سقف وام مشاغل خانگی ۵۰ میلیون تومان شد
به گزارش تفاهعم آنلاین به نقل از تسنیم، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از جمله طرحهای حمایتی حوزه اشتغال، ذیل برنامه اشتغال فراگیر است که با نقشآفرینی سازمـان تجـاریسازی فـنـاوری و اشتغـال دانشآموختگان (جهاددانشگاهی) به عنوان نهاد واسط، تسهیلگر و توسعهای در هشت استان کشور (آذربایجانغربی، چهارمحالو بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه، لرستان) در حال اجرا میباشد.
پس از انجام مطالعات مقدماتی، بررسی تجارب دیگر کشورها در این حوزه، تجزیه و تحلیل برنامههای قبلی اشتغالزایی و شناسایی نقاط ضعف آنها از جمله در نظر نگرفتن مزیتهای نسبی و رقابتی استانها و مناطق جغرافیایی، نبود برنامههای توانمندسازی، آموزش و مشاوره، عدم پیشبینی سازوکار فروش محصولات و خدمات و اتصال به بازار جهت پایداری شغل؛ تصمیمی اتخاذ گردید تا طرح نوین با مرتفعسازی این مشکلات و تاکید بر اتصال به بازار عملیاتی شود.
همان طور که در چهارچوب مفهومی برنامه اشتغال فراگیر آمده است، علاوه بر توجه به سیاستهای اقتصاد کلان، به سیاستهای مرتبط با بخش واقعی اقتصاد (رشته فعالیتهای اقتصادی) و ابزارهای سیاستی در لایههای خرد و میانی که اهمیت ویژهای در ایجاد اشتغال پایدار دارند، توجه جدی شده و برنامهریزی صرفاً بر رشد کمی اقتصادی تمرکز نداشته و توسعه پایدار و مبانی آن همواره مد نظر برنامهریزان بوده است.
با در نظر گرفتن این نکات، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی بر رشتهها و مشاغل نوین در حوزهی فناوریهای نرم و صنایع خلاق، آیتی و آیسیتی تاکید داشته و رشته فعالیتهایی مورد توجه قرار گرفتهاند که در کنار ایجاد ارزش افزوده به ایجاد اشتغال پایدار، عدالت اجتماعی و توجه به اقشار آسیبپذیر، کاهش فقر و توسعه اجتماعی کمک خواهند کرد.
اتصال به بازار و کمک به کسبوکارها
در این رابطه، مهناز امامدادی، دبیر ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی کشور اظهار داشت: هدف از اجرای این دو طرح، تعامل با دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی دخیل در اجرای طرح، ارائه خدمات آموزش و مشاوره حضوری و غیرحضوری به متقاضیان مشاغل خانگی برای اتصال به بازار، ایجاد زیرساختهای بازاریابی و فروش محصولات مشاغل خانگی و ایجاد امکان و تسهیل نظارت وزارت بر فرآیند اجرای طرح از طریق نرمافزار کنترل پروژه و بازدیدهای میدانی است.
وی افزود: با توجه به شیوع کرونا و مشکلات زیادی که برای مشاغل خرد و کوچک ایجاد شده، به این نتیجه رسیدیم که تسهیلاتی برای کسبوکارهای متضرر از شیوع این ویروس در نظر بگیریم. ما فهرست این کسبوکارها را در اختیار داریم و با توجه به استحقاق آنها برای دریافت این تسهیلات به آنها کمک خواهیم کرد.
کرونا، فرصتی برای توسعه مشاغل خانگی است
امامدادی با اشاره به اینکه کرونا فرصتی برای توسعه مشاغل خانگی است، بیان کرد: با توجه به ممنوعیت ترددها و تدابیر بهداشتی که برای ماندن در خانهها اندیشیده شده است، این موقعیت میتواند بستری مناسب برای به نمایش درآمدن خلاقیت شاغلان بخش مشاغل خانگی باشد.
دبیر ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی کشور با بیان اینکه تلاش کردیم از ظرفیت و توان جهاد دانشگاهی در شرایط کنونی به نحو مطلوب استفاده کنیم، گفت: با توجه به هماهنگیها و همکاریهایی که با جهاد دانشگاهی داشتیم، توانستیم از ظرفیت مشاغل خانگی در استانهای مختلف برای تولید ماسک و اقلام بهداشتی مورد نیاز مردم و کادر پزشکی در زمان شیوع ویروس استفاده کنیم.
در کل سعی ما این است که در هر موقعیت زمانی از پتانسیل شاغلان خانگی استفاده کنیم و ظرفیتهای آنها را در عمل به مردم و مسئولین نشان دهیم. وی افزود: در طرح ملی مشاغل خانگی، ما به دنبال این هدف هستیم که مشاغل خانگی که در بازار تاثیر دارند، به صورت شبکهای فعالیت کنند و بازدهی آنها بیشتر شود. علاوه برآن، توجه به اولویتها و ظرفیتهای واقعی این کسبوکارها از اولویتهای اصلی طرح توسعه مشاغل خانگی بوده است.
امامدادی با اشاره به اینکه تاکنون 16500 شغل در 9 استان پایلوت که از سال 96 رقم خورده به وجود آمده است، یادآور شد: این طرح با موفقیتهای خوبی همراه بود و موجب ایجاد برندهای جدید ملی شد و علاوه برآن برندهای ملی قدیمیحمایت و تقویت شده است.
وی با اشاره به اینکه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در سه فاز انجام میشود، تصریح کرد: در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی حداقل در مرحله اول، هیچگونه تسهیلاتی برای آنها درنظر گرفته نمیشود. این طرح در سه فاز انجام میشود که فاز اول، شناخت ظرفیتها و مزیتهای منطقه، پتانسیل افرادی که در رشتههای مختلف در آنجا وجود دارند و افرادی که میتوانند در این پروسه مفید باشند است.
فاز دوم، تقویت افرادی است که میتوانند در این طرح مفید باشند که در مباحث کارآفرینی، بازارشناسی و… آموزشهایی در اختیار این افراد قرار میگیرد.
در فاز سوم نیز افرادی که با داشتن مدارک تحصیلی بیکارند و توانایی خاصی ندارند، تحت آموزشهای جهاد قرار میگیرند و با توجه به تواناییها و پتانسیل خود هدایت میشوند. همچنین مهارتهای بازاریابی افرادی که محصولات سنتی و صنایع دستی تولید میکنند باید تقویت شود. وی همچنین به طرح ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار فاقد حمایت نهادهای حمایتی اشاره کرد و گفت: حدود یک سال است که طرح توانمند سازی 6200 زن سرپرست خانوار نیز با جهاد دانشگاهی آغاز شده و در دست اجراست.
دبیر ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی کشور گفت: میزان وام برای مشاغل خانگی برای اشخاص حقیقی تا سقف 50 میلیون تومان شده، در حالی که قبلاً این رقم 20 میلیون بود و برای فعالیتهای گروهی و شبکهای و پشتیبانی نیز تا سقف 200 میلیون تومان وام پرداخت میشود.