مناطق آزاد-گردشگری

منطقه آزاد انزلی میزبان شورای دیپلماسی اقتصادی مناطق آزاد ایران

نشست شورای دیپلماسی اقتصادی مناطق آزاد ایران به میزبانی منطقه آزاد انزلی برگزار شد.

 

به گزارش تفاهم آنلاین ، رضا مسرور، دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه منطقه آزاد انزلی از حوزه ایفای نقش توسعه‌ محلی عبور کرده و به دنبال خلق ثروت و اشتغال زایی و درآمدهای صادرات برای کشور است اظهار داشت: منطقه آزاد انزلی به عنوان یکی از استراتژیک ترین مناطق آزاد ایران باید به دنبال ایفای نقشی همچون جبل علی برای کشورهای حوزه قفقاز و آسیای میانه در قالب صادرات مجدد کالاهای دیگر کشورها به مقصد بازارهای حوزه اوراسیا و حاشيه دریا کاسپین، عمل کند.

مصطفی طاعتی مقدم، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در این نشست با ارائه گزارشی از اقدامات توسعه ای در زمینه افزایش محدوده این منطقه و برنامه های اعمال شده از سوی سازمان متبوع خود جهت بهره‌برداری از مودهای حمل و نقلی ایجاد شده در نخستین منطقه آزاد شمال کشور، تصریح کرد که تقویت دیپلماسی ترانزیتی جهت جذب توانمندی های ترانزیت کالا میان روسیه و هند و برعکس در دستور کار این سازمان قرار دارد که میزبانی از این شورا را باید در همی راستا ارزیابی کرد.

طاعتی‌مقدم با ارائه تحلیلی از فرصت ها و چالش‌های پیش روی حمل و نقل کالا میان هند، چین و روسیه با محوریت منطقه آزاد انزلی، به سمت اوراسیا، غرب و جنوب آسیا، اضافه کرد: مذاکرات خوبی با معاونت‌ علمی رئیس جمهور در حوزه همکاری در زمینه استارتاپ‌ها،شرکت های های تک و نخبگان صورت گرفته و توافقات اولیه برای سرمایه‌گذاری چند شرکت خارجی برای احداث زیرساخت‌های بندری و لجستیکی نیز انجام شده است.

در ادامه نیز محمد جواد ظریف با تاکید بر اینکه منطقه آزاد انزلی دارای مزیت های نسبی فراوانی است، افزود: مزیت ترانزیتی برای کشورهای حوزه آسیای میانه و قفقاز در کنار موقعیت ویژه در کریدورهای بین المللی به خصوص راهگذر شمال جنوب از مهمترین مزایای نخستین منطقه آزاد شمال کشور محسوب‌ می شود.

وزیر پیشین امور خارجه ایران، ظرفیت‌های متنوع در حوزه گردشگری را دومین مزیت منطقه آزاد انزلی برشمرد و گفت: باید جذب گردشگران کشورهای اسلامی و عربی را در قالب گردشگری حلال در اولویت کاری قرار داد.

علی اکبر صالحی، وزیر سابق امور خارجه نیز در این نشست خواستار تقویت برنامه ریزی های آینده پژوهی مبتنی بر بهترین تا بدترین حالت در حوزه دیپلماسی اقتصادی کشور از سوی سازمان های عامل مناطق آزاد شد و اضافه کرد: مدیریت مناطق آزاد یک علم و هنر است که باید برای ارتقای کمی و کیفی نیروی انسانی و مديريتی به دنبال اجرای دوره های آموزشی و یا بازديد از مناطق آزاد موفق کشورهای دیگر بود تا از فرصت ها و چالش‌های پیش روی به بهترین شکل جهت منافع ملی بهره برد.

وی خواستار معرفی و تبلیغ ظرفیت هاو مزیت های متنوع منطقه آزاد انزلی در میان کشورهای همسایه به ویژه عربی جهت جذب گردشگران شد و تأکید کرد که باید با تبیین مسائل مناطق آزاد، این مناطق را به جایگاه اولویت های اصلی و نخست کشور و دولت ارتقا داد.

در ادامه‌ الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با بیان اینکه محدودیت های قانونی اعمال شده در مناطق آزاد،فلسفه وجودی این مناطق آزاد را از حیز انتفاع ساقط کرده، افزود: در اکثر کشورهای توسعه‌یافته، نقش مناطق آزاد در این مسیر قالب توجه است و این مهم زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که توجه داشته باشیم، اغلب مناطق آزاد ایران در سواحل دو دریای شمالی-جنوبی ایران واقع شده و برای تحقق برنامه‌هایی چون شعار سالجاری از ظرفیت بالایی برخوردار هستند.

در پایان سید عباس موسوی، فیاض زاهد و رامین مهمانپرست از دیگر اعضای شورا پیشنهادات خود را در حوزه عملکردی شورای راهبردی دیپلماسی مناطق آزاد ایران بیان کردند.

گفتنی است بازدید از مجتمع بندری کاسپین و امکانات و زیرساخت‌های انیارداری،حمل و نقلی و ریلی موجود در این مجتمع بندری بهمراه امکانات زیرساختی موجود گردشگری در فاز تجارت و گردشگری منطقه آزاد انزلی از دیگر برنامه‌های اعضای شورای راهبردی دیپلماسی مناطق آزاد ایران بود.

شورای دیپلماسی اقتصادی با ابتکار رضا مسرور، دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با هدف استفاده از ظرفیت‌های اعضا در خارج از کشور در جهت ارتقای جایگاه مناطق آزاد در منطقه، جذب سرمایه گذاری خارجی و افزایش صادرات با حضور محمد جواد ظریف، علی اکبر صالحی، سید عباس موسوی، رامین مهمانپرست، داوود دانش جعفری، مهدی دوستی، شمس الدین حسینی، محمد خزاعی و سیدرسول مهاجر تشکیل شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا