نوسان نرخ ارز دامن تولید و واردات موتورسیکلت را گرفت
رئیس اتحادیه موتورسیکلت، دوچرخه و لوازم یدکی در خصوص نحوه قیمتگذاری و وضعیت واردات و تامین قطعات موتورسیکلت توضیحاتی ارائه داد.
محمد خادم منصوری در گفتگو با خبرخودرو اظهار داشت: 40 کارخانه تولیدکننده موتورسیکلت در داخل کشور در حوزه مونتاژ وجود دارد که هر کدام نسبت به واردات و مونتاژ برندهای ویژه اقدام مینمایند.
وی افزود: واردات موتورسیکلت در گذشته اغلب از کشور هند صورت میگرفت و در حال حاضر کشورهای چین و مالزی در راس کشورهای واردکننده قرار دارند که محصولات آنها با یکدیگر متفاوت است و هر شرکتی واردات یک برند خاص را در دستور کار دارد اما این به معنای انحصار در صنعت موتورسیکلت نیست.
رئیس اتحادیه موتورسیکلت، دوچرخه و لوازم یدکی با بیان اینکه در حال حاضر 10 کارخانه مونتاژ موتورسیکلت در کشور فعال هستند، افزود: حدود 8 تا 10 برند از کشور چین وارد ایران میشود و هر کدام از آنها در انحصار یک شرکت خاص است.
خادم منصوری در خصوص انحصار در حوزه قطعات موتورسیکلت بیان کرد: انحصاری در حوزه واردات قطعات وجود ندارد و تجار در انتخاب قطعات وارداتی آزاد هستند.
وی در خصوص وضعیت تولید و تامین قطعات موتورسیکلت از جمله انجین و بدنه تصریح کرد: خوشبختانه تولید قطعات در داخل کشور از وضعیت مناسبی برخوردار است اما واردات نیز به موازات آن صورت میگیرد به عنوان مثال تولید انجین موتورسیکلت در حال حاضر در داخل امکانپذیر نیست که امیدواریم در آینده انجام شود. البته احداث کارخانه تولید سیلندر موتورسیکلت در دستور کار بود که متاسفانه تاکنون عملیاتی نشده است.
رئیس اتحادیه موتورسیکلت، دوچرخه و لوازم یدکی ادامه داد: قطعات بدنه موتورسیکلت در داخل ساخته میشود اما قطعات داخل موتور از طریق واردات تامین میگردد و موتورسیکلتهای هندی نیز پس از ورود در داخل کشور مونتاژ میشود.
خادم منصوری در خصوص نحوه و معیارهای قیمتگذاری در صنعت موتورسیکلت گفت: در گذشته قیمتها بر اساس رقابت تعیین میشد و علاوه بر اینکه سود معقولی در برداشت، وضعیت قیمتگذاری رضایت بخش بود اما در حال حاضر افزایش نرخ ارز، دشواری واردات را به همراه داشته است.
وی با اشاره به کاهش واردات قطعه در حال حاضر و احتمال کمبود در بازار در آینده افزود: واردات در حال حاضر پس از طی یک زمان 5 تا 6 ماهه میسر میگردد و تجار پس از ورود کالا با مشکلات دیگری نیز دست به پنجه نرم میکنند که توقف قطعه در گمرک یکی از آنها است؛ بنابراین تاجر در مقام جبران این توقف چند ماهه، کالای خود را با افزودن درصدی سود به فروش میرساند.
رئیس اتحادیه موتورسیکلت، دوچرخه و لوازم یدکی یادآور شد: خوشبختانه تامین قطعات بازار و موتورسیکلت در گذشته از طریق واردات به میزان مناسب انجام شده و کمبود محسوسی را در حال حاضر در بازار شاهد نیستیم.
خادم منصوری تاکید کرد: در هر صورت رشد نرخ دلار موجب افزایش قیمت موتورسیکلت میشود در حالی که تثبیت نرخ ارز و تداوم واردات، تجار را در محاسبه درصد سود مناسب و عرضه محصول با قیمت مناسب راهنمایی میکند.
رئیس اتحادیه موتورسیکلت، دوچرخه و لوازم یدکی در پایان با تاکید بر اینکه قیمت تولید قطعه و موتورسیکلت در بازار بر اساس نرخ ارز تعیین میشود، در خصوص نحوه نظارت بر قیمتها خاطرنشان کرد: اتحادیه، بازرسان اصناف و سازمان صنعت و معدن و همچنین گشت تعزیرات، نظارت و کنترل قیمتها را بر عهده دارند و در این خصوص وظایف خود را به درستی انجام میدهند.