اقتصادی

سایه ورشکستگی از سر شرکت‌های نفت شیل آمریکا دست برنمی‌دارد

از سال 2015 تا کنون بیش از 200 شرکت نفت شیل آمریکایی اعلام ورشکستگی کرده‌اند و انتظار می‌رود طی سال جاری نیز این روند ادامه یابد.

به گزارش  خبرگزاری فارس به نقل از  راشاتودی، از سال 2015 و سرآغاز انقلاب نفت شیل در آمریکای شمالی تا به امروز بیش از 200 شرکت نفتی فعال در این منطقه اعلام ورشکستگی کرده‌اند و این انتظار وجود دارد که این روند طی سال جاری  ادامه یابد.

به گزارش شرکت حقوقی هاینز اند بون، فقط از سال 2015 تا نوامبر سال گذشته، 208 شرکت نفت شیل ورشکست شده‌ و در مجموع 121.7 میلیارد دلار بدهی بالا آورده‌اند.

*افزایش 50 درصدی ورشکستگی شرکت‌های نفت شیل

از نوامبر سال 2019 تا امروز هم 9 شرکت دیگر اعلام ورشکستگی کرده و آمارها نشان می‌دهد طی سال 2019 میزان ورشکستگی شرکت‌های نفت شیل نسبت به سال 2018 معادل 50 درصد افزایش داشته و به بالاترین میزان از سال 2016 رسیده است.

با توجه به کاهش قابل توجه قیمت گاز و نفت در بازار جهانی، این نگاه وجود دارد که طی سال جاری روند ورشکستگی شرکت‌های نفتی شیل در منطقه آمریکا شمالی سرعت بیشتری بگیرد.

 

بادی کلارک، کارشناس هاینز و بون، می گوید: من فکر می‌کنم در نیمه نخست سال 2020 شاهد روند صعودی ورشکستگی‌ها باشیم.

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرده است علی رغم در نظر گرفتن توافق کاهش عرضه از سوی گروه اوپک پلاس، امسال در بازار جهانی با مازاد عرضه روبرو خواهیم بود.

*اوپک پلاس باید دست به کار شود

این آژانس اعلام کرده است که برای جلوگیری از شکل گرفتن مازاد عرضه بالا در بازار جهانی، احتمالا گروه اوپک پلاس باید عرضه نفت به بازار جهانی را بیش از پیش کاهش دهد.

مشکل اصلی شرکت‌های حاضر در صنعت نفت شیل آمریکا این است که در آینده نزدیک شاهد سر رسید پرداخت بخش قابل توجهی از بدهی‌های آنها خواهیم بود.

 

*شرکت‌های نفت شیل فقط برای 4 سال آینده 200 میلیارد دلار بدهی دارند

به گزارش وال استریت ژوزنال، شرکت‌های نفتی و گازی شیل در آمریکا در مجموع 200 میلیارد دلار بدهی دارند که سر رسید پرداخت آنها در 4 سال پیش رو است و فقط برای سال جاری باید 40 میلیارد دلار از این بدهی را تسویه کنند.

بحران‌های مالی باعث کند شدن فعالیت های حفاری توسط شرکت‌ها شده  و به عنوان مثال تولید گاز از میدان گازی مارسلوس که یکی از مهمترین میادین گازی در آمریکای شمالی است در شرایط کنونی تقریبا متوقف شده است.

از سوی دیگر آژانس اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرده که تولید گاز از دیگر میادین گازی آمریکا نظیر آنادارکو، آپالاچیا، ایگل فورد و نیوبرارا در حال کاهش است.

پیش بینی‌ها حاکی از افزایش 22 هزار بشکه‌ای روزانه تولید نفت شیل آمریکا در ماه فوریه حکایت دارد که نسبت به ماه‌های قبلی و سال گذشته کاهش چشم‌گیری داشته و یکی از دلایل این مسئله کاهش ظرفیت برداشت و تولید نفت در برخی چاه‌های نفتی شیل آمریکا است.

 

*شرکت‌های نفتی بزرگ در حال جمع و جور کردن فعالیت‌ها

شرکت‌های بزرگ نفت شیل آمریکا نظیر هالیبرتون و شلومبرجر اعلام کرده اند که طی سال آینده شرایط خوبی پیش روی این صنعت این صنعت نخواهد بود و فعالیت‌های مربطو به نفت شیل آمریکا برای دومین سال روندی نزولی را تجربه خواهد کرد.

جف میلر، مدیر عامل هالیبرتون می‌گوید: با توجه به کاهش فعایلت های حفاری،بسیاری از شرکت‌ها به سمت اوراق کردن تجهیزات بلا استفاده خود روی آورده و خود هالیبرتون نیز ظرفیت خود را 22 درصد کاهش داده است.

وی می‌گوید میادین گازی شیل بیشترین آسیب را خواهند دید چرا که قیمت گاز در آمریکا به کمتر از قیمت سر به سر تولید رسیده است.

شرکت شلومبرجر نیز ظرفیت ارائه خدمات میادین نفت شیل خود را برای سال جاری 30 درصد کم کرده است.

همه این موارد نشان می‌دهد که تولید نفت شیل آمریکا به بیشینه خود رسیده و موسسه کپکس پیش بینی کرده که تولید نفت تمام میادین نفت آمریکا طی سال جاری 14 درصد کاهش خواهد یافت.

بعید به نظر می‌رسد که تلاش شرکت‌های نفت شیل در آمریکا برای کاهش هزینه‌های خود بتواند خیلی مؤثر واقع شود و ورشکست شدن شرکت‌های بیشتر طی سال جاری اجتناب ناپذیر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا