اقتصادی

کاهش ارزش پول ملی قیمت مسکن را افزایش داد

معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام این که در آبان ماه متوسط قیمت مسکن تهران ۲۷.۸ میلیون تومان بود، گفت: کاهش ارزش پول ملی قیمت مسکن در کشور را افزایش داد.

به گزارش تفاهم آنلاین به نقل از تسنیم، به فاصله چهارماه پس از دستور عدم انتشار گزارش قیمت مسکن توسط وزارت راه و شهرسازی، معاون مسکن و  ساختمان این وزارتخانه طی نشستی خبری از تحولات بازار مسکن به فرمت جدید رونمایی کرد.

از مردادماه امسال وزارت راه و شهرسازی (دفتر اقتصاد مسکن) تاکنون گزارش تحولات بازار مسکن (قیمت مسکن) را به دلیل این که این آمار چندان با واقعیت ها همخوانی نداشته و باعث بروز اتفاقات هیجانی می شود، منتشر نکرد. بر اساس جدیدترین آمار بانک مرکزی در آبان ماه امسال متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران 27.1 میلیون تومان بود. حال آنکه مطابق آماری که معاون وزیر راه و شهرسازی آنرا اعلام کرد متوسط قیمت در شهر تهران 27.8 میلیون بوده که محمودزاده دلیل آمار نوع ویرایش اطلاعات اعلام کرد.

محمود محمودزاده در نشست خبری ابتدا با  اشاره به تغییر رویکرد در معرفی اقتصاد بازار مسکن، اظهار کرد: از مردادماه امسال وزارت راه و شهرسازی به دلیل تکمیل اطلاعات در خصوص متوسط قیمت بازار مسکن، اطلاعات ماهانه شهر تهران را منتشر نکرد. طی دو ماه ساختار جدیدی پیاده سازی شد که نتایج آنرا اعلام می کنیم.

وی ادامه داد: ملاک تعیین متوسط قیمت مسکن که توسط بانک مرکزی، وزارت راه و مرکز آمار ایران منتشر می شود حاصل از معاملات کد رهگیری بود. این در حالی بود که فقط متوسط قیمت تهران در این گزارش ها استخراج می شد، بعد از مصوبه دولت در ستاد ملی کرونا مبنی بر لزوم همه معاملات مسکن در سامانه کد رهگیری این امکان به وجود آمد تا قیمت متوسط همه استان ها را داشته باشیم.

وی با بیان این که ساختار جدید برای متوسط قیمت مسکن تمام مراکز استان هاست، گفت: همچنین مقایسه متوسط قیمت مسکن در ایران و برخی شهرها در سایر کشورها، یکی دیگر از شقوق مختلف ساختار جدید است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان  اینکه به دنبال آن هستیم انتشار آمار بازارمسکن به یک ادبیات مشترک برسیم، افزود: قبلا یک قیمت پایه برای شهر تهران منتشر می شد که یک اثر ذهنی تورمی را برای سراسر کشور رقم می زند. این در حالی است که متوسط قیمت مسکن در 26 استان زیر 10 میلیون تومان. 9 استان زیر 5 میلیون تومان، 3 استان بین 10 تا 15 میلیون تومان و فقط تهران بالاتر از 20 میلیون تومان متوسط قیمت است.

محمودزاده با اشاره به بررسی سهم مسکن در ارزش افزوده، گفت: اوج این عدد به 8 می رسد که مربوط به سال 91 است؛ در سال های 97 و 98 هم مجددا شاهد رشد ارزش افزوده در بخش مسکن بوده ایم.

وی با بیان این که بیشترین سرمایه گذاری در بخش مسکن با 4200 میلیارد تومان بوده که در سال های بعد این روند کند شد که البته در سال 98 افزایش یافت، اظهار کرد: با توجه به اقدامات انجام شده، شاهد افزایش سرمایه گذاری در بخش مسکن هستیم.

سود 159 درصد مسکن در سال 96

وی یادآور شد: بازدهی (سود) مسکن در سال 96 با 159 درصد بالاترین رقم را داشته ایم، در سال های سال 97 و 98 نیز به ترتیب بازدهی 65 و 60 درصد بوده است.

وی گفت: متوسط سهم مسکن در هزینه خانوارهای شهری در سال 98 بالاترین عدد حدود 36 درصد بوده است.

معاون مسکن و ساختمان درباره قیمت مسکن شهر تهران بیان کرد: روند قیمت مسکن در شهر تهران از حدود سال 88 حدود 1.2 میلیون تومان به عدد 27 میلیون تومان رسیده است. در تعداد معاملات نیز در سال های 97 و 98 کاهش یافته که امسال شاهد افزایش خرید و فروش مسکن بوده ایم.

محمودزاده با اشاره به این که متوسط قیمت مسکن در آبان ماه 27.8 میلیون تومان بوده است، اظهار کرد: متوسط قیمت مسکن در خوزستان 23.5 میلون تومان است. در استان فارس متوسط قیمت مسکن 11.4 میلیون، اصفهان 11.4 میلیون، زنجان 10.9 میلیون، مرکزی 10.2 میلیون تومان بوده است.

وی با اعلام این که متوسط قیمت مسکن کشور حدود 15 میلیون و 200 هزار تومان است، اضافه کرد: در این رابطه فقط شهر تهران و اهواز عدد بالاتر 20 میلیون تومان است. کهگیلویه و بویراحمد نیز متوسط قیمت مسکن با 3.2 میلیون تومان کمترین رقم در کشور بوده است.

نوع ویرایش اطلاعات دلیل اختلاف آمار وزارت راه و بانک مرکزی

وی یکی از دلایل افزایش متوسط قیمت مسکن در خوزستان را ورود خارجی ها (از ملیت های مختلف) به بازار مسکن و خرید واحدهای مسکونی اعلام کرد و گفت: در منطقه یک و سه نیز متوسط قیمت بالاتر از 50 میلیون تومان است.در شهر تهران متوسط قیمت مسکن در منطقه یک تقریبا 5 برابر منطقه 18 بوده است.  اگر این مناطق را از آمار خارج کنیم، متوسط قیمت مسکن تهران حدود 19 میلیون تومان می شود.

وی با اشاره به این که فاصله جدی قیمت مسکن خوزستان با شایر استان های کشور، اظهار کرد: این افزایش قیمت برای این استان چه پیامدهایی دارد و حوزه سیاستگذاری و پژوهشی چه اقداماتی باید در این زمینه انجام دهد.

معاون مسکن و ساختمان دلیل تفاوت آمار بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی را چگونگی ویرایش آمار و اطلاعات عنوان و تصریح کرد: بررسی تحولات قیمت مسکن بر حسب دلار حاکی از آن است بالاترین قیمت مسکن به دلار مربوط به سال 87 با حدود 2244 دلار بوده است. در آبان ماه امسال قیمت دلاری مسکن 1024 دلار بوده است. متاسفانه کاهش ارزش پول ملی باعث افزایش قیمت مسکن در کشور شده است.

محمودزاده با بیان این که قیمت مسکن در ایران با ترکیه و مصر تقریبا برابر است، گفت: این در حالی است که درآمد سرانه ایرانی ها نسبت به مصر و لبنان بالاتر و از ترکیه پایین تر است.

لینک کوتاه خبر : https://tafahomonline.ir/?p=57230
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن