخت واکسن کرونا اقدام کردهاند.
به گزارش تسنیم؛ صبح امروز آیین آغاز مرحله سوم پویش ملی “احسان سلامت ” با هدف ارسال یکمیلیون بسته بهداشتی و اقلام دارویی و اعزام کاروانهای سیار پزشکی به مناطق محروم کشور برای مقابله با بیماری کرونا با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، مدیران عامل بنیادهای برکت و احسان در نمایشگاه دائمی ستاد اجرایی برگزار شد.
محمد مخبر در این مراسم با تأکید بر اینکه یکی از وظایف تمام دستگاههای حاکمیتی ایجاد بستر مشارکت و نقش محوری برای مردم است، گفت: اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید دارند که مشکلات از داخل حل میشود به این دلیل است که ابزار حل مشکلات خود مردم هستند و ما در ستاد این را تجربه کردیم که گرهها بهدست خود مردم باز میشود.
مخبر افزود: ستاد اجرایی فرمان امام در حوادث مختلف مانند سیل و زلزله و حتی کرونا همیشه جزو نخستین دستگاههایی بوده که کنار مردم حضور یافته و با تمام قوا برای رفع مشکلات و امدادرسانی بیوقفه اقدام کرده است.
وی تأکید کرد: نخستین جلسه در ستاد اجرایی فرمان امام برای مبارزه با کرونا در اسفندماه برگزار شد و بلافاصله برای چالشهای روبهرو ورود کردیم و امروز میتوانم ادعا کنم اگر ستاد در بحث کرونا و تأمین و تولید اقلام بهداشتی و دارویی ورود نمیکرد، کشور دچار یک بحران جدی میشد.
مخبر با اشاره به تلاش محققان ستاد برای تولید واکسن کرونا افزود: محققان دارویی ستاد از 6 مسیر برای ساخت واکسن کرونا اقدام کردند که دو مسیر به مراحل نهایی نزدیک شده است و چند مرحله تست حیوانی آنها ازجمله تست و تزریق ویروس بسیارقویشده بهروی میمون، با موفقیت انجام شد و کارایی واکسن تأیید شد و بهزودی تست انسانی هم انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: پس از اینکه واکسن به میمون تزریق شد، هیچ اثری از ویروس در این حیوان مشاهده نشد و حتی در پاتولوژی هم اثری از ویروس نبود؛ تمامی مستندات ساخت واکسن به وزارت بهداشت ارایه شده است تا مجوز تست انسانی صادر شود.
وی عنوان کرد: خط تولید مجهز واکسن کرونا نیز ساخته و آماده شده است و همزمان با اعلام موفقیت تست انسانی، افتتاح این خط تولید انجام خواهد شد که در این خط تولید بیش از نیاز کشور میتوانیم واکسن کرونا تولید کنیم.
مخبر با اشاره به توزیع 9میلیون بسته معیشتی و اقلام بهداشتی بین آسیبدیدگان کرونا در ماههای اخیر توسط ستاد اجرایی ادامه داد: امروز هم یکمیلیون بسته بهداشتی حاوی پنجمیلیون ماسک و یکمیلیون مواد ضدعفونیکننده برای مناطق محروم کشور، همچنین 10هزار کیت آزمایشگاهی و سههزار رمدیسیور هم بهصورت رایگان بین بیمارستانهای مناطق محروم توزیع خواهیم کرد، همچنین کاروانهای سلامت مجهز به کیتهای تشخیص کرونا و تجهیزات دوراپزشکی هم از امروز به این مناطق اعزام میشوند.
به گزارش تسنیم؛ در بخش دیگری از این مراسم ارتباط ویدئوکنفرانسی با پنج استان قم، فارس، هرمزگان، گیلان و یزد برقرار شد تا با دستور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام توزیع اقلام بهداشتی توسط نیروهای جهادی همکار ستاد در این استانها آغاز شود.
حجتالاسلام دژکام؛ نماینده ولیفقیه در استان فارس در این ارتباط ویدئوکنفرانسی گفت: از خدمات ستاد اجرایی در مناطق محروم تقدیر و تشکر میکنیم بهویژه خدماتی که در حوزه کرونا برای ارسال بستههای معیشتی و بهداشتی و ایجاد اشتغال برای آسیبدیدگان کرونا داشتند.
حجتالاسلام سعیدی؛ نماینده ولیفقیه در قم نیز با تأکید بر اینکه خدمات ستاد به مردم باعث افتخار برای نظام است، تصریح کرد: مردم در عین گرفتاری از ایثار دست برنمیدارند؛ عقلانیت، نگاه به درون و اتکا به مردم ایثارگر است.
حجتالاسلام ناصری؛ نماینده ولیفقیه در یزد نیز با بیان اینکه بزرگترین ویژگی ستاد اجرایی فرمان امام این است که هیچ مشکل و مانعی آنها را متوقف نمیکند، گفت: ایکاش در این شرایط کشور چند نهاد مثل ستاد اجرایی داشتیم که بهجای نگاه به بیرون، بتوانند برای نجات کارخانههای تعطیلشده و حل معضل بیکاری و مشکلات معیشتی مردم، نیروهای داخل را بسیج کنند و جلوی خروج ارز و خامفروشیها را بگیرند.