کارآفرینی وانواع آن
کارآفرینی ، توانایی و آمادگی برای توسعه ، سازماندهی و اداره یک بنگاه اقتصادی ، به همراه هرگونه عدم قطعیت در آن برای کسب سود است . بارزترین نمونه از آن ، راه اندازی مشاغل جدید است . کارآفرین به عنوان کسی تعریف می شود که توانایی و تمایل به ایجاد ، اداره و موفقیت در یک فعالیت نوپا را همراه با ریسک لازمه آن ، برای کسب سود داشته باشد .
مفهوم کارآفرینی
کارآفرینی ، توانایی و آمادگی برای توسعه ، سازماندهی و اداره یک بنگاه اقتصادی ، به همراه هرگونه عدم قطعیت در آن برای کسب سود است . بارزترین نمونه از آن ، راه اندازی مشاغل جدید است .
معنی کارآفرین
کارآفرین به عنوان کسی تعریف می شود که توانایی و تمایل به ایجاد ، اداره و موفقیت در یک فعالیت نوپا را همراه با ریسک لازمه آن ، برای کسب سود داشته باشد . بهترین مثال برای آن هم ، شروع یک فعالیت تجاری جدید است . کارآفرینان غالباً به عنوان منبع ایده های جدید و مبتکر شناخته می شوند و همچنین ایده های جدیدی را در بازار به وجود می آورند .
1 – کارآفرینی مشاغل کوچک
این مشاغل آرایشگاه ، فروشگاه های مواد غذایی ، آژانس مسافرتی ، مشاوره ، نجار ، لوله کش ، برق و غیره هستند . این افراد تجارت شخصی خود را اداره می کنند یا صاحب آن هستند و اعضای خانواده یا کارمند محلی خود را استخدام می کنند . آن ها سرمایه خود را با گرفتن وام مشاغل کوچک یا وام از دوستان و خانواده تأمین می کنند .
2 – کارآفرینی مقیاس پذیر
یک فرد کارآفرین تازه کار با دانستن اینکه چشم انداز آن ها می تواند جهان را تغییر دهد ، شغلی راه اندازی می کند . آن ها سرمایه گذارانی را که خارج از چارچوب فکر می کنند تشویق می کنند . این تحقیق بر روی یک مدل تجربی قابل مقیاس و تجربی متمرکز است ، بنابراین آن ها بهترین و درخشان ترین کارمندان را استخدام می کنند. آن ها برای تأمین سوخت و پشتیبانی از پروژه یا تجارت خود به سرمایه گذاری بیشتری احتیاج دارند .
3 – کارآفرینی شرکت بزرگ
این شرکت های عظیم چرخه عمر را تعریف کرده اند . اکثر این شرکت ها با ارائه محصولات جدید و نوآورانه که حول محصولات اصلی آن ها می چرخند ، رشد می کنند و پایدار می مانند . تغییر در فناوری ، ترجیحات مشتری ، رقابت جدید و غیره ، شرکت های بزرگ را تحت فشار قرار می دهد تا محصولی نوآورانه بسازند و آن را به مجموعه جدیدی از مشتریان در بازار جدید بفروشند . این شرکت ها برای مقابله با تغییرات سریع تکنولوژیکی ، سازمان های موجود یا شرکت های موفق در نوآوری را خریداری می کنند و یا سعی در ساخت محصول داخلی دارند .
4 – کارآفرینی اجتماعی
این نوع نیز بر تولید محصول و خدماتی متمرکز است که نیاز ها و مشکلات اجتماعی را برطرف می کند . تنها شعار و هدف آن ها این است که برای جامعه کار کنند و هیچ سودی ندهند .
خصوصیات کارآفرینی
همه کارآفرینان موفق نیستند . خصوصیات مشخصی وجود دارد که باعث موفقیت در این کار می شود . در زیر به تعدادی از آن ها اشاره شده است :
- توانایی ریسک پذیری
- نوآوری
- کیفیت چشم انداز و رهبری
- ذهن باز
- انعطاف پذیر
- محصول خود را بشناسید
اهمیت کارآفرینی
- ایجاد اشتغال
- نوآوری
- تأثیر بر جامعه
- افزایش سطح زندگی
- پشتیبانی از تحقیق و توسعه
منبع:تفاهم آنلاین