وزیر صمت:مدت زمان بسته حمایت از تولید تمدید میشود

به گزارش پایگاه خبری تفاهم آنلاین ، سید محمد اتابک روز دوشنبه در نشست با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهار داشت: در ابلاغ این بسته حمایتی باید به ۲ موضوع عمل می شد که در ابلاغ به استانداران و دستگاه های مربوطه تاخیر ایجاد شد؛ به همین دلیل مدت زمان بسته تمدید می شود.وی ادامه داد: این بسته در راستای حمایت از بنگاههای خرد و متوسط است که بیشترین اشتغال در این بنگاههاست. همچنین این بسته قابل تمدید برای شرایط عادی است که اتاق بازرگانی میتواند این موضوع را پیگیری کند.وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۷۰ درصد تسهیلات به بنگاههای خرد و متوسط اختصاص یافت و ۳۰ درصد برای بنگاههای بزرگ بود که امسال نیز این روند ادامه دارد.
همه اصناف، اتاقها و هیات امنای بازار همکاری کردند
اتابک از جانفشانی نیروهای مسلح در ایام جنگ تحمیلی ۱۲ روزه قدردانی کرد و گفت: در فاصله چند ساعت با فرمانده کل قوا جواب دندان شکن به دشمن متخاصم دادند.
وی ادامه داد: کشور در شرایطی قرار گرفت که پیش بینیهای دشمن برای تجزیه آنی و سقوط بود اما باید از نیروهای مسلح تشکر کرد و هم قدر این همدلی و اتحاد مردم را دانست که خارج از انتظارمان این محبت مردم را دیدیم و باید قدردان و پاسخگو باشیم.
این عضو کابینه دولت چهاردهم عنوان کرد: همه اصناف، اتاقها و هیات امنای بازار در شرایط جنگ تحمیلی همکاری کردند و واحدهای خرد در شرایطی تولید کردند که خیلی خطرناک بود.وی تاکید کرد: جایگاه ایران بالا رفته است، باید تولید و چرخه اقتصاد در شرایط بهتری ادامه پیدا کند. اکنون التهاب در بعضی از کارخانهها برای شرایط فعلی طبیعی است اما نباید طولانی شود.
اختصاص ارز به صورت فردی انجام نمیشود
اتابک با اشاره به اینکه بخشی از سیاست های تجاری با ارز گره خورده است، گفت: این امر به تجار آسیب وارد کرده است که اکنون با بانک مرکزی این مسایل را مطرح کرده ایم.وی تاکید کرد: اختصاص ارز به صورت فردی انجام نمی شود، موارد باید در کمیته ارزی مورد بررسی قرار گیرد، ضمن اینکه برای هر کمیته از اتاق بازرگانی نمایندگان را دعوت خواهیم کرد.وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه در شرایط جنگی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا از گمرکات ترخیص شد، گفت: رسوب کالاها را پیگیری و کالاها را به سرعت از بندر شهید رجایی خارج می کنیم.
وی با اشاره به خط تولید ماشین آلات دارویی و معدنی، گفت: از یک خط اعتباری بین بانک مرکزی و یک کشور دیگر ماشین آلات تامین میشود.
اتابک اضافه کرد: ۲۰ درصد از ماشین آلات معدنی نوسازی شده است که این روند نیز ادامه دارد.وی یادآور شد: طرح استراتژیک صنعت کشور از حدود چهار ماه پیش تدوین شده است و اتاق بازرگانی میتواند در این زمینه به ارائه آرا و نظرات خود بپردازد.وزیر صنعت، معدن و تجارت به افزایش هزینه های تولید و تعرفه واردات اشاره کرد و گفت: کاهش تعرفه ای به خاطر افزایش نرخ ارز محاسبه شده است تا افزایش یک مرتبه ای در حقوق گمرکی اتفاق نیفتد.وی عنوان کرد: در بعضی موارد، واردات بدون انتقال ارز برای شرایط ارزی کنونی کشور مورد نیاز است.اتابک از احیای شورای صادرات خبر داد و گفت: اکنون شورای عالی صادرات جلسه برگزار می کند و هر وقت نیاز به برگزاری جلسه با حضور معاون اول رئیس جمهور باشد، اتاق می تواند این موضوع را پیگیری کنند.وی در خصوص دستگاه های ماینر گفت: بسیاری از رمز ارزها با دستگاه های قدیمی تولید می شد که وزارت نیرو این موارد را جمع آوری می کند و از حوزه وزارت صمت خارج شده است.وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: حتی یک دستگاه رمز ارز که دارای مجوز وزارت صمت بوده جمع آوری نشده است.
وی با اشاره به وضعیت واردات دستگاه های کشنده، گفت: در سه سال گذشته اجازه ورود کشنده داده شد که بسیاری از آنها اکنون قابل استفاده نیست، این موضوع را سه بار در هیات دولت مطرح کرده ایم تا مشکلات رانندگان ماشینهای سنگین حل شود. کشنده هایی که بدون مجوز وارد شده اند و در بنادر وجود دارد، زیاد است و دولت تسامح بسیاری در این زمینه کرده است.اتابک خاطرنشان کرد: سالانه ۱۰ تا ۱۵ هزار کشنده از سوی وزارت راه و شهرسازی وارد می شود و کسانی که به این خودروها نیاز دارند باید از طریق وزارت راه اقدام کنند.وی اظهار داشت: کامیونداران در ایان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه همکاری خوبی برای حمل و نقل کالاها داشتند.
منبع: ایرنا