فائو: قیمت جهانی مواد غذایی بالاتر رفت
سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) اعلام کرد قیمت جهانی کالاهای غذایی در آوریل تحت تاثیر قیمت بالاتر، غلات، گوشت و لبنیات که کاهش قیمت شکر و روغنهای نباتی را تحت الشعاع قرار داد، افزایش یافت.
به گزارش تفاهم آنلاین ، شاخص قیمت مواد غذایی فائو که تغییرات ماهانه قیمتهای کالاهای غذایی در سطح جهان را دنبال میکند، ماه میلادی گذشته، به ۱۲۸.۳ واحد رسید که در مقایسه با ۱۲۷.۱ واحد در مارس، یک درصد افزایش داشت. شاخص آوریل فائو، ۷.۶ درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بود اما ۱۹.۹ درصد پایینتر از رکورد ثبت شده در مارس سال ۲۰۲۲، یک ماه پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، ماند.
شاخص قیمت غلات فائو در آوریل نسبت به مارس، ۱.۲ درصد افزایش یافت، زیرا قیمت گندم به دلیل کاهش صادرات از روسیه افزایش یافت. همچنین قیمت برنج به دلیل تقاضای بیشتر صعود کرد و ذخایر ذرت آمریکا هم کمتر شد. با وجود افزایش قیمت در آوریل، شاخص قیمت غلات ۰.۵ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته بود.
طبق گزارش فائو، نوسانات ارزی بر نوسانات قیمت در بازارهای جهانی تاثیر گذاشت و همزمان، تغییرات سیاستهای تعرفهای، عدم قطعیت بازار را افزایش داد.عامل دیگری که قیمت کالاهای غذایی را بالاتر برد، رشد قیمت گوشت بود. شاخص قیمت گوشت فائو، ماه میلادی گذشته، ۳.۲ درصد رشد کرد که به دلیل رشد قیمت گوشت خوک و تقاضای وارداتی قوی برای گوشت گاو بود.
شاخص قیمت لبنیات در آوریل، ۲.۴ درصد افزایش یافت و در مقایسه با آوریل سال گذشته، ۲۲.۹ درصد رشد کرد. در مقابل، شاخص قیمت روغنهای نباتی فائو در همین مدت، به دلیل کاهش چشمگیر قیمت روغن پالم، ۲.۳ درصد کاهش یافت. شاخص قیمت شکر به دلیل نگرانی از چشمانداز نامعلوم اقتصاد جهانی، ۳.۵ درصد کاهش یافت.
بر اساس گزارش رویترز، در گزارش جداگانهای در مورد غلات، فائو پیشبینی خود برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۵ را بدون تغییر در ۷۹۵ میلیون تن، معادل سطح سال ۲۰۲۴، حفظ کرد. این نهاد سازمان ملل، تخمین تولید جهانی غلات در سال ۲۰۲۴ را اندکی کاهش داد و از ۲.۸۴۹ میلیارد تن، به ۲.۸۴۸ میلیارد تن بازبینی کرد.