وزیرنفت: بازار نفت را نباید سیاسی کرد
وزیر نفت راهکار رسیدن به یک صلح پایدار را کنار گذاشتن قلدرمآبی و پرهیز از سیاسی کردن بازارهای انرژی دانست.
به گزارشتفاهم آنلاین به نقل از تسنیم، بیژن زنگنه، وزیرنفت با اشاره به سخنرانی خود در بیست و دومین نشست سالانه وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) عنوان کرد که در سخنرانی خودم به نقش مخرب آمریکا در تمام مقررات جهانی در چهار سال اخیر اشاره کردم؛ از رفتارش در مورد کنوانسیون های آب و هوایی گرفته تا جنگ تجاری با چین و از همه مهمتر خروج از برجام و اعمال تحریم های یکجانبه و غیرقانونی بر ایران.
وی در ادامه به اقدام آمریکا در محدود کردن دسترسی ایران به درآمدهایش اشاره کرد و اظهار داشت: این اقدام آمریکایی ها باعث شده تا ما در شرایط کرونایی نتوانیم به درآمدهای خودمان دسترسی پیدا کنیم و نتوانیم آن را در راستای بهبود شرایط زندگی مردم به ویژه مسائل بهداشتی و پزشکی آن ها هزینه کنیم.
وزیر نفت عنوان کرد: با این حال و به رغم تمامی فشارها ما توانستهایم صنعت گازمان را توسعه دهیم و به رکورد استخراج هزار میلیون متر مکعب گاز در روز دست یابیم و همچنین امروز 95 درصد مردم به گاز دسترسی دارند.
وزیر نفت در پایان اظهار کرد: در یک جهان صلح آمیز و برای یک صلح پایدار باید همکاری بین المللی افزایش پیدا کند و قلدرمآبی را کنار بگذاریم و از سیاسی کردن بازارها به ویژه بازار انرژی بپرهیزیم.
*مشروح اظهارات وزیر نفت در نشست وزیران نفت و انرژی مجمع کشورهای صادرکننده گاز
بر اساس این گزارش بیژن زنگنه پنجشنبه، 22 آبانماه در بیست و دومین نشست وزیران نفت و انرژی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) با بیان اینکه این نشست از بسیاری جهات منحصر به فرد است، از آن رو که در بحبوحه شیوع ویروس کووید-19 که در صد سال اخیر بیسابقه است، برگزار میشود، اشارهکرد: برگزاری این نشست نشان دهنده موفقیت جی ئی سی اف می باشدو ما این موفقیت را به رئیس نشست، دبیرکل و کارکنان دبیرخانه مدیون هستیم.
وی با بیان اینکه ایران به عنوان یکی از بنیان گذاران جی ئی سی اف از اینکه می بیند این مجمع دارای استحکام، کارآمدی و اعتبار شده است، به خود می بالد، تصریح کرد: همه این موارد در کمتر از دو دهه از ماه مه سال 2001 به وقوع پیوسته است. جی ئی سی اف اقدامات بزرگی برای گفت و گوهای تخصصی و هدفمند با کشورهای تولیدکننده و مصرفکننده گاز، موسسه ها و سازمان های بینالمللی انجام داده است.
وی اظهار داشت: گزارش چشم انداز جهانی سال 2050 میلادی مجمع که از مهمترین انتشارات دبیرخانه است، نشان دهنده این است که با وجود همه موانعی نظیر شیوع ویروس کووید-19، چالش های ژئو راهبردی که سبب کاهش رشد اقتصادی جهان و تغییر رفتار مصرفکنندگان شده است، روزهای خوبی در انتظار مجمع و اعضای آن و همه کشورهای تولیدکننده است.
وی با بیان اینکه در چهار سال گذشته جامعه جهانی ضربه بزرگی را در مقابل تلاش هایش برای ارتقای همکاری های بین المللی، چندجانبه گرایی، توسعه پایدار و تا حد بسیاری درباره جهانی سازی تجربه کرده است، افزود: روابط میان آتلانتیک خدشه دار شده است، جنگ تجاری میان چین و آمریکا رشد اقتصادی جهانی را تحت تاثیر منفی قرار داده است.
وزیر نفت تصریح کرد: خروج یک جانبه ایالات متحده آمریکا از بسیاری از معاهده ها و توافق ها نظیر برجام که حاصل سال ها تلاش، مذاکرات چندجانبه بوده است، همگی بیانگر تغییر پارادایم در روابط بین الملل است.
زنگنه با بیان اینکه خروج ایالات متحده آمریکا از برجام، تحمیل غیرقانونی، تحریم های یکجانبه اقتصادی در مقابل کشور من چیزی جز زورگوئی به ایران و جامعه جهانی نبوده است، اظهار کرد: تحریمهای آمریکا به ایران نقض سیاست های مشخص بیشتر کشورهای عضو جامعه جهانی تنها بهدلیل سلطه آمریکا بر سیستم مالی و بانکی جهانی است.
وی با اشاره به اینکه تحریم های آمریکا به صورت ناعادلانه ای مانع دسترسی ایران به میلیاردها دلار از درآمدهایش از محل صادرات منابع هیدروکربوری شده است، افزود: دسترسی نداشتن به این درآمد مانع از این شده است تا کشور من بتواند به مبارزه بهتر با کووید-19 و محافظت از مردم با خدمات پزشکی و مشوق های اقتصادی و اجتماعی بهدلیل محدودیت های وضع شده ناشی از ویروس کووید-19 بپردازد. من بر این باورم که دولت آمریکا سهم بزرگی از مسئولیت مرگ روزانه 400 تن از مردم ایران را دارد.
وزیر نفت ادامه داد: با وجود همه این چالش های ژئوراهبردی، ما به پیشرفتهای قابل ملاحظهای در بخش انرژی دست یافته ایم. با تکیه بر منابع داخلی انسانی، فناوری و سرمایه گذاری، موفق به تولید پایدار روزانه یک میلیارد مترمکعب گاز شده ایم. 95 درصد از جمعیت 80 میلیونی کشور به گاز لوله کشی در خانه هایشان دسترسی دارند، صنایع نفت و پتروشیمی گام های بلندی درباره فناوری بومی در زنجیره تولید برداشتهاند. ما باید مقاومت کنیم.