اصلاح مدل خودروسازی کشور ضروری است
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از برنامه های مجلس یازدهم در زمینه ساماندهی صنعت خودرو سخن گفت.
علی جدی در گفتگو با خبرنگار خبرخودرو بیان کرد: در مجلس قبل طرحی در حوزه ساماندهی خودرو مطرح شده بود که به دلیل ایراداتی که شورا نگهبان به آن وارد کرده بود به مجلس بازگردانده شد و یکی از ایرادات طرح قبلی این بود که جزئی از صنعت خودرو مورد بررسی قرار گرفته بود. به همین دلیل در مجلس فعلی یک طرح دو فوریتی برای ساماندهی صنعت خودرو در نظر گرفته شده که همه ابعاد صنعت خودرو را بررسی کرده و پیش نویس آن تهیه شده که در هفته جاری در صحن مجلس ارائه شده و هفته آینده برای رأی گیری به صحن خواهد رفت. ضمن اینکه طرح ساماندهی صنعت خودرو که در مجلس فعلی مطرح شده تمام ابعاد خودرو و از جمله مواردی که در طرح قبلی به آن اشاره شده را دربرمی گیرد.
وی ضمن انتقاد از صنعت خودرو کشور اظهار داشت: به زبان ساده در صنعت خودرو کشور ما هیچ چیز در جای خودش قرار ندارد. در همه دنیا تنها خودروساز تعیین کننده قیمت خودرو نیست و مصرف کننده نیز در تعیین قیمت نقش دارد و تولیدکننده خودرو بر اساس سلیقه و توان مصرف کننده خودرو را عرضه می کند اما در کشور ما مصرف کننده نقشی در تعییت قیمت خودرو نداشته و این یک اشکال اساسی است.
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی افزود: نکته دوم اینکه تکلیف خودروساز و دولتی یا خصوصی بودن صنعت خودرو کشور ما مشخص نیست. کمتر از 30 درصد سهام هر دو خودروساز در اختیار دولت است اما دخالت دولت در خودروسازی بیش از این میزان است. لذا می توان گفت خودروسازی کشور ما خصوصی نیست زیرا شاهد دخالت های دولت در صنعت خودرو هستیم و می بایست جایگاه خودروساز و دولت در تصمیم گیری ها مشخص شود.
جدی ادامه داد: نکته سوم اینکه در کشورهای دیگر خودروسازان رقابت های بین المللی با یکدیگر دارند اما در کشور ما حتی بین خودروسازان داخلی رقابت وجود ندارد. در واقع رقابت بین خودروسازان است که موجب بهبود کیفیت و کمیت محصولات شده و جای چانه زنی برای مصرف کننده را به وجود خواهد آورد. لذا نیاز به ایجاد فضای رقابت آمیز در صنعت خودرو کشور کاملا احساس می شود. از موارد دیگری که باید به آن توجه کرد اینکه کشور ما در حوزه تکنولوژی و تجهیزات خودرویی چیزی کمتر از خودروسازان بزرگ دنیا ندارد اما اینکه میزان خروجی محصولات ما تفاوت فاحشی با آنان دارد نشان دهنده تفاوت استراتژی ها، برنامه ریزی و مدل خودرو سازی کشور ما با آنها است که باید اصلاح شود.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا در سال جاری شاهد تحقق جهش تولید خواهیم بود، گفت: آن طور که بنده اطلاع دارم با وجود تمام مشکلاتی که در صنعت خودرو کشور وجود داشته خوشبختانه کاهش تولید خودرو وجود نداشته اما اینکه چرا در عرضه خودرو مشکل ایجاد شده باید در کمیسیون صنایع و معادن مجلس مورد بررسی قرار بگیرد تا مشخص شود که خودروساز به دلیل اختلاف قیمت ها تمایلی به عرضه خودرو ندارد و یا اینکه علت دیگری وجود دارد.
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: حل مشکلات صنعت خودرو بستگی به همراهی دولت و مجلس با خودروسازان دارد که بتوان مدل خودروسازی کشور را اصلاح کرده و آن را به شیوه مناسبی تعریف کرد.