بانک-بیمه-بورس
گزارش تحلیلی «آمار عملكرد صنعت بیمه در 7 ماهه سال 1400» منتشر شد
از سوی نهاد ناظر صنعت بیمه مبلغ حق بيمه توليدي و خسارت پرداختي به ترتيب در حدود 60.2 و 29.3 هزار ميليارد تومان اعلام شد.
به گزارش پایگاه خبری تفاهم آنلاین به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، تغییرات حق بيمه توليدي و خسارت پرداختی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب در حدود 41.2 و 36.5 درصد افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش رشد حق بیمه تولیدی اکثر رشته های بیمه (با 85.6درصد سهم از حق بیمه) غیر از رشته های: هواپیما، کشتی، مهندسی، بدنه اتومبیل، پول و نفت و انرژی (در مجموع با سهم 14.4درصد سهم از حق بیمه) که رشد حق بیمه آنها پایین تر از بازار بیمه است بالاتر از رشد بازار بیمه اعلام شده است.
تجربه نشان می دهد رشد حق بیمه تولیدی بازار در دوره های زمانی کمتر از 9 ماهه با تغییرات زیادی همراه بوده و پس از آن، رشد بازار بیمه به میزان سالانه خود نزدیک می شود.
این گزارش می افزاید رشد حق بیمه تولیدی در دو شرکتبیمه زندگی خاورمیانه و باران به دلیل سال های اولیه فعالیت، سه رقمی است اما دلیل اصلی رشد بالای 96.6 درصدی حقبیمه تولیدی در شرکت بیمه دی به دلیل سهم عمده رشته درمان از حق بیمه تولیدی (49.7 درصد) با رشد 102 درصدی است.
شایان ذکر است این موضوع به دلیل عقد قرارداد درمان گروهی با قرارگاه خاتم الانبیاء، سازمان علوم پزشکی و مترو تهران است.
گزارش یاد شده تصریح دارد که نسبت خسارت بازار با 1.7 واحد کاهش در مقايسه با 7 ماهه نخست سال گذشته به رقم 48.6درصد رسیده است هرچند در محاسبه این نسبت، مبالغ خسارتهاي معوق، ذخاير حقبيمه، كارمزد شبكه فروش و هزينههاي اداري- عمومی شرکتهای بیمه در نظر گرفته نميشود.
گفتنی است، بررسی آمار عملکرد شرکتها و رشته های بیمه از حیث “نسبت خسارت” در مدت هفت ماهه نمی تواند ارزیابی مطلوبی از عملکرد آنها در دسترس قرار داده و فعالیت واقعی شان را نشان بدهد.
سه رشته کشتی (با 218 %)، درمان (با 96.2 %) و بدنه اتومبیل با 55.4 % نسبت خسارتي بالاتر از بازاربيمه داشته اند.
این گزارش نسبت خسارت 7 شركت بيمه معلم، سرمد، دانا، میهن، آرمان و امید را به مراتب بالاتر از سطح بازاربیمه اعلام کرده است.
نسبت خسارت اعلامی در شرکت بیمهدی نیز به دلیل سهم عمده رشته درمان در این شرکت 49.7درصد از کل حقبیمه و 92.6 درصد از کل خسارت و بالا بودن نسبت خسارت این رشته _معادل 341.7 درصد _ است که بالا بودن نسبت خسارت رشته درمان در این شرکت، بیشتر متأثر از بیمهنامه درمان گروهی بنیاد شهید و امور ایثارگران است که در حدود 1.6 میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده و هر ماهه به طور متوسط 250 میلیارد تومان خسارت در ارتباط با قرارداد مذکور پرداخت می کند.
بنابراین سهم بخش غيردولتي از حق بيمه توليدي و خسارت پرداختي صنعتبيمه، به ترتیب حدود 67.5 و 71.5 درصد بوده است.
همچنین در بررسی سهم شرکت هایبیمه در بازار، 8 شركت بيمه: ايران، آسیا، دانا، البرز، پاسارگاد، کوثر، معلم و پارسیان در مجموع 76.3 درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده و 23.7 درصد مابقی حقبیمه، توسط 20 شرکت بیمه دیگر تولید شده است.
مطابق با این گزارش سهم سه رشته بیمه شخص ثالث و مازاد، درمان و زندگی به ترتیب 35.5، 18.3و 15 درصد از پرتفوی حقبیمه تولیدی در بازار است که سهم شرکت ها و رشته هایبیمه در دوره های زمانی کمتر از یک سال معمولاً تغییرات زیادی را به همراه دارد لذا در تحلیل سهم از پورتفوی بازاربیمه باید این موضوع را مورد توجه قرار داد.
در طول این هفت ماه حدود 38.6 ميليون بيمهنامه نیز صادر و 27.8ميليون فقره خسارت پرداخت شده است.
تعداد بيمه نامههای صادره و تعداد موارد خسارت پرداختی نسبت به 7 ماهه اول سال قبل به جز رشته های: باربری، هواپیما، مسئولیت، کشتی، مهندسی، نفت و انرژی که در مجموع فقط با سهم 3.6 درصد در بازار بیمه با کاهش در تعداد بیمه نامه های صادره مواجه شده به ترتيب رشد 2.5 درصد و 21.2 درصدی را نشان می دهد.
گزارش فوق می افزاید: رشد 21.2 درصدی تعداد موارد خسارت پرداختی بازار، بیشتر به دلیل رشد 22.7 درصدی این تعداد در بیمهدرمان با سهم عمده 94.1 درصد از تعداد خسارتهای پرداختی بازار بیمه بوده است.
شایان ذکر است این آمار براساس خود اظهاری شركتهايبيمه در سامانه سنهاب تهیه و تنظیم شده که در راستای شفاف سازی و تنویر افکار عمومی منتشر می شود.
بدیهی است مشروح این گزارش، جزییات آماری به تفکیک عملکرد شرکت ها و جداول مرتبط با آن در پرتال بیمهمرکزی قابل دسترسی خواهد بود.