افزایش امنیت انرژی با همکاری ایران و روسیه
معاهده جامع ایران و روسیه فصل جدیدی در همکاریهای انرژی میان دو کشور گشوده است. این معاهده بر اصول برابری و منافع متقابل بنا شده و طیف وسیعی از فعالیتها در حوزه انرژی شامل میشود و آنطور که کارشناسان میگویند این موضوع نقش مهمی در افزایش امنیت انرژی دارد.
بهگزارش تفاهم آنلاین ، در بخش نفت و گاز، دو کشور با هدف تقویت امنیت انرژی، همکاریهای فنی و علمی، تبادل فناوریهای پیشرفته در استخراج و فرآوری منابع انرژی و ایجاد سازوکارهای عملیاتی مانند سوآپ انرژی را در دستور کار قرار دادهاند. این همکاریها به ایجاد زیرساختهای جدید و افزایش دسترسی به بازارهای جهانی کمک خواهد کرد.
در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، ایران و روسیه قصد دارند با تبادل تجربیات و دانش فنی، استفاده از این منابع پایدار را گسترش دهند و نقش بیشتری در تحقق اهداف زیستمحیطی ایفا کنند.این معاهده، با فراهم کردن زمینههای جدید همکاری و سرمایهگذاری، فرصتی راهبردی برای تقویت جایگاه ایران و روسیه در بازار انرژی و ایجاد بسترهایی برای تحقق پروژههای مشترک در سطح منطقهای و جهانی به شمار میرود.
در این راستا محمد خطیبی – کارشناس ارشد حوزه انرژی در خصوص معاهده امضا شده بین ایران و روسیه و تاثیر آن در تحقق امنیت انرژی، به ایسنا گفت: با اجرایی شدن بندهای معاهده اخیر میتوانیم شاهد افزایش امنیت انرژی باشیم ضمن اینکه اجرای این موضوع یک بازی دو سر برد برای ایران و روسیه است.وی افزود: یکی از بندهای این معاهده واردات گاز از روسیه و صادرات مجدد آن است، این موضوع میتواند کمبودها را برطرف کند و صادرات نیز میتواند ارزآوری برای کشور داشته باشد.
این کارشناس ارشد حوزه انرژی با بیان اینکه در صورت اجرای بندهای این معاهده میتوانیم اثرات مثبت آن را شاهد باشیم اما باید توجه داشت که اجرای قراردادها و معاهده ها نیازمند کار جدی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، اظهار کرد: برای تحقق این بندها همانطور که رئیس جمهور اعلام کردند باید تیمهای مختلف از هر دو طرف تشکیل و موضوع بهصورت جدی پیگیری و موانع آن برطرف شود.
خطیبی با بیان اینکه موضوع واردات گاز بیشک میتواند در حوزه رفع کمبودهای داخلی و صادرات و ارزآوری به ما کمک کند و اثرات مثبتی را برجای بگذارد، گفت: همسایگان ما تقاضای بیشتری برای گاز دارند که در صورت تحقق این مساله میتوانیم اتفاقات مثبتی را رقم بزنیم.وی با اشاره به نقش افزایش همکاریها در امنیت انرژی، اظهار کرد: اگر بتوانیم بازارهایی را ایجاد کنیم که تا کنون راه آن باز نبوده است میتوانیم در افزایش امنیت انرژی گام برداریم، تا کنون روسیه واردات گاز به ایران نداشته است اما با تحقق این مساله ایران میتواند تبدیل به یک هاب انرژی شود.این کارشناس افزود: این موضوع میتواند در بخشهای دیگر همچون نفت و فراوردههای نفتی نیز اجرایی شود و و یک بازی دو سر برد برای ایران و روسیه باشد چراکه هم بازارهای جدیدی ایجاد میشود و هم امنیت انرژی افزایش مییابد.
خطیبی با بیان اینکه این مساله برای یک طرف امنیت بازار و برای طرف دیگر امنیت ارزی ایجاد میکند، گفت: این اقدام مثبت و برای هر دو طرف سودآور است و میتواند اهمیت این تبادلات را در افزایش امنیت انرژی مشاهده کرد.
ایسنا